Gå til innhold
Hundesonen.no

Trekkhundsele?


Recommended Posts

Hundene mine trekker meg på spark og sparkesykkel og da bruker jeg bare en vanlig sele fra Biltema. Lurer på om jeg skal kjøpe meg trekkseler til hundene mine. Kommer de da til å dra mere og trekke sterkere om de har sånn sele? Hva slags sele er grei? Nonstop sine seler?

hundene trekker litt nå men ikke nok så derfor lurte jeg på om det er pga. Selen sin? Men jeg vet ikke. Trekkseler koster over 500 kroner stykke og de koster myyyyye synes jeg derfor er det best å være sikker på at det er greit kjøp. Noen som har kjøpt disse? Erfaringer? Vanskelig dette her med utstyr. Vanskelig å vite hva man egentlig trenger. Hva mener dere?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De kommer ikke nødvendigvis til å trekke mer eller bedre, det kommer av trening og motivasjon. Men en god trekksele vil jo gjøre trekkingen mer behagelig for hunden og ikke minst vil den gi en bedre fordelt belastning slik at det blir mindre sannsynlig med slitasjeskader fra aktiviteten. Trekkseler trenger på ingen måte å koste over 500 kr. Aner ikke hvilke hunder du har, men du kan jo sjekke ut troll sine nomeseler feks, de koster vell 4-450 kr og er av de bedre som finnes på markedet. Mr koppel lager på mål til akkurat din hund for under 400 kr (men her tilkommer jo litt frakt og kanskje toll), samme med bjørkis. Ellers har felleskjøpet helt ok nomeseler fra breeders til en hyggelig pris. Du må bare finne den som passer til dine hunder, det kan variere litt fra merke til merke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Trekksele er gjerne en god investering, det blir gjerne lettere for hunden å puste så den syntes det blir morsommere. Ja en god sele er dyrt. Trekk egenskapene sitter mellom ørene. Men det blir jo også noe alla du skal løpe 100 meter så for du kan men vi putter på deg en sekk som er for stor og veier 20 kg. Da drepes gleden for løpingen som du har også.

Hvilke merker som passer best er gjerne det merket som er lagen for en hvis hunde kropp. Non-stop sine er laget med utgangspunkt i Vorstehheund rasen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk. Hvordan vet man hvilken størrelse man må ha?

Man må bare prøve å se hvem som sitter bra. Det hjelper ikke at det står feks fra 15-20 kg på str m, fordi det varierer så veldig på kroppsfasong på hunden og hvilken type hund selen er laget for. Noen merker er feks laget for fuglhundtyper og de vil da ikke passe en malamute (som jeg hadde), fordi den selen som ble stor nok i halsen til min ble da alt alt for lang i resten av kroppen fordi en fuglhundtype med så stor halsomkrets ville jo vært diger(lang og høy).

Om du ikke selv vet hvordan en sele skal sitte så bør du helst få med deg noen som kan, å dra i en butikk som selger seler er langt ifra noen garanti for å få en som er passe, veldig mange av de som jobber i slike butikker har over hodet ikke peiling på sele str. Senest i dag kom min bror med en nykjøpt sele som noen i en butikk hadde lurt han til å kjøpe som over hodet ikke passet hunden. Og de verste jeg har sett har vell vært en 2-3 str for store og regelrett vonde og evt skadelige for hunden å bruke :/ 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
×
×
  • Opprett ny...