Gå til innhold
Hundesonen.no

Bjeffer og stresser når vi møter andre hunder på tur


Gjest
 Share

Recommended Posts

Sukk.

Tre måneder på bygda med bare kjente hunder i nabolaget har tydeligvis satt sine spor...

Før sommeren hadde jeg en hund som noen ganger bjeffet på hunder hun av ulike grunner ble usikker på, og på hunder som åpnet kjeften først.

Nå har jeg en hund som nibjeffer, girer seg opp, stresser, drar det hun klarer i båndet og danser rundt på to bein mens hun gauuler - hver eneste gang vi møter en fremmed hund. Og hun er stressa i flere minutter etterpå, tidligere har hun rista det av seg nesten med én gang den andre hunden har passert.

Vi flytta hit for tre dager siden, og noe av det går sikkert over av seg sjøl når vi får "bodd oss inn" litt i nabolaget. Men hun har alltid blitt stressa av hunder som kommer brått på, og vært usikker på hvordan hun skal forholde seg i møtesituasjoner.

Tidligere har vi løst dette ved å gi henne en annen oppgave, feks. å gå med kontakt eller sitte og se på meg mens den andre hunden passerer, samt høylytt ros og godbiter.

Her vi bor nå er dessverre veiene svingete og hundetettheten høy, og jeg rekker som regel ikke å gi henne noe annet å gjøre før hun er alt for oppgira. Og det bekymrer meg litt at hun blir så utrolig stressa. Bikkja er ellers stødig, har takla større omveltninger uten problemer tidligere, og går fint sammen med de fleste hunder i andre situasjoner. Men likevel...

Hun er heldigvis lita nok til at jeg lett holder henne igjen, men vi kan jo ikke fortsette sånn. Mange av dem vi møter her er dessuten barn som lufter hunder de ikke egentlig klarer å holde igjen, og noen av disse hundene prøver jo å svare tilbake også.

Jeg har vel ikke så veldig mange spørsmål å komme med akkurat nå, ville egentlig mest lufte litt frustrasjoner og høre om noen har gode råd. Foreløpig får jeg bare prioritere markaturer, legge småturene til tidspunkt hvor barn er på skolen/ i seng, forholde meg så rolig og avslappa som jeg kan, og stå klar med godbiter som kjapt kan dyttes opp i trynet på hunden hver gang vi nærmer oss en sving.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt - og har delvis fortsatt - samme problem. Jeg bruker kindereggmetoden. Gikk først passeringskurs for å lære å gjøre dette riktig (krever litt tekniske ferdigheter når man skal styre med bånd, godbiter og klikker på det halve sekundet man har før bikkja går i lås).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt - og har delvis fortsatt - samme problem. Jeg bruker kindereggmetoden. Gikk først passeringskurs for å lære å gjøre dette riktig (krever litt tekniske ferdigheter når man skal styre med bånd, godbiter og klikker på det halve sekundet man har før bikkja går i lås).

Ja, om dette fortsetter må jeg se om ikke passeringskurs kan være en idé. Vi trenger å få trent i litt mer oversiktlige situasjoner, i hvert fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at jeg ville tatt inn hunden med kontakt før vær sving, bare sånn i tilfelle og føre var. Være i forkant av problemet og ta treninga der det er mer oversiktlig og går an å trene.

Det høres fornuftig ut. Tror det er liten vits i å starte treninga rett utfor her i hvert fall, det ser jeg at blir for vanskelig for henne nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...