Tabris Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Bønnegryte er godt. Fres opp løk, hvitløk og purre. Du kan ha oppi hva du vil, men jeg pleier å ha: - Brune bønner - Mais - Erter - Paprika Rør ut tomatpurè i vann og hell over til du får passe konsistens (gjerne litt tynn siden den skal koke inn). Ha oppi ønsket krydder og la det putre til det er serveringsklart. Kan serveres slik den er eller med f.eks ris til. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snickers Skrevet 30. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 30. Desember 2014 Fin tråd! Vi lager veggismat en gang i uka ca. Er litt kresen på det og liker ikke sånne bløte burgere osv. Vil spise det fordi jeg liker det helst Vårruller: Kjøp en pk vårrulldeig (feks i innvandrerbutikk) og la tine inni fuktig håndkle. Rasp en halv kål, en løk, to små gulrøtter og 3 fedd hvitløk(foodprosessor er lurt) og stek med 3 ss soyasaus og 3 ss sweet chilisaus. Ha i en knust terning grønnsaksbuljong. Chili hvis du liker det sterkt. Ha i vegetarisk kjøttdeig hvis du vil, vi bruker den fra hälsans kök, kjøper på rema. Pakk in, og stek i ovn på plate til sprø, eller frityrkok til gyldne(smaker best men ikke like sunt). Dippes i soyasaus eller sweet chili saus. Nydelig! Ellers lager vi falafler på denne måten: http://vegetarbloggen.com/2012/02/01/perfekt-falafel/ Bruker bare litt mer spisskummen og det smaker skikkelig taco, nam! Bruker i tacolefser med vanlig tilbehør, mye kesam er å anbefale! De blir bedre om man bruker kikertmel istedenfor hvetemel syns jeg, hvetemel gjør de litt bløte. Ellers har vi prøvd veggislasagne og div supper og gryter, godt det også! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest bikkje1 Skrevet 31. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 31. Desember 2014 Marprat sine hveteboller! (Veganisert) 6 dl melk (her brukte jeg mandelmelk) 150 g smør (alpro smør) 1 pk gjær 11⁄2 dl sukker 1 kg hvetemel Hev ca 45 min før du ruller ut, og 60 min på brettet. Stekes på 220-225° i 7-10 min. ????? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tekopp Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Denne linsesuppen! Bare at jeg gjør den om til gryterett. Jeg dobler alt (når jeg først lager den, så er det til flere dager), og har også oppi strimlet gulrot, paprika og andre grønnsaker jeg har for hånden. Mmm!! 1 medium gul løk, delt i tynne halvmåneskiver 1 stor bit fersk ingefær (ca 3 toppa ss), hakket 3 fedd hvitløk, hakket 2 store selleristenger, kuttet i biter 1 boks kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1 boks kikerter (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre) 1 ts spisskummen 1 ts paprikapulver 1/2 ts gurkemeie ca 1/4 ts chilipulver (obs: smak til) litt salt kanskje 1 ss vegan grønnsaksbuljong saften fra en snei lime noen kvaster frisk persille, finhakket 1. Stek løken myk i litt olje. Sleng oppi ingefær, hvitløk, selleristang og la det steke et minutts tid. 2. Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter. Smak til med krydderne og limesaft og ha i persillen til slutt. 3. La det hele småkoke i ca 15 min. Om du synes suppa blir for tykk, ha i litt vann. * Server suppa med et dryss finhakket frisk persille og nyt! Hvor mye linser bruker du? (Heter linsesuppe men finner ikke den som ingrediens) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mud Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Favoritten til veggisen i huset er pakora. En god dæsj spisskummin, chilipulver, karri og malte korianderfrø. Masse frisk koriander. En pakke kikertmel. Oppdelte grønnsaker ( 1 søtpotet, 1 løk og en halv brokkoli eller blomkål blir mat i to dager for oss 3 ) Blande alt godt i en stor bolle og ha litt vann i oppi. Bare så det blir skikkelig klissete, men ikke rennende. Frityrstek litt og litt i en kjele til de blir gyldne. Serveres med feks tatziki, mango chutney etc. til å dyppe i. Vi gjør det gjerne enkelt og bruker en god sweet chili saus. Det tar ca 30 min max å lage det og man kan variere grønnsaker og krydder etter eget ønske. Det mest kompliserte er å finne kikertmel liksom.. Ellers er vi veldig glade i div rotgrønnsaker som vi gjerne lager en"form" av. Nøttestek er sambo glad i , jeg synes ikke det er verdt jobben. Men så lager jeg en ganske avansert en for de andre synes jeg er tørre og smakløse. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet 1. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 1. Januar 2015 Say no more. Jeg elsker avocado!! Anbefaler nettsiden også. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hanna Skrevet 6. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2015 Denne linsesuppen! Bare at jeg gjør den om til gryterett. Jeg dobler alt (når jeg først lager den, så er det til flere dager), og har også oppi strimlet gulrot, paprika og andre grønnsaker jeg har for hånden. Mmm! 1 medium gul løk, delt i tynne halvmåneskiver 1 stor bit fersk ingefær (ca 3 toppa ss), hakket 3 fedd hvitløk, hakket 2 store selleristenger, kuttet i biter 1 boks kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1 boks kikerter (= ca 3,5 dl / eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre) 1 ts spisskummen 1 ts paprikapulver 1/2 ts gurkemeie ca 1/4 ts chilipulver (obs: smak til) litt salt kanskje 1 ss vegan grønnsaksbuljong saften fra en snei lime noen kvaster frisk persille, finhakket 1. Stek løken myk i litt olje. Sleng oppi ingefær, hvitløk, selleristang og la det steke et minutts tid. 2. Tilsett kokosmelk, tomater og kikerter. Smak til med krydderne og limesaft og ha i persillen til slutt. 3. La det hele småkoke i ca 15 min. Om du synes suppa blir for tykk, ha i litt vann. * Server suppa med et dryss finhakket frisk persille og nyt! Takk for tips, var kjempegod! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 6. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2015 Denne lagde vi i dag:http://veg-veg.no/mat/middag/suppe_kikerter_kokosmelkBrukte ikke gurkemeie og stangselleri, og tok litt mindre løk, og la til en halv grovhakket paprika når det var 5 minutter igjen av koketiden, og la til en halv grønn chilli.Ble veldig godt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ElisabethHH Skrevet 6. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 6. Januar 2015 Noen som har tips til fine nettsider angående vegetar/vegan-mat? Gjerne enkle og greie oppskrifter. Har nettopp blitt vegetarianer på fulltid, helt utrolig merkelig - da jeg omtrent ikke spiste noen grønnsaker/bønner/linser/nøtter for 2-3 år siden I dag spiste vi taco med bønnestuing, og det syns jeg faktisk var mye bedre enn kjøttdeig-taco. Lagde med svarte bønner denne gangen, og det ble kjempegodt. Mine favorittsider er veganmisjonen.com, vegetarbloggen.com og veganeren.com. Masse godt. Har du prøvd taco med soyaprotein? Jeg har prøvd med bønner også, men den beste jeg har prøvd er denne; http://www.veganmisjonen.com/2011/08/oppskrift-taco-uten-kjtt.html 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Elisabeth00 Skrevet 7. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 7. Januar 2015 Bare prøvd med stuingen Syns det ble best med svarte bønner. Takk for linker, skal kikke Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.