Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget for/godbiter


Maharajah
 Share

Recommended Posts

Om nøyaktig én uke får vi vårt nye familiemedlem hjem til oss, og siden jeg er generelt glad i å bake og lage mat har sett for meg at jeg kan lage småsnacks og annet godt til hunden også! Jeg har et lite kjøkken med dårlig plass så jeg ser for meg noen enkle oppskrifter som heller ikke koster så veldig mye for ingredienser. Hva bruker dere å stelle i stand til hunden på kjøkkenet? Eller kjøper alle ferdig godbiter osv.? Jeg vil egentlig gjøre det mest for kosen sin del (og hunden selvfølgelig :) ) men jeg tror det hadde vært morsomt å kunne lage en stor porsjon av og til som kan fryses ned og brukes litt etter litt f.eks. Eller noe som bare kan stå tørt .. Mulig jeg er litt opimistisk og tror at dette blir å skje med gjevne mellomrom, men jeg vil iallefall prøve! Tips? :thumbsup:

- Legger ved bilde av 7 uker gamle Houdini-gutten vår :D

post-14048-0-57918300-1422658412_thumb.j

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må innrømme at det er dårlig med kokkelering for hundene fra min side. Det går mye i pølser som godbiter. Jeg har dog laget levergodbiter til dem noen ganger. Det liker de veldig godt, men det er mange som synes at det lukter veldig når man lager det. Jeg koker leveren i en pose (mindre lukt), kutter den opp små biter(jeg gjør det ute, igjen, mindre lukt) og tørker bitene i ovnen på lav varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.
Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.
Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager alt av godbiter selv, bruker som regel svinekjøtt i form av koteletter, hjerte eller tunge til å lage av.

Pleier å dele i små biter og tørke på lav varme rundt 70c med døren litt på gløtt til de er passe tørre, knyter flere små "baller" med rundt 10-15 små godbiter i hver i en brødpose og så klippe opp posen og legge posjonvis i fryseren. Så er det bare å ta opp litt og litt. :)

Snacks som rå svinehale eller -øre gir jeg som måltid som hunden får ca. en gang ukentlig her, men dette kan du også kjøpe og langtidstørke på lav varme om du ikke ønsker å gi det rått, bare så det blir tørt uten å direkte varmebehandle det (bein skal ikke varmebehandles).

Det aller beste for en hund er rått kjøtt/fisk, men om du ikke skulle ville å gi det og fôrer tørt, kan du gi det et raskt oppkok og gi det som et måltid nå og da eller blande i hundens mat. Du kan også blande i et egg etpar ganger i uken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er en slager for min kresne hund å tørke lever. Koster ca. 20 kroner kiloen på Coop obs, og de blir veldig gode i følge min hund :)

Endten kan du koke leveren først i store biter for så å kutte i passe go'bit størrelse (Blir ganske ekkel lukt av det), eller så kan du skjære den opp i passe små biter med en gang. Legg så på bakepapir og så i steikovnen på 50 grader varmluft (gjerne med en sleiv i døra). La det stå i 3-4 timer.

Oi, ja dette hørtes jo både lettvint og billig ut! Får prøve det en dag og se om lukten blir et problem eller ikke.. :)

Kjøp en dehydrator på Jula til 299,- så kan du tørke all den godis du måtte ønske til firfotingene, og deg selv.

Jeg har to ganger forsøkt tørke lever i ovnen, det endte med oppkast etter et par timer pga lukten. Med dehydratoren lukter jeg knapt levelukta. Maskinen er plassert på ovnen under vifta.

Mine firfotinger digger hjemmetørka lever, blodpudding, kyllinghjerter, kyllingkjøtt, søtpoteter, epler, bananer mm.

Jeg har også mekka sammen kjeksdeig (husker ikke hvor jeg fant oppskriften) og tørket den i maskina. Funka fjell og bikkjene elsker det.

Ja, har vurdert en dehydrator men jeg har så utrolig lite plass på kjøkkenet at jeg ikke vil ha noen kjøkkenmaskiner osv. som tar opp plass på benken eller i skapet. Men så skal jeg jo ikke bo her for alltid da :)

Cluet med lever er å ha på litt urter, så lukter det faktisk "godt". :) Koker jeg lever har jeg litt hvitløk, rosmarin/timian og et laubærblad eller to i vannet, og da lukter det faktisk ganske godt. Tørker jeg det har jeg på rosmarin eller timian, og det lukter ganske godt da også. :)

Hvordan er det med hvitløk til hunden da? Har hørt at det ikke er bra for dem.. :huh:

Tørke diverse kjøtt som er delt i små bitar.

Ellers har eg nyleg prøvd meg på denne:

Kjøttdeig (valgfri)

Egg

Fiberhusk

Bland alt godt og smør utover eit steikebrett. Hiv inn i ovnen på 90-100 grader på varmluft (gjerne med døra open) og la stå nokre timar. Ta ut, snu den, rut opp og hiv inn igjen i nokre timar igjen.

Etter alt dette delte eg den opp i lange remser og lot den stå ein time ekstra, med remsene fordelt utover. Blir mjuke og lette å dele i mindre bitar :)

Oi, takk! Det er slike "bakeoppskrifter" jeg synes er moro å lage da. Å tørke kjøtt eller hive noe i fryseren er ikke akkurat matlaging slik jeg så for meg så denne skal jeg absolutt prøve ut. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk en bok av mamma som heter "Kokebok for hunder: festmat til din beste venn". Der er det oppskrifter på både middager og snacks i varierende vanskelighetsgrad. Er flotte bilder også, og mye av maten ser faktisk veldig god ut..hehe.

Jeg aner ikke hvor hun kjøpte den boka, men jeg ser at ark har den i nettbutikken sin til 70 kr. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...