Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp! Valpen min har spist for mye!


Vargh
 Share

Recommended Posts

Valpen vår Vargh (4mnd og 2uker gammel) kom seg inn i skapet der matposen er i det døren var litt på gløtt.
Mye tørrfor ble slukt, magen este seg opp og han har kastet opp en gang. Samt bæsjet ute to ganger etter hendelsen.
Han piper og klager litt, men er også veldig leken. Kjæresten skal slå på tråden til dyrelegen mens jeg spør om noen gode råd her.
Hva skal vi gjøre? *bekymret hønemor*

Link to comment
Share on other sites

Så lenge han har kastet opp og bæsjet =fått ut litt igjen så hadde jeg holdt han i ro å sett an. Viser han tegn på store smerter e.l. så bør man komme seg raskt til vet, i tilfelle magedreining eller noe slikt, men oftest går det jo bra :) Hannen jeg hadde tidligere fikk slukt rundt 5 kg tørrfor på 15 min.. Han fikk litt vondt, naturlig nok, spydde opp det meste og ble helt fin igjen relativt uproblematisk.. Fikk mat som vanlig ellers.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mayah gjorde det et par ganger da hun var valp og. Varg har fått glupskheten fra malamuten skjønner jeg :lol: Bare å ta det litt med ro og la magen roe seg. Det er nok ikke veldig behagelig for lille liten. Da har dere lært å passe på maten :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Hvorfor skal han sultes et par dager? Dette er jo ute av systemet igjen nesten like fort som ett måltid i normal størrelse. Selvfølgelig skal han ikke ha mat i kveld, kanskje er han ikke veldig sulten til frokost heller, men jeg kan ikke forstå hva det skal være godt for å sulte han i to dager fordi han har spist for mye nå?

Pass på at han alltid har tilgang til vann og se det an. Faren med det er jo at tørrfor sveller voldsomt og krever mye væske, men sannsynligvis kommer det enten mer opp igjen eller så går det helt normalt gjennom systemet og du kommer til å trenge mange bæsjeposer med på tur :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville heller ikke vurdert å sulte en valp i flere dager, jeg ville ikke gitt noe de 12-16 timene, også fortsatt med litt mindre porsjoner, men vært fort oppe i normal mengde igjen, jeg liker ikke at valper skal gå dager uten mat, i mitt hode er det fy fy ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...