Jump to content
Hundesonen.no

Favoritt musikk - klassisk


Aya
 Share

Recommended Posts

Jeg har vokst opp i et hjem med masse klassisk musikk. Både på stereoen og foran peisen i pysj på kvelden, mens mamma spilte piano for oss. Jeg hører litt for sjelden på det nå, men setter det ofte på når jeg leser til eksamen, skriver oppgaver eller bare har lyst på en rolig stund med en god bok. Jeg trenger litt inspirasjon til å sette sammen en god spilleliste, så jeg utfordrer andre klassisk musikk-elskere til å komme med deres favorittstykker og sanger! Jeg kan jo begynne selv, men må advare om at jeg akkurat nå bare husker de mest kjente titlene/komponistene (det er jo derfor jeg trenger inspirasjon)!

Jeg er fryktelig glad i:

Pavane av Ravel (som ble skrevet til et barn som døde).

Canon in D - Pachelbel

Det meste av Tchaikovsky - særlig Svanesjøen (og Nøtteknekkeren til jul!)

Mye av Grieg, Brahms og Mozart, Dvorak og Chopin.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. :D:heart:

Rachmaninov:

Klaverkonsert no. 3 i D-moll

Vocalise

Sonata for cello & piano op. 19.

Polka de V.R.

Franz Scubert:

Ständchen fra Schwanengesang

The Trout in A Major op.114

Vivaldi:

Concerto RV 356

Concerto RV 310

Concerto In G For Strings, RV 151

Paganini:

Caprice no 24

Tchaikovsky:

Violin Concerto In D, Op. 35

Grieg:

Pianokonsert i a-moll

Lyriske Stykker Hefte 5, Op. 54 - II. Gangar

Op 12. No. 6. Norsk

Lyriske Stykker Hefte 1, Op. 12 - II. Vals

Til våren, Op. 43 No. 6

Bryllupsdag på Troldhaugen

Peer Gynt Suite No. 1: Anitra's Dance

Debussy:

Claire de lune

Chopin:

Nocturne In B Flat Minor, Op. 9, No. 1 & 2

Nocturne In C Sharp Minor No 20

Aram Khachaturian:

Masquerade Suite: I. Waltz

Liszt:

Hungarian Rhapsody No. 2 in C sharp minor

Beethoven:

Symfoni no 7 & 9

Harald Sæverud:

Kjempeviseslåtten

Puccini:

O mio babbino caro

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :D Jeg håpte du skulle svare @ - jeg har fått med meg at du (også) er en klassiskelsker. Hvordan kunne jeg glemme Rachmaninov? Jeg er forøvrig veldig glad i å høre de klassiske stykkene i pianoversjon, særlig når jeg leser. Det blir ikke like "stort" da! Og ja, Gabriels obo er jo nydelig!

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg er veldig glad i klassisk musikk. I oppveksten har det vært mye pianomusikk i huset og selv er jeg veldig glad i fiolin.

Det går litt opp og ned når det gjelder hva og hvor mye jeg hører på. Den siste uken har jeg forresten kjørt mye rundt med en veterinær som alltid har på BBC sin klassiskkanal i bilen, så vi har sittet og pratet om Edvard Grieg. :teehe:

Dette stykket her må forresten sees og ikke bare høres:

At det er mulig å være så flink! (Se f.eks. fra 2:30 til 3:30)

Glemte forresten denne:

Rachmaninov prelude in g-minor op 23 no 5.

Fra 1:15

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...