Gå til innhold
Hundesonen.no

Isotretinoin Orifarm/Roaccutan *humanpreparat


SandyEyeCandy
 Share

Recommended Posts

En annen ting jeg merker, er hvor lang tid det tar for huden å gro.. Jeg har fått noen munnsår i munnvikene, da jeg prøvde å "dra av" den tørre huden (ja, litt ekkelt men her sparer vi ikke på detaljene :P ), og sårene gror aldri! Har også noen kutt på fingrer da jeg hadde et uhell på kjøkkenet, og disse gror heller ikke.. så det er litt slitsomt.

Enig, det var akkurat det jeg opplevde om jeg var så dum og pelte litt på nupper etc. Skala av masse hud og etterlot småsår som aldri grodde. Jeg er fortsatt helt strøken i huden, det verste jeg får nå er miniprikker i hvitt, hvor det er litt talg som vil ut.

Hvis du er tørr, så er det jo bare å smøre i løpet av dagen også, det måtte jeg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sånn i tilfellet noen lurer på hvordan følelsen av tredjegradsforbrenninger innenfra ser ut. Dette er på dag tre og fire etter at siste pillebrett tok slutt, så det tar nok en god stund før huden er

I morgen starter jeg på det absolutt siste brettet med kapsler! Jeg er ufattelig glad for det, for i tillegg til følgende bivirkninger (de fleste nevnt tidligere): Tørr og varm hud, rødhet, manis

Hei igjen. Vet ikke om noen fremdeles leser denne tråden, men velger å fortelle litt mer om hvordan kuren går for meg Om 7 dager er jeg ferdig. Jeg har da tatt tablettene i over 4 mnd. Jeg h

Hei igjen,

Hører gjerne fra deg om hvordan statusen er nå, etter at du har gått noen mnd uten kuren.

Jeg er over halvveis i kuren min nå, og kjempe fornøyd ettersom jeg ikke har noen kviser. :P Deilig å våkne opp helt uten bekymringer for hva man vil se i speilet.

Jeg har likevel valgt å kutte ned på antall tabletter pr dag. Før tok jeg 3, men bivirkningene (tynn, rød blank hud, tørr hud, og tørre lepper) kombinert med at det nå er sommer og sol, gjorde at jeg valgte å gå ned til 2 tabletter pr dag.

Den lille endringen i dosen utgjorde en stor forskjell for meg, jeg får mye mindre tørr hud, og kan tolerere solen (litt). Det negative er at jeg da må gå lengre på kuren, ettersom jeg totalt skal ta 360 tabletter.

Vurderte en periode å gå ned til 1 tablett pr dag, men har jo samtidig lyst å bli ferdig med kuren ganske raskt.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Hei igjen.

Vet ikke om noen fremdeles leser denne tråden, men velger å fortelle litt mer om hvordan kuren går for meg :)

Om 7 dager er jeg ferdig. Jeg har da tatt tablettene i over 4 mnd. Jeg har økt til 4 tabletter daglig for å bli ferdig til jeg reiser på ferie.

4 tabletter er i det meste laget, og jeg har en del bivirkninger. Mine beste tips er:

  • Dersom du bruker sminke, bruk økologisk kokosolje fra helsekost til å fjerne sminken. Kjempe skånsom mot huden og gir fuktighet. Jeg brukte kokosolje som sminkefjerner også før jeg begynte på kuren - fukter ansiktet med vann, tar litt kokosolje mellom hendene og gnir forsiktig inn i ansiktet. Bruker en fuktig håndduk til å tørke av. Deretter bruker jeg Effaclair H, som er en fuktighetskrem de anbefaler på apoteket, til oss som går på kuren.
  • Ettersom huden inni nesen også blir utrolig tørr og du kan begynne å blø, bruker jeg å ta litt kokosolje på en q-tips og påføre inni nesen.
  • Til tørre lepper: Blistex lip relief cream fungerer supert for meg.
  • Ha øyedråper tilgjengelig, som drypp så mye som nødvendig i løpet av dagen og før du legger deg.

Det hjalp i allefall for meg. Krysser fingrene for at huden holder seg fint etter kuren.

Jeg fikk forresten beskjed fra legen om å bruke Epiduo (krem) hver dag i ett år, når kuren er ferdig, for å øke sjansen for at kvisene ikke kommer tilbake. Noen andre som har fått samme beskjed? :huh:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk forresten beskjed fra legen om å bruke Epiduo (krem) hver dag i ett år, når kuren er ferdig, for å øke sjansen for at kvisene ikke kommer tilbake. Noen andre som har fått samme beskjed? :huh:

Jeg har smurt meg iht hudens behov hele veien siden jeg slutta, men aldri hørt noe om Epiduo. Jeg bruker helt vanlige kremer fra apoteket, og det funker helt fint.

Huden min er fortsatt helt strøken, ikke en eneste kvise eller noe som ligner, og jeg er ikke tørr eller rar. Jeg har også vært ute i sola i sommer, og det har vært helt som vanlig. :)

Synes du er helt kreisi som har tatt 4 om dagen, jeg hadde det ganske fælt med 3! :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Ja det ble litt i det meste laget med 4 tabletter pr dag. Måtte gå ned igjen til 3 etter en uke :P

Ble ferdig med kuren i begynnelsen av september, så har gått ca en mnd uten nå. Huden er kjempe fin! er så utrolig glad for at jeg ikke har fått noe tilbakefall. Huden gikk tilbake til normal fuktighet bare noen dager etter at jeg ble ferdig med kuren. Ingen tørre lepper eller tørr hud :) Så nå er det bare arrene som er "problemet". Men det er ingenting i forhold til det å ha dårlig hud.

Epiduo er en krem som inneholder mye av det samme som tablettene. Skal visst garantere at man ikke får tilbakefall etter kuren, om man smør seg med kremen på "problemområdene" hver kveld.

Kjøpte kremen, men har ikke brukt den. Den gir mye av de samme bivirkningene, så har mest lyst å unngå den, så lenge huden min er fin :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å kvinne meg opp til å bestille legetime og spørre om kur. Snakket med legen om det tidligere i år, men det var rett før våren og han anbefalte meg å vente til vinteren så det er enklere med solen og sånt. Er så redd for å bli en av dem som får masse bivirkninger og har det fælt :P . 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver å kvinne meg opp til å bestille legetime og spørre om kur. Snakket med legen om det tidligere i år, men det var rett før våren og han anbefalte meg å vente til vinteren så det er enklere med solen og sånt. Er så redd for å bli en av dem som får masse bivirkninger og har det fælt :P . 

Men hvis du er voksen og har vond, fæl hud, så er det så verdt de ubehagelige månedene! :hug: 

Endret av SandyEyeCandy
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så herlig at ferien din har begynt, og at du og hunden din skal nyte den sammen! Det høres ut som dere kommer til å få masse kvalitetstid sammen, noe som er så viktig. Når det gjelder naboene og hundevennen din, det er jo flott at de har så mye tillit til deg, men jeg skjønner godt at du ikke vil overta flere hunder! Det er jo en stor forpliktelse, og det er viktig å kjenne sine egne grenser. Håper dere får en fantastisk ferie sammen, du og hunden din! ❤️
    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...