Gå til innhold
Hundesonen.no

VoH vs provit


tmp
 Share

Recommended Posts

Jeg forer med voh og tørrfor og er fornøyd med det. Men kom over og ble obs på provit froset ferskfor, og synes det så interesant ut. Det har sikkert blitt diskutert før, har ikke sjekket, men jeg er altså interesert i å høre deres erfaringer/meninger om foret. Hvordan er det i forhold til voh? Liker tanken at det er mindre behandlet, kun fryst en gang og kuttet i stede for fryst, tinet, kvernet, og fryst igjen, noe som også gir en mer "naturlig" tyggekonsistens tenker jeg. Blir å teste ut, men hva er deres erfaringer og meninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg foretrekker v&h fordi blokkene er enklere å dele opp når det er kvernet kontra Provitt som er mere småbiter. Også synes jeg Provitt var skikkelig ekkelt, men det er jo bare meg som er pyse, haha... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte i flere år avskjær fra provitproduksjonen (ren vom, grovkvernet) og tilsatte vitaminer og div. For så vidt veldig fornøyd. Og så slipper man jo at det er kylling i fôret. For min del nå, er v&h uendelig mye enklere å fôre med. Men om man bare har en hund eller to, pluss blander med litt tørrfôr, er nok provit et utmerket alternativ. Nå tilsetter de jo også vitaminer i proviten :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte i flere år avskjær fra provitproduksjonen (ren vom, grovkvernet) og tilsatte vitaminer og div. For så vidt veldig fornøyd. Og så slipper man jo at det er kylling i fôret. For min del nå, er v&h uendelig mye enklere å fôre med. Men om man bare har en hund eller to, pluss blander med litt tørrfôr, er nok provit et utmerket alternativ. Nå tilsetter de jo også vitaminer i proviten :)

Og slippe kylling i foret er helt klart også en av grunnene jeg har tenkt. Jeg har vurdert tastevarianten hos voh, men iom at jeg vil gi rått hovedsaklig, tror jeg ikke det blir ideelt heller sidendet ikke er fullfor. Jeg har en hund og bruker halvkilospølsene. Ser for meg at det er enklere (og mindre grisete?) også med provit, for da tar man opp bare en posjon av gangen fra fryseren iom at det er småbiter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal prøve ja :)

Hos forhandlerne blir jeg fortalt at taste hovedsaklig er egnet som tillegg til tørrfor eller som del av egenkomponert, noe som jo også produsenten skriver : "Produktene egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov. Alle typene er tilsatt vitamin- og mineralpremiks og kan fint benyttes som fullfôr i perioder ved f.eks eliminasjonsfôring ved allergiutredning.

Mens forhandler av provit forteller at det er fullfor noe som også står på hjemmesiden: "Produktet kan brukes som eneste energikilde eller blandes med tørrfor."

Men mener du at begge fungerer om jeg sper på med bare litt tørrfor (en liten neve), og at tasteserien egentlig er mer komplett?

Det beste er nok å teste, men vil jo helst være sikker på at næringssammensetningen blir riktig i utgangspunktet :) og så blir man jo litt forvirret når det sies ulikt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Provit inneholder kun en ren råvare. (Vom eller oksekjøtt) Mens tasteserien inneholder de fleste produktene ulike bestanddeler, men fra samme dyr. Feks vom, innmat og kjøtt fra storfe.

Så å fôre kun på provit, uten å blande i noe annet, ville jeg ikke gjort. Men så lenge du uansett bruker litt tørrfôr i tillegg, bør det være helt fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...