Jump to content
Hundesonen.no

Tips til tursele?


Recommended Posts

Nå er jeg lei av å kjøpe seler som viser seg å ikke fungere for oss, så trenger tips hvis noen har :)

Minibullen min er som seg hør og bør kraftig bygd og bred over nakken og bringa, men han har ikke så lang brystkasse. Så det største problemet er å finne noen som er store nok rundt nakken, uten å gå for langt bak.

Han kan trekke ganske bra hvis han er ivrig på tur, så er viktig at selen ikke kommer for høyt opp i halsen. Har prøvd de fleste typer seler med unntak av trekksele/nomesele, men ser for meg at det ikke vil funke så godt siden jeg ofte må dra han med meg et stykke, hvis han setter på bremsen :P

Trodde jeg endelig fant en god sele da vi prøve en Hurtta y-sele, men til min forskrekkelse oppdaget jeg at han var blitt helt sår og nesten pelsløs på brystet. Midtstolpen gnager veldig ser jeg, så den får jeg bruke til spor eller noe..

Derfor har vi gått tilbake igjen til H-selen fra Europris. Funker helt greit, men er litt for langt bak og nylonreimene sliter på pelsen ved nakken. Brystseler kan nok fungere bra, men har ikke funnet noen med litt polstring som ikke koster skjorta enda.

Likte godt Puppia-selen da han var mindre, men vanskelig å finne en som passer nå. Fant en fin av den typen i Sverige som var stillbar rundt halsen også, men den viste seg å bli altfor stor/lang. Størrelsen under var for liten. Puppia RiteFit virker fin, men har ikke sett den i dyrebutikk her, og prisene er gjerne litt høye..

Det ble en lang avhandling, men tips til hvor jeg får kjøpt gode og ikke altfor dyre seler som kan passe han?

Link to comment
Share on other sites

Brystseler som du sier kan jo være noe, så kjøper du sånn her og klipper til og har foran f.eks http://www.hooks.no/product.aspx?productid=490070&deptid=94&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC . Det har mamma gjort på brystselen hun har brukt til, vel, 3 hunder tror jeg :P Det ser ikke sånn kjempe kult ut akkurat, men det funker :)

Hvis det kun er midtstolpen på hurtta som gnager, men den sitter knallbra ellers så kan du jo prøve å se om du får ordna til noe skånsomt som du kan ha på selen, evt under selen? Hvis det er så vanskelig å finne noe bra ellers tenker jeg :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...