Gå til innhold
Hundesonen.no

Border collien Linus.


Linus
 Share

Recommended Posts

Nå var det visst plutselig valpetid igjen.



Føles litt merkelig, men det blir jo koselig. Nylig døde nemlig min kjære bestevenn, brått og alt for tidlig... Tanken var nok å vente litt med ny hund, men i blant griper sjebnen inn og nærmest plasserer en hund i huset. :P

Linus og hans søsken er nemlig valpene til min nabos hund (som jeg også leier stallplass av, bor 10 meter unna - da har jeg selvsagt blitt godt kjent med valpene). Da min absolutte favoritt ikke ble reservert og de nærmet seg leveringsklare måtte jeg bare slå til før det ble for sent! Så nei da, han kommer ikke fra en erfaren oppdretter og de gjør det mest for moro skyld... Men mor og far er flotte og friske hunder, oppdretteren er flink med de og alle valpene har utviklet seg veldig fint, så jeg er optimistisk. Han er i hvert fall foreløpig en nysgjerrig, glad og forholdsvis rolig tass med enorme mengder sjarm. :D



Han er nå 7 uker og flytter inn hos oss i løpet av helga. Legger ved et bilde fra i dag.

post-13393-0-81011200-1404182719_thumb.j



Legger også med et bilde av Vims da han var ca. 4 mnd. selv om han ikke vil dukke opp her så ofte... Det kjæreste jeg hadde, min beste venn og sjelefrende - savner han så mye. :wub:

post-13393-0-97377500-1404183105_thumb.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Obs; Skryteinnlegg. :wub:

Linus har vært i hus siden lørdag morgen, og det er så deilig å få bekreftet inntrykket jeg hadde fra alle gangene vi hilste på kullet.
Han er bare kul liksom. Tar livet med ro. Men fortsatt fjasete og glad som valper skal være! Jeg kan faktisk ikke klage på noe.


Nå har vi fått gjort litt av hvert på kort tid - ikke lenge eller mye av gangen altså. Men han kjenner jo oss og vi bor på gården han har vokst opp på, så han er veldig trygg på alt.

Han liker katten (hun er litt skeptisk da, men det går veldig fint). Bryr seg ikke om hestene, kaninene, endene, minigrisene... Han følger stort sett etter meg overalt, men ikke på samme i-hæla-dine-måten som whippetene. Kommer som regel på innkalling, sitt og dekk skjønte han så og si etter et par repetisjoner. Venter pent på mat. Rolig inne, og det er null problem å legge seg ned og slappe av på nye steder (har bare vært i skogen, på gården og på en parkeringsplass da, men likevel - finnes ting som kan distrahere der også!). Går alltid på do så fort vi går ut, har hatt ett uhell inne per dag bare. Biter lite på oss, men når det skjer er det bare å tilby en leke i stedet. Blir han for urolig er det bare å sitte ved siden av meg og være kjedelig i et par minutter, slippe løs igjen - så sovner han/slapper av igjen. Leken er lett å få frem (og ikke minst avbryte) hvor som helst, når som helst. Drar overhodet ikke i bånd, men legger seg ned for å slappe av så fort vi stopper opp noen sekunder. Bilkjøring var greit, klippe klør var greit. Være alene et par minutter var null problem, legger seg ned og slapper av da også. Ikke minst er han alltid klar for kos og oppmerksomhet når det passer oss. :D

Altså.. Vims var et bitemonster uten av-knapp, tisset inne like mye som ute, håpløs å distrahere om han først hadde bestemt seg for noe, fikk raptuser inne hele tiden, ble helt krakilsk av å være alene, osv. Var forberedt på det samme, men nei da!



Er nå klar over at dette kan (og mest sannsynlig vil) endre seg i perioder... Men da er det jo fint å se tilbake og huske at det egentlig er en innmari grei hund. :)

Åh, er bare så glad nå.Valp er veeeldig gøy akkurat nå! Slenger med et bilde fra første lille tur uti skogen.

post-13393-0-18820000-1404757317_thumb.j

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...