Jump to content
Hundesonen.no

Hva type kurs kan passe?


Recommended Posts

Jeg har overtatt en liten rampete hund, og har kommet til at vi må ha en eller annen form for aktiviserin å beskjeftige oss med. Men hva kan passe?

Bor i gåavstand til Bergen Hundehall, og der er det flere kurs satt opp.

Brukslydighet, rallylydighet, og bronsemerkekurs.

Kan noen forklare hva dette er for en som er helt blond på dette med lydighetstrening?

Link to post
Share on other sites

Hvor gammel er han?

Ville nok ha startet på grunnkurs og så avansert opp til bronsemerket, og videre derfra til det du har lyst til å bruke hunden din til. Både bruks og rl har litt krav til lydigheten til hunden din

Link to post
Share on other sites

For å få noe ut av kursing innen en spesifikk grein, er det viktig å ha litt grunnleggende lydighet på plass. Ikke bare pga det praktiske i å ha en hund med et sett egenskaper du kan bygge videre på, men også fordi at dere gjennom deltakelse på grunnkurs lærer å trene sammen og kommunisere. :) Signerer derfor Margretes råd.

Og kudos til deg for at du i stedet for å bli oppgitt bestemmer deg for å finne på noe med bikkja! :flowers:

Link to post
Share on other sites

Er 4 år gammel tispe.

Hun er jo ikke helt "umulig", bare veldig aktiv i forhold til den litt eldre cairn damen jeg har fra før. Og myyye mer "på".

Tror hun hadde digget agility, men føler jeg må ha litt mer kontroll før vi evt. tester det.

Link to post
Share on other sites

Du får sende mail/ringe til klubben og spør hva de går igjennom på kurset. Enig med Margrete at det er best å starte med grunnkurs. Som navnet tilsier går man igjennom de helt grunnleggende ferdighetene som sitt, dekk, bli og innkalling. Synes selv lydighet er veldig gøy, men det finnes jo veldig mange sporter å prøve ut. :-)

Er 4 år gammel tispe. Hun er jo ikke helt "umulig", bare veldig aktiv i forhold til den litt eldre cairn damen jeg har fra før. Og myyye mer "på". Tror hun hadde digget agility, men føler jeg må ha litt mer kontroll før vi evt. tester det.
Da ville jeg gått et grunnkurs før du prøver andre sporter.
Link to post
Share on other sites

Bronsemerket er et kurs for grunnleggende lydighet, om du vil starte med det. Men om hun har det grunnleggende på plass så kan jeg jo på det sterkeste anbefale rallylydighet, som er en slags blanding av lydighet og agility. Der begynner man også med hunden i bånd i klasse 1, om du ikke føler du har helt kontroll.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. T det må bli grunnkurs, er jo ikke bare hunden som er nybegynner... :)

Du får ofte ikke lov til å bli med på treninger eller kurs om du ikke har bronsemerket/grunnkurs fra før, så det der er en investering i framtida, hehe.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...