Jump to content
Hundesonen.no

Fôr til hund med sensitiv mage


Guest Michellus
 Share

Recommended Posts

Guest Michellus

Jeg har en hund som nå i en stund har kastet opp hver natt en stund nå, og har etter et vetbesøk og etter å ha forhørt meg med andre med samme problem kommet frem til at gutten bør bytte fôr til noe som er snillere mot magen. I dag spiser han vom og hundemat nr 25. Finnes det et fôr a la vom og hundemat for hunder som ikke tåler så mye fôrmessig?

Link to comment
Share on other sites

V&H 100% Kylling er anbefalt til de med allergier/sensitiv mage. Innmat fra ku kan vel bli sterk kost for noen, og en del reagerer på laks, som det er i nr 25. Men har han plutselig begynt å kaste opp, etterp ha gått på samme fôr lenge? Har du prøvd å faste han?

Link to comment
Share on other sites

Guest Michellus

Bare lurte; hva kaster hunden opp? Skum eller mat?

Han kaster opp godt fordøyd mat sammen med en del magesyre. Skjer alltid kanskje 5-6-7 timer etter han har spist. Brekker seg ikke, det bare spruter ut av han.

V&H 100% Kylling er anbefalt til de med allergier/sensitiv mage. Innmat fra ku kan vel bli sterk kost for noen, og en del reagerer på laks, som det er i nr 25. Men har han plutselig begynt å kaste opp, etterp ha gått på samme fôr lenge? Har du prøvd å faste han?

Kylling er kjekt! Takk :)

Det har vart en stund nå, av og på. Når jeg tenker meg om så har det stoppet når vi har variert kosten. Problemet er at når han har fått kylling så har han blitt dårlig i magen, men det kommer kanskje av at han ikke er vant til å spise det? Han har jo spist nr 25 i noen år nå.

Jeg brukte Eukanuba daily care sensitive digestion en periode på Smula for å stabilisere henne etter at hun var dårlig i magen. Først fikk hun bare det før jeg gradvis ga henne v&h i tillegg.

Takk! Den skal jeg huske på :)

Link to comment
Share on other sites

Har du forsøkt å gi et ekstra måltid slik at det ikke går så lenge imellom å se hva som skjer da?

Ellers ville jeg prøvd vom og hundemat sin med lam og ris (tror jeg det var, om de fører det produktet enda), evt prøvd en av de andre variantene om du ikke har forsøkt tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Guest Yellow

Ville prøvd å fordele til et ekstra måltid først, hjelper ikke det så kan du prøve vom og hundemat kylling-varianten som nevnt (den bør du bruke litt omega-3-olje til).

Link to comment
Share on other sites

Red:

Så voldsomt fancy vom og hundemat plutselig var blitt :lol: De har kommet med en egen Digestive-variant: http://vomoghundemat.no/vom-produkter.html#digestive

Evt. 100% lam?

Vom og hundemat er vel ikke sånn superpopulære blant dyrebutikker for øyeblikket pga. businessmodellen sin, så dette er vel ett noe krampeaktig forsøk på å tilby noe til butikkene som de ikke selger direkte til kundene selv. Spent på de nye kulene deres da.

Link to comment
Share on other sites

Guest Michellus

Sånn litt på siden (bare så det ikke er noen misforståelser):

Han spyr ikke som de gjør når det er lenge siden siste måltid og det er mageslim og gult, her er det fontenesprut, brungrøntgrått og det stinker. Jeg har fôret han to ggr om dagen før og gjorde det en god stund, men han spydde da opp gult slim opp mot flere ganger om dagen enn når han blir fôret en gang om dagen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vi har måttet deale med en hel del mageproblemer oppigjennom. Er vel ca. en måned siden siste episode med diaré og litt nedsatt allmenntilstand, og løsningen ble Hills tørrfôr (og kun det; ingen godbiter eller annen mat) i tre uker, samt probiotika og kulltabletter. Kanskje det kan være lurt å ha et slikt "regime" i en periode med veiledning fra vet?
  • Her anbefalte også veterinæren Hill's i/d, helst boksmat men den er så dyr så jeg gikk for tørrfor. Min ble fin i magen etter to dager på i/d, i tillegg til Zoolac og Canikur. Går du for tørrfor er det viktig å bløte det opp først.
  • Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁
  • Hill’s ID boksemat har vært redningen de gangene jeg har hatt erfaring med skikkelig mage-/tarminfeksjon hos hund, ikke vet jeg hvorfor denne maten er så effektiv sammenlignet med vanlig skånekost, men det er det. Burde brukes etpar dager lenger enn man tror er nødvendig, og gjerne også DiaTab eller medisinsk kull som tilskudd.
  • Vil gjerne høre deres erfaringer om hund og diare, om hvor langvarig en mage-/tarminfeksjon kan være:  Tispen min er snart 9 år gammel. For halvannen uke siden fikk hun løs mage/diare. Etter noen dager ga jeg henne probiotika, uten at det så ut til å hjelpe.  Tok kontakt med veterinærklinikken, der klinikksekretæren mente at det ikke var noen grunn til konsultasjon så lenge hun var pigg og hadde matlyst. Hun foreslo å bruke Webiotic.  Tispen fikk Webiotic i tre dager, og avføringen ble normal. Nå, tre dager etter avsluttet kur, har diareproblemet kommet tilbake (oppe to ganger i natt...). Jeg har gitt henne probiotika. Det er nå helg, og problemet er jo ikke akkurat akutt. Men har tenkt å ta kontakt med veterinæren igjen på mandag.  Jeg vet jo ikke om klinikken vil mene om tispen "kvalifiserer" til konsultasjon, siden dette ikke ser ut til å gi seg. Bør jeg insistere? I bakhodet lurer jo tanken på tarmkreft. Men altså, hunden virker pigg og spiser. Hadde blod i avføringen tidlig i sykdomsperioden, men ikke nå.  Noen som har noen erfaringer å komme med?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...