Jump to content
Hundesonen.no

RIK-kurs


Minutt
 Share

Recommended Posts

Jeg prøver her også, poster samme greia som på canis...

Heisann...

Jeg er grønn på området, men skal på RIK-kurs - og jeg lurer på hva jeg kan forvente...

Det jeg har inntrykk av er at kursene er rimelig likt lagt opp. Så hvordan er det i praksis?

Hvor stor del er teori, hvor mye praksis er det? Det går over tre dager, kan jeg forvente at jeg må ta med meg hunden alle tre dager? (litt langt å reise....)

Hvis noen har erfaring hadde det vært fint å høre om det, jeg gleder meg som en unge, men ønsker å forberede meg mest mulig i forhold til hva hunden eventuelt skal gjennom...

Får man tilbakemelding på hvordan hunden gjør det i den praktiske delen?

Kan jo selvfølgelig spørre arrangør, og vil nok det også, men hadde vært greit å høre om andres erfaringer...

Link to comment
Share on other sites

Hvordan kurset er lagt opp spørs jo hvem som har kurset. Er det snakk om RIK-grunnkurs? RIK inneholder jo ganske mange programmer, så litt vanskelig å si hvordan kurset er lagt opp med mindre man vet hva slags kurs du skal på.

Jeg gikk RIK-grunnkurs i høst, og da hadde vi først en kveld med litt teori og info, en dag med innføring i C-arbeid og neste ble fordelt mellom spor og lydighet. Vi hadde litt teori på morgenen de to dagene med praksis.

Den første dagen fikk hundene 3-4 runder hver med figurant, som viste og forklarte både mens han jobbet med hundene og imellom hver hund.

Den andre dagen brukte vi første delen på innlæring av RIK-spor, og så gikk alle et lite spor mens alle de andre så på, deretter hadde alle en liten økt med lydighet hver.

Og ja, selvfølgelig får du tilbakemelding på hunden din, det er jo endel av å gå på kurs. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at det nok er litt varierende praksis selv om innholdet nok er det samme. Vi hadde kun teori på fredag kveld og teori + praksis lørdag og søndag.

Figuranten vil jeg tro kommer med noen form for tilbakemelding på hva h*n tenker om/ser i hunden, det burde h*n ihvertfall. Viss ikke så er det bare å spørre :) Ellers vet jeg ikke om det er så mye å si egentlig, på ferske hunder så blir det jo stort sett lek og "fjas" med figurant og ikke så mye man trenger av forberedelser, bortsett fra line og helst en sele av noe slag. Ellers så er de nok flinke til å tilrettelegge for hver enkelt hund og eiers nivå. Det er veldig morro og en fin inføring i sporten, men veldig enkelt og bare å møte opp som man er :)

Edit: Tror vi hadde bare "c-arbeid" i praksis, mulig vi hadde noe lydighet, men spor hadde vi ikke. Kommer sikkert litt an på tilgang til spormark osv.

Link to comment
Share on other sites

Guest Michellus

Da jeg gikk RIK grunnkurs for lenge siden nå føles det ut som, var det teori på fredagskvelden og teori og praksis på lørdag og søndag. Hele lørdagen gikk til c-arbeid og søndagen gikk til spor og lydighet.

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde teori på fredagskvelden, og praksis + litt teori på lørdag og søndag. Det var utrolig mange på kurset, tror vi var i underkant av 20 hunder. Noen hadde to hunder, og der fikk begge hundene prøve seg(JEG syntes det var litt urettferdig, da de fikk dobbelt så mye tid som oss med en hund). Lørdagen gikk til C-arbeid, da fikk alle 2 ganger hver, mer var det ikke tid til i og med at man skulle igjennom alle hundene. Søndagen gikk alle et lite spor før de som ville kunne vise fram litt lydighet og få kommentarer på det de hadde av instruktøren. Der var det ikke mye hjelp for min del, da jeg klikkertrener og instruktøren ikke hadde så mye peiling på det. Men det var helt greit for meg. Han ville at jeg skulle komme fram å vise litt fordi vi trente på en annen måte enn de var vant med i den klubben.

En filmsnutt av C-arbeidøktene våre. Vi har aldri prøvd dette før, så det er noe lignende dette du kan forvente om du og hunden ikke har vært borti dette før. Min hund syntes det var dritgøy og har aldri vært så høy på lek før.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Jeg var på RIK kurs i Haugesund for noen år siden med Arvid Hagen som instruktør. Han var inspirerende og dyktig.

Nå var vi ikke så mange på kurset og ingen hadde med seg mer enn en hund hver :)

Han trente også lydighet på en annen måte enn det jeg gjorde da, men valgte å kjøre hans metode på kurset.

Det jeg så på kurset var at veldig mye av det som klikkertrenere bruker av lek metoder er hentet fra RIK ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...