Gå til innhold
Hundesonen.no

Provit


WelshenNemi
 Share

Recommended Posts

Finner lite info på sidene deres. Er provit fullfôr? Evt hvilken type? Hva er forskjellen på Provit og v&h?

Nemi fungerer fint på V&H, men sliter med å dele de opp uten hjelp, så tenkte Provit kanskje er et bedre alternativ hvis de er oppdelt og lett å gi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Du får Provit fullfòr i 3kg, og 14 kg, tror jeg det er. Fòret er oppdelt, ja, og lett å gi siden det kommer i terninger.

De har storekjøtt, vom og kylling, men kylling er vel på vei ut, ble jeg fortalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får Provit fullfòr i 3kg, og 14 kg, tror jeg det er. Fòret er oppdelt, ja, og lett å gi siden det kommer i terninger.

De har storekjøtt, vom og kylling, men kylling er vel på vei ut, ble jeg fortalt.

takk for svar :) så alle er fullfôr? Ble litt usikker siden det er forskjellige smaker :) vil helst ikke ha kylling uansett, så det går fint :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, trodde Provit var frysetørket, eller er det noe nytt?

Provit har en god del frysetørrede produkter.

Men de selger altså også rå vom/rått kjøtt frosset i små terninger - det er ikke tørket. Jeg kjøper i 3 kg sekk og betaler ca 130,- for denne. Mine hunder får ca 3 terninger pr dag som "kosttilskudd" i tillegg til fullkost tørrfor. Jeg tar ut det jeg trenger for dagen og legger til tining. Da blir det ingen problemer i forhold til holdbarhet. 3 kg varer ganske lenge, så dette er en billig måte å sørge for at hundene får ihvertfall litt "ekte mat".

Jeg har så og si ikke hatt mageproblemer på mine hunder etter at de begynte å få litt rått hver dag, så jeg har stor tro på at dette er bra for tarmbakteriefloraen.

Et par store dyrebutikker i området her har egen Provit fryser, men det er ikke alle steder jeg får tak i dette.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan det være beregnet som fullfôr når det kun inneholder en proteinkilde og er det tilsatt omega-3? Ellers bør man jo hvertfall tilsette det. :)

Går vell fint an å fore på en proteinkilde, slik som feks noen allergihunder lever :-)

www.norsk-dyremat.no/article.cfm?ID_art=107&ID_cat=1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går vell fint an å fore på en proteinkilde, slik som feks noen allergihunder lever :-)

www.norsk-dyremat.no/article.cfm?ID_art=107&ID_cat=1

Går an, men hadde ikke anbefalt det i lengden, med mindre det var snakk om allergi for de aller fleste proteinkilder.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullfor. Pulver med mineraler og vitaminer ligger strødd i posen så de havner på utsiden av de rå kjøtt-terningne. Grunnen til at det ikke er blandet inni, slik som feks VOH, er fordi Provit kjøper kjøttet ferdig fryst fra slakteriet og kutter det opp er terninger og tar vit+mineraler på utsiden, mens VOH tiner kjøttet, maler det opp og blander inn pulveret før det fryses igjen. Dermed blir provit mer "ferskt" fordi det kun er fryst en gang, men ulempen er at det pulveret kan samle seg i bunnen av posen...

Jeg bruker halvfrossen provit-fullfor som godvbiter. Foret med kyllig er det minst grisete å bruke som godbit :)

Jeg har aldri kjøpt stor sekk, men kan meddele at det er veldig lett å bruke foret!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk 2 sekker a 3 kg og har foret opp den ene. Synes det var utrolig teit med pulveret som la seg i bunnen av sekken. Men hundene elsket det iallefall. om man kunne få fatt i 14 kg sekker på en lettvint måte så hadde det vært en fin variasjon fra V&H.

Har aldri tenkt at de kan brukes som godbiter... det må jeg teste ut med den sekken jeg har igjen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
    • Hei, Av ren nyskjerrighet kan man blande en tispe kanindachs med en hann dvergdachs dersom begge er friske og har ingen skjulte sykdommer?    Vil det oppstå komplikasjoner eller hvordan er det? Si hun blir max 5 kg og han blir max 7,5 kg
    • Første feil var av oppdretter å selge valpen til deg når du har sagt at du vil ha en hund til utstilling. En annen feil var av deg å faktisk ta med deg valpen når du fikk en valp med underbitt og veterinærattest med dette påpekt. Jeg forstår at det er vanskelig når man står der, har betalt på forhånd og reist langt. Men det gjør såklart problemet vanskeligere nå. Når det er sagt må hunder med feil og mangler også ha hjem, og det er mange som ikke synes det er viktig. Vi ville gjerne ha en ridgeback uten ridge for eksempel (men endte av ulike grunner ikke opp med det). Men såklart ikke til folk som skal stille ut for eksempel. Og noen oppdrettere er uærlige og utnytter uerfarne kjøpere, men det er nok ikke vanlig som sådan. Det som er viktig, og som alle som spør her på forumet om råd blir anbefalt, er å gjøre gode undersøkelser på forhånd om helse både hos rasen de skal ha, linjene de skal ha fra, og oppdretter. I forhold til kjøpsloven er valpen en ting, en vare, og følger de reglene som gjelder kjøpt og salg mellom privatpersoner. Om du har fått en vare med feil så har du rett til å levere den tilbake eller få en prisreduksjon. Ellers er det dessverre ikke så mye å gjøre. Du kan jo fortsatt stille ut hunden, men du kan kanskje ikke forvente å få championat eller førstepremier.  
    • Er det flere her som også har blitt lurt av dette til dere som kjøpte valp som var ca. 4 måneder? Hadde skjønt det mere om valpen var 2 måneder men valpen fikk også kommentert underbitt da fra vetrinæren. Bare spør fordi er redd det er vanlig praksis å gjøre sånn.
    • Tennene til valpen står hulter til bulter så lurer på hvordan dette skal gå fremover. Men hun er skikkelig underbitt. Er bare så lei meg for at oppdretteren lurte meg helt siden får ikke stilt hun ut.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...