Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor gammel var valpen da den sluttet å tisse inne?


Minhund
 Share

Recommended Posts

At det er rasemessige forskjeller kjøper jeg. Men ikke at størrelsen alene er avgjørende. En Dachsvalp på 10-12 uker er ikke større enn en miniatyr på x-antall måneder. Og har neppe større blære. Inntaket står jo uansett i forhold til hundens størrelse ;) Jeg heller mer til at det har litt med hva man avler fram. Ser jo at selskapsdachser ofte er langt mer grisete enn jaktvariantene.

Jeg vet ikke. Mine miniatyrer har som valper hatt behov for å tisse oftere enn mine store valper (ingen forskjell når de er voksne). Det kan jo selvsagt ha vært tilfeldig. Ingen av mine har vært noe grisete, men så har jeg bare hatt tisper. De har blitt husrene fra 4 - 8 mnd (sånn ca). Ikke uvanlig at miniatyrhanner markerer inne (til tross for at eier har gjort alt etter boken, min bror har en av dem), men om det har noen direkte sammenheng mellom markering og tidspunkt for husrenhet aner jeg ikke.

De store valpene har blitt husrene fra 9 uker - 4 mnd (valpen jeg har nå er 3.5, og det er veldig lenge siden hun har hatt uhell).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg bare hatt gleden av å 'oppdra' 3 hunder fra de har vært valp, men to av de var husreine 14 dager etter at de kom i hus, altså når de var 10 uker. Den tredje tok ca ei uke lengre.

Nå skal det også sies at jeg er litt ekstrem på å følge opp dette(og gjorde tiltak slik at jeg hadde muligheten), så det er vel litt av grunnen til at de lærte forholdsvis raskt alle 3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det å bli husren er vel ikke arvelig? Dvs at en ikke-husren hund avler ikke ikke-husrene vlaper. Jeg tenker at dette må jo enten gå på evne til læring generelt eller et mer fysiologisk problem med blærekontroll.

Det er jo ikke sikkert, men jeg synes det ser ut til å være en viss sammenheng mellom grisete hunder og de som blir sent husreine. Som at enkelte mini/selskaps-raser har hanhunder som skvetter overalt, og samtidig er generelt trege til å bli husreine. :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor gammel var valpen deres da den sluttet å tisse inne?

Min er 5 måneder gammel og tisser enda inne

Jeg har to hunder, og jeg husker dessverre ikke 100%sikkert hvor gammel den eldste var da hun ble renslig. Hun somlet litt med å bli det, husker jeg iallefall. Hun skjønte tegningen med renslighet fra hun var ca 4 mnd, men hadde et eller to tisseuhell inne hver mnd i enda noen mnd. Mener siste enkeltuhell var når hun var nesten 7 mnd. Men det var ikke sånn hele tiden som sagt, bare en eller to ganger i mnd. Likevel, man kan ikke stole på en hund som er sånn, de må "voktes" inne.

Hannhunden derimot, han var en flinkis :D Han skjønte alt veldig fort. Etter et par uker var han tørr om natten, og de to ukene han ikke var det, så brukte han konsekvent tisseunderlagsmattene ("kladder") jeg la ut. Så det var bare å brette sammen og kaste de, ingen gulv-vask nødvendig med han. Etter to uker var han tørr om natten, altså rundt ti uker gammel.

Etter ytterligere to uker hadde han skjønt at det gjelder på dagtid også, og ble renslig etter å ha vært i hus bare fire uker. Han var altså 12 uker gammel da han ble renslig.

Såvidt jeg husker har han kun et eneste uhell inne etter det, og da var det løs mage/stress mage etter en biltur (han hater bilkjøring). Så han regner vi som helt renslig bare 3 mnd gammel :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forskjell på å være "renslig", altså det å skjønne at man skal ut, for det kan de forstå tidlig, og BLÆREKONTROLL. For det er noe annet. Det siste er for meg når dyret kan holde seg lenge også når du ikke passer på og flyr ut hele tiden. Alle mine har fått blærekontroll ved 5 mnd, da var de helt skuddsikre og holdt seg lengre enn jeg noengang ville hatt hjerte til å teste ut :P To av de var miniatyrer og den siste er en staff :) Staffen og havanaisen forstod fort at man skal ut, mens kineseren tisset der han fant det for godt. Men alle tre ble 100% da de var 5 mnd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...