Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget for/godbiter


Maharajah
 Share

Recommended Posts

Om nøyaktig én uke får vi vårt nye familiemedlem hjem til oss, og siden jeg er generelt glad i å bake og lage mat har sett for meg at jeg kan lage småsnacks og annet godt til hunden også! Jeg har et lite kjøkken med dårlig plass så jeg ser for meg noen enkle oppskrifter som heller ikke koster så veldig mye for ingredienser. Hva bruker dere å stelle i stand til hunden på kjøkkenet? Eller kjøper alle ferdig godbiter osv.? Jeg vil egentlig gjøre det mest for kosen sin del (og hunden selvfølgelig :) ) men jeg tror det hadde vært morsomt å kunne lage en stor porsjon av og til som kan fryses ned og brukes litt etter litt f.eks. Eller noe som bare kan stå tørt .. Mulig jeg er litt opimistisk og tror at dette blir å skje med gjevne mellomrom, men jeg vil iallefall prøve! Tips? :thumbsup:

- Legger ved bilde av 7 uker gamle Houdini-gutten vår :D

post-14048-0-57918300-1422658412_thumb.j

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må innrømme at det er dårlig med kokkelering for hundene fra min side. Det går mye i pølser som godbiter. Jeg har dog laget levergodbiter til dem noen ganger. Det liker de veldig godt, men det er mange som synes at det lukter veldig når man lager det. Jeg koker leveren i en pose (mindre lukt), kutter den opp små biter(jeg gjør det ute, igjen, mindre lukt) og tørker bitene i ovnen på lav varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.
Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.
Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager alt av godbiter selv, bruker som regel svinekjøtt i form av koteletter, hjerte eller tunge til å lage av.

Pleier å dele i små biter og tørke på lav varme rundt 70c med døren litt på gløtt til de er passe tørre, knyter flere små "baller" med rundt 10-15 små godbiter i hver i en brødpose og så klippe opp posen og legge posjonvis i fryseren. Så er det bare å ta opp litt og litt. :)

Snacks som rå svinehale eller -øre gir jeg som måltid som hunden får ca. en gang ukentlig her, men dette kan du også kjøpe og langtidstørke på lav varme om du ikke ønsker å gi det rått, bare så det blir tørt uten å direkte varmebehandle det (bein skal ikke varmebehandles).

Det aller beste for en hund er rått kjøtt/fisk, men om du ikke skulle ville å gi det og fôrer tørt, kan du gi det et raskt oppkok og gi det som et måltid nå og da eller blande i hundens mat. Du kan også blande i et egg etpar ganger i uken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Oi, ja dette hørtes jo både lettvint og billig ut! Får prøve det en dag og se om lukten blir et problem eller ikke.. :)

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.

Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.

Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

Ja, har vurdert en dehydrator men jeg har så utrolig lite plass på kjøkkenet at jeg ikke vil ha noen kjøkkenmaskiner osv. som tar opp plass på benken eller i skapet. Men så skal jeg jo ikke bo her for alltid da :)

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

Hvordan er det med hvitløk til hunden da? Har hørt at det ikke er bra for dem.. :huh:

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

Oi, takk! Det er slike "bakeoppskrifter" jeg synes er moro å lage da. Å tørke kjøtt eller hive noe i fryseren er ikke akkurat matlaging slik jeg så for meg så denne skal jeg absolutt prøve ut. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk en bok av mamma som heter "Kokebok for hunder: festmat til din beste venn". Der er det oppskrifter på både middager og snacks i varierende vanskelighetsgrad. Er flotte bilder også, og mye av maten ser faktisk veldig god ut..hehe.

Jeg aner ikke hvor hun kjøpte den boka, men jeg ser at ark har den i nettbutikken sin til 70 kr. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
    • Da sitter jeg her og klyper meg i armen, fordi Edeward ga meg både utgangsstilling og flere meter med fot gjennom tre vendinger og flere stopp med sitt uten å ha forventninger om verken lek eller godis for det. Hadde ingenting fremme, og attituden hans tilsa at han gjorde det bare for interaksjonen og noe å gjøre sammen. Kanskje er metoden effektiv - han har begynt forbinde handlingen i seg selv med noe bra? Det er den faglige forklaringen. ..men ved å antropomorfisere kan det også ha vært for å belønne meg for å ha vært flink mams og servert ham rikelig med vom for å sitte pent og vente mens jeg kaster "apporten" - som jeg sliter med å kommunisere hvordan jeg ønsker levert. Det er vårt nye problem for tiden. Han blir forbanna fordi jeg ikke tar imot når han bare slipper den foran meg og begynner kjefte på meg fordi jeg krever å få den i hånden før jeg serverer noe. Vi har hatt mange sånne runder nå, og jeg forstod endelig at vi må tilbake noen skritt og trene på å holde apporten igjen. Gått altfor fort og klønete frem.  Ellers har Jokke kommet tilbake. Antar det er fordi testikkelen som ikke har kommet ned i pungen vokser i størrelse og er ukomfortabel der den sitter. På gjerdet om å fjerne den, fordi jeg er usikker på om jeg vil fjerne bare den ene som ikke har kommet ned, eller kastrere ham fullstendig. Har på følelsen av at den avgjørelsen blir tatt litt uti puberteten ^^ Det er vanskelig, altså. På den ene siden virker den ballen på feil sted ubehagelig for ham, og det er en fare for kreft i den. På den andre siden er kirurgi kirurgi. Fordi den har vært jojo, nede i pungen i perioder og ligget utenfor kanalen, i lysken, så er det stadig en sjanse for at den kommer helt ned. Da er det dumt å utsette ham for kirurgi unødvendig. Hormonene har flere effekter på helse og humør, er ikke bare der for forplantning. Noen av effektene vil en helst være foruten, men å fjerne dem kan også medføre uønskede helse- og adferdsendringer. En kan vel tilføre hormoner kunstig dersom det blir et problem. Et mindre onde enn testikkelkreft. ..men fjerne en eller begge, og når?  Antakelig er han 8 år og har fått en kreftdiagnose innen jeg klarer bestemme meg.   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...