Gå til innhold
Hundesonen.no

Her venter hundene på å bli slått ihjel (Asia)


MiO
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke orket å se bilder/video, men her er altså link til artikkelen :

http://www.vg.no/forbruker/dyrene/her-venter-hundene-paa-aa-bli-slaatt-i-hjel/a/23359870/

"Her venter hundene på å bli slått i hjel. Skinnet selges i Europa og Norge"

Skinn (huden) fra hunder som avlives på svært brutale måter brukes til bl.a. hansker, som også selges i vår del av verden.

Det er vel ingen hemmelighet at pels fra asiatiske hunder som er avlivet på like inhumane måter, brukes f.eks. som kant-pels rundt hetter på anorakker og slikt. Blant annet ble det avdekket for noen år siden at pels på klær var fra schäfer-hunder, avlivet på grotesk vis i Asia.

Jeg vil si: BRUK ALDRI KLÆR SOM HAR NOEN FORM FOR EKTE PELS! Hunder er blant dyrene som brukes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det man ikke vet visstnok, selv fuskepels kan være hund etc Rådet er å unngå alt av lær og skinn hvor opprinnelsen ikke er klart og tydelig merket.

Støtter fullt opp om dette. Det er vel også kommet fram at selv fuskepels kan være hundepels ... En kvalitetsfuskepels koster visstnok mer enn en billig ekte pels - som f.eks fra kina og hundepelseksporten.

Så det absolutt lureste er å kjøpe produkter som - som TonjeM sier - er TYDELIG merket og som er fra en kjent produsent. Å kjøpe billigvarianter av jakker, votter o.l på f.eks Morris til 299kroner kan fort være en uheldig avgjørelse og en direkte støtte til grusom pelsindustri (og da på tvers av dyrearter, både rev og hund og hele sjallabaisen).

Å betale litt ekstra for kvalitet skaper mindre etterspørsel etter billige søppelprodukter til en litt mindre pris. Etterspørselen etter sistnevnte skaper disse forb***** utspekulerte knallisene som utnytter svakere individer (dyr, barn, eldre...) og miljøet for å tjene enormt med penger på at folk skal ha disse billig-greiene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som med all annen dyreindustri... Man burde vel heller gi noen ekstra kroner for gode, Norske rødrevskinn ;) (men de er faktisk så lavt betalt at de fleste ikke gidder å flå dem engang...)

Ja, hvorfor selges ikke disse egentlig? Må jo være mulig å farge også hvis det er fargen folk ikke liker.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som med all annen dyreindustri... Man burde vel heller gi noen ekstra kroner for gode, Norske rødrevskinn ;) (men de er faktisk så lavt betalt at de fleste ikke gidder å flå dem engang...)

Eller kjøpe kvalitetsprodukter med syntetisk pels, dersom man ikke ønsker ekte pels. Jeg har f.eks jakke fra Fjellreven med syntetisk pelskant. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekkelt at det er mulig å kjøpe skinnprodukter som kan være laget av hund, men da er det vel isåfall neppe merket at det er laget i f.eks Italia, eller?

Men det med at fuskepels kan være ekte er jeg ikke akkurat bekymret for på mine og de jeg har sett, selvom jeg har en dyr jakke der kragen ser mye mer ekte ut enn på mange andre, ser man jo det veldig godt på nært hold allikevel, og ikke minst kjenner man jo forskjellen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke noe imot skinn av hund eller andre dyr, men måten de avlives på er jo forferdelig grusom. Det eneste vi kan gjøre er vel som nevnt tidligere å unngå umerkede produkter, kanskje også spørre i butikken hvor feks hanskene man vil kjøpe kommer fra og gjøre butikkene mer oppmerksomme på at dette er noe flere/mange ikke vil ha.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...