Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden "overfaller" figurant!


Solo
 Share

Recommended Posts

Jeg har en 3 år gammel hund som jeg trener til redningshund. Hunden har stor motor og stort figurantsug. Problemet jeg har er at han er "ufin" hos figurant. Hvis vi bruker løsbitt tar han bittet straks og kommer inn med melding. Når han skal ta fastbittet derimot virker det som at det tar fyr i topplokket. Han tar det opp og begynner å hoppe på figurant, slikker, maser, graver og i værstefall prøver han å ri på figuranten:/ hvis figuranten står passiv forlater han etter en stund og kommer inn med melding til meg, men jeg må jo få bort denne nærkontakten med figurant.

Planen er nå å ta meldinga ut av runderinga og trene dette som eget moment, men jeg har gjort dette før, og han har altså nå fått tilbakefall når figuranten er ute i skogen. Noen som har opplevd lignende? Eller har erfaring som kan gi råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva skjer om figurant tar hunden i halsbandet og holder ham når han begynner å tulle? Tenker for å avbryte atferden. Jeg ville med en gang han tar fastbittet, tatt ham i halsbåndet evt. brukt godbit eller targethånd og snudd hunden inn mot midtlinjen hvor du som fører med en gang kaller på ham.

Tror nok det kan være lurt å trene meldingen separat en periode, men også se på avstand mellom midtlinje og figurant, nårtid i runderingen han begynner å tulle, sjekke at fastbittet sitter rett på (kanskje det blir enklere for ham om det henger løsere?)...

EDIT: Gjør han det samme om figuranten leverer fastbittet til ham/hjelper ham med fastbittet? Enn om fastbittet ligger på bakken som et løsbitt?

Endret av Poter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hvor lenge har dere holdt på med meldinger?

Trener sammen med noen som har samme rase, som også syns folk er ustyrtelig artig.

På henne som nå trener høyt oppe i klassene, sier vi nei, runder om hun blir for lenge å klenger.

Kan være greit å ta ut meldingsbiten som det er foreslått over, å få kontroll på den på treningsbanen feks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...