Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mange Valpelister?


Amanda
 Share

Recommended Posts

Hvor mange valpelister hos forskjellige oppdrettere setter dere opp? Hva er mest vanlig?

Jeg har satt meg opp på to oppdrettere som skal ha kull i 2015/2016.

Jeg kontakter folk og hører om planer, om de har noe interessant på vei så sier jeg at jeg kan være interesser. Det er sjelden mer enn 2 stk som skal ha interessante kombinasjoner samtidig for meg.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo vesentlige forskjeller med tanke på hva man er ute etter hvilke muligheter man har. Skal man ha en labrador som familiehund så er jo gjerne flere oppdrettere og kull aktuelle enn om man skal ha en sort dvergschnauzer med utstilling og avl som formål (for eksempel). Er man kjent og har kontakter innenfor et rasemiljø så blir ikke lister så relevante lenger.

Men jeg ser ikke noe problem med å stå på mange lister samtidig, så lenge man er ærlig om det og informerer resten den dagen man kjøper hund fra en annen oppdretter.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg fikk Birk og Lykke sto jeg kun på en valpeliste av gangen. Lykke var en impulshandling etter at en annen tispe gikk tom og flere andre planer ble endret på.

Når jeg skulle ha Harly sto jeg på 2 lister, men var vel i kontakt med 4-5 oppdrettere tror jeg. Var åpen om at det var flere aktuelle oppdrettere da timing pga oppussing kanskje ble en utfordring :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Undersøker flere oppdrettere når jeg ser etter ny rase, men når jeg har bestemt meg for oppdretter (og kull som er interessant) står jeg bare på en liste.

Nå med siste valpen var vi veldig klare på at vi ville ha fra akkurat den oppdretteren, så da hadde vi ventet til neste kull om det ikke kom tispe til oss.

Jeg syns ikke det gjør noe å stå på flere lister, så lenge man også gir beskjed med en gang man vet om man skal ha valp fra et annet sted :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...