Jump to content
Hundesonen.no

Rennende øye


rosinbolle
 Share

Recommended Posts

Det ene øyet til valpis renner og er rosa på det hvite i øyet. Det var litt sånn i går også, men litt mer dag. Han driver og gnir ansiktet sitt mot oss og med labben sin.

Noen som har noen tips og triks? Finnes det en reseptfri, lindrende øyesalve jeg kan prøve? Se det an? Har ikke så lyst til å dra til veterinæren som det første jeg gjør og betale 600 kr i inngangspris, hvis det bare er smått og går over av seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde det nettopp på 2 av 3 hunder her, rett og slett en liten øyebetennelse/irritasjon. Som @Malamuten sier, kjøp saltvannsdråper og skyll 3-4 ganger om dagen. Om det ikke har blitt bedre i løpet av 4-5 dager, eller dersom det blir verre, så dra til veterinær og få resept på salve (det var beskjeden vi fikk fra veterinær da vi ringte).

Link to comment
Share on other sites

Hunden min har også pådratt seg en katarr/betennelse på øynene av noe slag ila helgen m/ grønn gugge i øyekrokene. Fjerde eller femte gangen han har dette, så Håper jeg bare kan ringe vet. for å få resepten så jeg slipper å dra inn til konsultasjon til 600kr for at de skal fortelle meg noe jeg allerede vet :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Liquorice

Hunden min hadde også røde, rennende øyne for en mnd tid siden. Etter anbefaling fra veterinæren skylte vi med øyebadevann (sterilt vann med natriumklorid) 3 ganger daglig i 4-5 dager, så gikk det over :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for råd, alle! :)

Vi har kjøpt saltvannsdråper og skylt et par ganger allerede, men nå har det blitt såpass mye verre og spredt seg til det andre øyet, så vi tar turen til veterinæren i morgen tidlig likevel. Skikkelig rød og litt hoven, så det er nok en katarr eller noe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...