Gå til innhold
Hundesonen.no

Lagotto med knurr og varsel


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg har fått en "kunde" med en Lagotto på 8 mnd (hanhund) som jeg skal passe og gå tur med framover.

Jeg lurer litt på om jeg håndterer den rett, da jeg ikke har erfaring med slik atferd:

 

1) Hunden varsler på folk utenfor huset. Er usikker, knurrer og varsler - men angriper ikke. Jeg satte meg ned på huk, vekk fra hunden, og lot være å se på den, ta på den eller noe. Den luktet på meg, brukte litt tid og vips var jeg ok. Da røyste jeg meg opp og roset. Framover har jeg tenkt å ignorere atferden, siden hunden nå kjenner meg. Korrekt? Andre ting man bør gjøre? 

2) Hunden varsler på folk, biler, sykler osv den ser inne i fra huset. "låser" seg. Tar en Cesar Milan tst i låret på hunden, da stopper den og hvis den feks går og legger seg får den en leke/belønning.

 

Tanker? Kan han vokse det av seg? Hunden er veldig hengiven, men virker usikker. Eier kan lefse den over snuten når den ikke oppfører seg, jeg skal forsøke å få det bort for det hjelper jo iallefall ikke noe (men dette er eldre folk på over 60, begrenset hvor mye som når inn). Har lagottoen tendens til å være slik? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke uvanlig for rasen, har jeg skjønt, og noe som nok bør taes tak i. Jeg ville kanskje prøvd motbetinging her, men det kommer jo litt an på hvem som skal trene, hvor mye, og hva som reellt sett vil følges opp i hverdagen. Kan man få inn en god "legg deg på plassen din"-kommando og avbryte med den uten å lappe hunden over snuten?

Når det gjelder usikkerheten på folk og deg ville jeg fortsatt dempet litt, snudd siden til og ventet til han gir seg f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det spørs jo hva man vil oppnå egentlig, man kan godt bare ignorere fra første stund, om hunden alltid blir ignorert så vil den etterhvert føle seg mye mindre truet/utsatt iforhold til folk den treffer på. Men det kan også gjøres som du gjorde det, det høres jo ut som hunden responderte fint på det :) Og ellers forsøke å avbryte (altså fra eier, ikke den som blir bjeffet på) med en lyd eller noe som igjen fører med seg en belønning. Evt en litt mer bestemt og fysisk "korrigering" av situasjonen om man ikke når igjennom med mat. Mener ikke nødvendigvis at man skal være hard med hunden, bare fysisk avbryte den om man ikke får det til på annet vis. Feks bare hanke den inn via båndet. Be den sitte, evt hjelp den litt om det er vannskelig etc. 

Inne ville jeg gjort som deg, evt gjort det enda et hakk mer positivt typ brukt stemmen for å avbryte med litt godsnakking ala "neida, ikke noe farlig der" med tøysestemme som ufarliggjør situasjonen. 

Det er ikke helt uvanlig for rasen og han kan nok vokse av seg mye, men noen garantier har man selvsagt aldri, spesielt ikke om man ikke aktivt går inn for å trene på det.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
    • Jeg har erfaring med både to fra samme kull, beholde helt kull og kjøpe hvalper med noen måneders mellomrom. Nå har jeg ikke oppdrett lenger men hvis jeg drev oppdrett nå, ville jeg ikke automatisk utelukket deg fordi du ønsket to hvalper fra samme kull. Det finnes PLENTY med andre grunner til å utelukke interesserte, som skal bare ha en valp. Det er bare å følge med på Finn, så ser man at ganske mange aldri burde skaffet seg en valp engang. Det er flere faktorer som kommer med i betraktning her, nå skriver du ikke hvilken rase du tenker på men hvis dette er en populær( les lettsolgt) rase og du bestilte to tispehvalper, ville jeg nok forhørt meg ganske grundig om hvorfor du ønsker to og om du planlegger oppdrett . Hvis oppdrett var tanken eller jeg fikk mistanke om det, ville jeg nok vært tilbakeholden særdeles om du ikke hadde erfaring med rasen fra før og har en fornuftig plan med oppdrettet ditt. Mao ikke bare produsere hvalper uten annet mål enn inntjening.    Hva slags erfaring har du med hund, hvis du var av typen som har hatt to hunder og gått kurs, så nå kan du ‘alt’, nope, da blir det hverken en eller to.   Hva slags rase og hva er målet med innkjøpet. Skal du ha to krevende brukshundhvalper fra samme kull og har som mål og oppnå gode resultater, ville jeg nok vært tvilende til om du vet hva du gir deg ut på. Hvordan bor du? Egen hage eller tredje etasje. Førstnevnte gjør det MYE enklere på alle måter, særdeles ved renslighetstrening. Det sier seg selv at to GD hvalper f.eks i 3.etasje er en dårlig ide. Renslighetstreningen blir selvsagt noe mer utfordrende med to hvalper, da har du to og holde øye med så snart de er våkne men er du forberedt på det og ikke minst innstilt på det, så er det slett ikke umulig. ( anbefaler sommerhvalper eller i alle fall ikke valp midt på kaldeste vinteren, enten man kjøper en eller to, det er MYE enklere å renslighetstrene hvalper i levelige temperaturer) (fortsetter senere, fikk besøk 🙂)
    • Har det knekt så langt inn at det er fare for at det har gått til klobeinet er det mer alvorlig enn hvis ikke. Men uansett lurt med sjekk i dag nå som hverdagen har begynt, alternativt videosamtale/telefonsamtale og vedlagte bilder med vet og råd for riktig rensing og hva du skal se etter vedrørende tegn på infeksjon. 
    • Jeg mener å ha hørt at folk som driver hundekjøring kan ha to valper fra samme kull. Men det er jo hunder som bor ute og har et helt annet liv enn «familiehunden». Naboen min, som har hatt flere hunder tidligere, valgte å kjøpe 2 hannhunder fra samme kull. Det ble 2 hunder som vi (eller andre) fikk lite kontakt med. De var mest opptatt av hverandre, og det var tydelig at de heller ikke ble så sterkt knyttet til eierene sine, som ene-hunder blir. Det gikk egentlig begge veier, og naboen var egentlig glad til da de var så gamle at de ble avlivet.  Mens da den siste «alene-hunden» deres døde så var det stor sorg i familien. De to små brødrene kunne også være litt hissig på hverandre, så i begynnelsen av turene holdt eieren dem godt fra hverandre (en arm strak ut på hver side av kroppen). Så roet de seg, og turen gikk greit.  Dette ble de siste hundene de hadde ; «aldri mer hund her i huset»
    • Jeg ville heller ikke solgt til deg. Har selv sittet med usolgte valper noen uker, i tillegg til 3-4 voksne. Aldri mer. Og vi var  to om å dele på jobben.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...