Gå til innhold
Hundesonen.no

Kresen i matveien


buddy13
 Share

Recommended Posts

Hannhund på 2 år. Kastrert blandingshund av liten rase. Alltid vært småspist. Har hatt god effekt av apetitt fra Felleskjøpet i kombinasjon med vom med laks. Han har et høyt aktivitetsnivå (leker mye med seg selv, hundevenner + at vi går spor, leker og går tur med han). Men han spiser så lite og så varierende mengder... Til tider spiser han begge de daglige måltidene sine (maten står fremme ca 30 min to ganger om dagen), andre ganger spiser han et måltid i uka... Han er helt frisk, dyrlegen mener han bare er kresen. Men han er tynn, og jeg skulle sett at han spiste mer. Han har ikke orm, og drikker bra med vann. Kan nevnes at han ofte er ivrigere på maten når han må jobbe for den (dvs ar vi sprer den utover plenen feks), men ikke alltid. Noen tips? Bytte fôr? Fullfôre på vom? Flere måltider? La maten stå fremme hele tiden? Bare akseptere at han ikke er sulten? Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er litt som din, småspist spesielt på tørrfor. Han synes rett og slett ikke noe om det, med mindre det har HØY smakelighet. Men selv da kan han gå lei etter et par dager.

Så jeg er gått over til å fullfore på vom. Nå spiser han opp med en gang og kan nesten ikke vente til han får servert maten :D Finner jeg tilbud på kjøtt/kylling, så får han det også innimellom.

Det er mange fordeler med vom. Blank, fin pels og lite avføring. Jeg kommer i hvert fall til å fortsette til å fore på vom :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om han synes vom er godt å vil ha det så hadde jeg definitivt fullforet på det. Ellers så kan det jo hjelpe med høyenergifor for å få inn mest mulig kalorier på minst mulig mengde. Royal canin sitt 4800 vet jeg mange hunder liker godt, men ingen garanti selvsagt.

Når på dagen gir du mat? Om du gir på morgenen ville jeg tilbudt mat etter dere har vært ute, gjerne gått en tur (vet ikke hvilke rutiner dere har), evt ventet til midt på dagen etter dere er ferdig på jobb/skole og etter dere har gått tur eller gjort noe annet fysisk for å få igang systemet. Jeg ville også tatt vekk maten tidligere, med en gang han ikke viser interesse ville jeg tatt det, enten det er før han har smakt på det, eller han spiser litt. Jeg ville også vurdert å gi bare et måltid om dagen, og om dere får han til å spise litt og jevnt så ville jeg også lagt inn en dag innimellom hvor han ikke får mat over hodet for å holde han litt sulten så forhåpentligvis lysten på og interessen for å spise når han har mulighet blir litt større. Evt så går det jo an å prøve å ha maten fremme hele tiden, kanskje spiser han større mengde om han småspiser igjennom dagen, om han gjør det da. Men jeg ville nok først forsøkt den andre metoden så du ikke gjør det vanskeligere enn det er. Å ha maten fremme kan jo gjøre det verre også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville antakelig ikke gitt bare vom, men blandet det med resten eller gitt det som del av et av måltidene. Jeg tenker at å kjøre opp kvaliteten smaksmessig for mye hele tiden gir enda mer kresen hund. Kortere tid tilgjengelig, og etter aktivitet slik at han er sulten når han får tilbudet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer litt an på, om man skifter hele tiden for å tilpasse så kan man ødelegge, spesielt om man tar maten å gjør den bedre etter at man har tilbudt hunden noe annet som den ikke ville ha. Men finner man noe hunden liker og vil spise så vil det være til stor hjelp, som regel, fordi det vil utvide magen å gi hunden mer matlyst og sultfølelse slik at den senere nok også spiser andre ting :) Jo mindre de spiser jo mindre vil de ha, jo mer de spiser jo mer sultne blir de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...