Gå til innhold
Hundesonen.no

Gå pent i bånd


LillyBilly
 Share

Recommended Posts

Er det noen som har noen tips for å få Lilly til å gå pent i bånd (altså, ikke dra oss bortover)?

Vi har vært på valpekurs og sett X antall videoer på nettet uten å få dette helt til (i hvert fall ikke bra nok).

Det vi har oppnådd med diverse metoder er at hun går til hun kjenner båndet strammer, da kommer hun tilbake til oss, og går fremover igjen for deretter å dra i båndet igjen og komme tilbake til oss - og slik går turen. Det virker ikke som om hun helt skjønner at (eller bryr seg om) hvis hun drar i båndet stopper vi opp og turen fortsetter ikke. :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finn deg en parkeringsplass e.l., og hver gang hunden går utenfor den pososjonen du ønsker (typ med beina sine på rekke med ditt venstre bein), så snur du vinkel fort, og går en ny rettning. Høyresvinger (om du har hunden på venstre side). Da må plutselig hunden følge veldig med på hvor du går for å kunne følge med, og gjør at den automatisk faller inn på riktig plass. Dette er en metode vi har hatt stort utbytte av. Uendelig mye mer effektivt enn stopp-og-vent for vår del hvertfall :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere belønnet mye eller siden hun kommer tilbake til dere? Jeg foretrekker helst å bare stoppe å vente uten noe belønning nettopp for at hunden ikke skal komme inn til meg, men bare lære at stramtbånd=stopp og slakt bånd=gå(og ikke bare det, men om det er en litt ivrig hund så stå stille helt til hunden er rolig, ikke bare gir slakt bånd), det er litt vanskelig og forstå når de alltid kommer helt tilbake for godbit for da er det fort at de raser frem igjen når de har fått godbiten og lærer ikke så mye om å faktisk gå der fremme i slakt bånd.

Det sagt så vil også slik trening ta litt tid, hvor lang tid vil jo variere med hunden, hvor intens den er, hvor lenge den har fått erfare å holde på slik og på hvor flinke dere er til å trene konsekvent, men uansett så er dette noe som krever litt tålmodighet. Det er viktig at dere ikke blander for mye, velg en metode og hold på den, ellers vil det nok bare forvirre mer enn det gjør nytte.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flere gode råd over her. I tillegg så ville jeg tenkt litt over å trene på at hunden skal følge med dere, heller enn å ikke trekke i båndet. Litt som Puttiva beskriver. Jeg har gjerne løs hund (evt langline), belønner når hunden er nær meg (litt nærmere enn jeg normalt vil ha den på tur), og bytter retning (i begge retninger) ofte slik at hunden må følge med.

Det samme gjør jeg på tur, går på steder hvor det er god plass langs veiene, eller i parker og åpne plasser, hvor jeg kan bytte litt retning og hunden må følge med meg.

Som Malamuten også nevner er det utrolig viktig å være konsekvent.

Hva slags raser er hunden blanding av? Det kan også ha noe å si for hvor lett den er å trene til å gå i bånd, har du f.eks. trekkhunder i blandingen så kan det kreve ganske mye jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Malamuten: Vi har nok gitt henne litt mye godt i begynnelsen, men har sluttet med det i det siste. Tror nok du har rett i at hun kanskje ikke helt har lært at slakt bånd = gå, det er vel heller stramt bånd = snu, gå tilbake og fremover igjen :). Vi har virkelig prøvd å være konsekvente (nesten hver dag) og har vel holdt på med dette i 6-7 måneder hvertfall.

@Simira: Ja, folk er flinke til å gi gode råd her :) Hun er en blanding av labrador og border collie og tar de fleste ting veldig lett, men akkurat det med å gå pent i bånd er en oppoverbakke som aldri ser ut til å ta slutt :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...