Jump to content
Hundesonen.no

Uren hud hos nakenhund


Mari&Martin
 Share

Recommended Posts

spiller ingen rolle hva slags for jeg bruker,de er der uansett! :P

Da prøver jeg litt forskjellig skrubb og tips :)

Har brukt intimsåpe og vasker med klut,men hudormene kommer og er der uansett :(

Når du er ferdig med å dusje tar du en håndkle og gnir på huden hans. Etter det klemmer du ut det du får ut av huden før du renser den godt så det ikke blir betent. Gjør dette en gang i uka etter vask og du vil se stor forskjell.

Hvor gammel er han? Huden til min roet seg etter hun ble 3-4 år. De er verst i puberteten.

Link to comment
Share on other sites

Han er 6 år og vært sånn hele tiden. Plutselig popper det opp noen og noen små svarte hudormer.. Plages nok ikke av det,men lite delikat og kose med ei kvise :P hehe :)

Hva kan jeg rense med som ikke er så mye parfymert og slikt?

Sensitiv hud på karen også :P

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye kviser er det snakk om? Litt uren hud og et par kviser innimellom er helt normalt på en nakenhund. Den er liten og får mye støv og dritt i huden. På vinteren pakkes den inn i klær som ofte ikke vaskes på en sesong.

Min har en del hudormer på låra og litt i nakken. Synes Ikke hun har uren hud.

Link to comment
Share on other sites

Oljerens er veldig effektivt mot hudormer, da olje er det mest effektive vaskemiddel mot hudens egen talg. Oljerens er også latterlig enkelt og med rutine fort gjort. Det eneste du trenger er kaldpresset olje, olivenolje kan f.eks fungere. Jeg foretrekker mandelolje, jojobaolje, aprikosolje eller avokadoolje - alt etter hvordan huden oppfører seg. En stor fordel med denne metoden er at den er helt ufarlig for hunden. Den enkleste måten - synes jeg er- er å dusje hunden i varmt vann som åpner porene og så bruke oljen. :)

Det står litt om oljerensmetoden her og her

Link to comment
Share on other sites

En venninne av meg har nakenhund og har hatt samme problemet :-) Hun sier at kviser og hudorm kommer av tørr hud. Gi kaldpresset rapsolje og smør ofte (2ss i maten 1 gang daglig holder). Prob olja fukter huden KJEMPE BRA! (obs, den lukter vist æsj).

http://www.hestifokus.no/prob-olje-p-531-c-146.aspx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...