Jump to content
Hundesonen.no

Mat etter aktivitet


Troika-09
 Share

Recommended Posts

Hvor mye ekstra mat gir dere ved økt aktivitet? Jeg har ikke gitt noe særlig økte mengder tidligere, men nå er begge hundene i passe hold og jeg vil ikke ha staffen noe tynnere. Hun er ca 13.5 kg og får 350-400 g per dag med Vom & hundemat

Gikk 19 km på ski i går og ga 200 g ekstra.

Skulle jo nesten hatt en kaloriteller for hunder også ;-)

Gårdshunden er ca 8-9 kg og fikk 100 g ekstra

Sent fra min GT-I9505 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

På dager med hard aktivitet, dvs feks etter skiturer hvor hundene virkelig har tatt i, både løpt fort og trekt hardt, så kan jeg gi så mye som en halv dagsrasjon ekstra med vom og hundemat. Har ferdig oppdelte porsjoner vom og hundemat i fryseren så blir rundt 200-250 g ekstra, eller 2 dl med høyenergifor. På litt roligere eller litt kortere skiturer får hun en liten desj med tørrfor ekstra viss det enda er en stund til kveldsmaten, evt litt ekstra kveldsmat om det er sent. Tar det litt på feelingen. Hun er ikke voldsomt tynn og hadde ikke tatt skade av å gå ned bittelitt til, men vi går mye og ofte så jeg vil at hun skal ha maks uttelling av treningen og best mulig restitusjon så gir så jeg er sikker på at det blir nok, legger hun på seg så får jeg gi mindre, men hittil har hun lagt på seg muskler og ellers holdt seg som før..

Link to comment
Share on other sites

Min har vært litt i tynneste laget i det siste, både pga vekst, mye aktivitet og sånn typisk ung hannhund-tynn. Nå har jeg gått over til et for han liker bedre, i tillegg til at lengden på skiturene stadig øker, så han får jevnt over mer for enn vanlig. I tillegg får han ekstra stor dagsrasjon oppå det igjen, hvis vi har vært på langtur. Da får han vel cirka 50 prosent ekstra til kvelds, så 25 prosent ekstra totalt av dagsrasjonen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...