Jump to content
Hundesonen.no

Trimmeraser


Recommended Posts

Har nettopp startet en tråd ang. rasevalg, og det slår meg at jeg egentlig er veldig glad i raser med trimmepels, da spesielt Schnauzer og Airedale. Men trimming kan jeg absolutt ingenting om. Er det mye jobb? Sånn sammenlignet med å klippe ned en puddel? Hvordan er trimmepels, henger det seg fast mye når man går i skogen? Er det overkommelig med en stor hund som må trimmes?

Er det noe som kan gjøres selv, eller trenger jeg frisør til det?

Link to post
Share on other sites

Jeg har bare erfaring med bedlington terrier, som jo er en trimmerase. Det er ikke veldig mye jobb, men det er mer jobb enn  jeg trives med, merker jeg. Så kommer nok til å holde meg til glatthårede hunder. Vi går f.eks tur på jorder hver dag, og da henger det seg mye strå og ting i pelsen, som surrer seg skikkelig godt inn. Så tar litt tid å få det ut etterpå. Nå er pelsen til iallefall airdale terrieren striere enn bedlington, så den floker seg nok ikke like lett. Etter regn er hunden skitten på beina og magen, og det går ikke bort av seg selv som på dalmatineren. Så dusjen må brukes ofte.

Klippingen er helt grei, det gjør jeg ca hver 3.måned. Det er et par timers jobb til sammen (tar det i posjoner), men jeg er jo ny på dette, så går fortere hver gang. Det er det daglige stellet jeg ikke synes er spesielt gøy. Men tror nok begge de rasene du nevner har enklere pels enn bedlington terrieren da, og vil ikke trenge like mye børsting. 

Uansett blir det vel en vane, og er man flere om jobben så er det ikke noe problem kan jeg tenke meg. Er jo mange som trives godt med pelstellet også! Fordelen er jo at man slipper røyting. Også er det ganske morsomt å barbere og klippe :) 

Du kan absolutt gjøre det selv ja, iallefall når det gjelder hverdagstrimming. Skal du ha hunden på utstilling er det lurt å ta med hunden til noen som kan det, og lære av dem. 


Edit: men nå ble jeg litt usikker, schnauzer er napperase iallefall, men er airdalen også det mon tro?

 

 

Edited by Lola Pagola
Link to post
Share on other sites

Airdale en napperase ja, ikke helt sikker på hvordan stellet er, men den skal i utgangspunktet nappes. 

Jeg har hatt schnauzer og riesen. Og ja, det er en god del jobb. Hvor mye som fester seg på bein, buk og bryst avhenger veldig av pelskvaliteten, har den strid god pels så er det lite som fester seg, men har den mer ullen og tynn pels så både floker det seg letter og den samler mer.  Kroppen kan man nappe ned 2-3 ganger iåret, da er det ganske stor jobb der og da. Eller ta det litt mer gradvis med rullerende napping om pelskvaliteten er god nok. Jeg vil ikke anbefale trimmeraser om man ikke har en forkjærlighet for rasen eller faktisk liker pelsstell ( helst begge deler :lol:

 

Link to post
Share on other sites

Det er enorm forskjell på napperasene. Noen er bare å "skrelle" kjapt av (feks dachs og JRT med gode pelser) andre tar en evighet å nappe. Schnauser og airdale er nok i siste kategori. er ikke uten grunn at de ofte ender med å bli klippet...

Link to post
Share on other sites

Nja, altså, jeg kan ikke uttale meg om airdale, men på mine dvergschnauzere bruker jeg en halvtime-time i uken når jeg skal holde dem i utstillingskondisjon over tid. En mellomschnauzer tar ikke så mye lenger tid enn en dverg, og velger man valp etter foreldre med god, stri pels så slipper man veldig mye billigere unna enn om de har mykere pels. 

Full nednapping bruker jeg ca 2 timer på, men da gjør jeg det bare et par ganger i året.

Spørsmålet er da hvor mye tid er akseptabelt å bruke på pelsstell?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...