Jump to content
Hundesonen.no

Border collien Linus.


Linus
 Share

Recommended Posts

Nå var det visst plutselig valpetid igjen.Føles litt merkelig, men det blir jo koselig. Nylig døde nemlig min kjære bestevenn, brått og alt for tidlig... Tanken var nok å vente litt med ny hund, men i blant griper sjebnen inn og nærmest plasserer en hund i huset. :P

Linus og hans søsken er nemlig valpene til min nabos hund (som jeg også leier stallplass av, bor 10 meter unna - da har jeg selvsagt blitt godt kjent med valpene). Da min absolutte favoritt ikke ble reservert og de nærmet seg leveringsklare måtte jeg bare slå til før det ble for sent! Så nei da, han kommer ikke fra en erfaren oppdretter og de gjør det mest for moro skyld... Men mor og far er flotte og friske hunder, oppdretteren er flink med de og alle valpene har utviklet seg veldig fint, så jeg er optimistisk. Han er i hvert fall foreløpig en nysgjerrig, glad og forholdsvis rolig tass med enorme mengder sjarm. :DHan er nå 7 uker og flytter inn hos oss i løpet av helga. Legger ved et bilde fra i dag.

post-13393-0-81011200-1404182719_thumb.jLegger også med et bilde av Vims da han var ca. 4 mnd. selv om han ikke vil dukke opp her så ofte... Det kjæreste jeg hadde, min beste venn og sjelefrende - savner han så mye. :wub:

post-13393-0-97377500-1404183105_thumb.j

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Obs; Skryteinnlegg. :wub:

Linus har vært i hus siden lørdag morgen, og det er så deilig å få bekreftet inntrykket jeg hadde fra alle gangene vi hilste på kullet.
Han er bare kul liksom. Tar livet med ro. Men fortsatt fjasete og glad som valper skal være! Jeg kan faktisk ikke klage på noe.


Nå har vi fått gjort litt av hvert på kort tid - ikke lenge eller mye av gangen altså. Men han kjenner jo oss og vi bor på gården han har vokst opp på, så han er veldig trygg på alt.

Han liker katten (hun er litt skeptisk da, men det går veldig fint). Bryr seg ikke om hestene, kaninene, endene, minigrisene... Han følger stort sett etter meg overalt, men ikke på samme i-hæla-dine-måten som whippetene. Kommer som regel på innkalling, sitt og dekk skjønte han så og si etter et par repetisjoner. Venter pent på mat. Rolig inne, og det er null problem å legge seg ned og slappe av på nye steder (har bare vært i skogen, på gården og på en parkeringsplass da, men likevel - finnes ting som kan distrahere der også!). Går alltid på do så fort vi går ut, har hatt ett uhell inne per dag bare. Biter lite på oss, men når det skjer er det bare å tilby en leke i stedet. Blir han for urolig er det bare å sitte ved siden av meg og være kjedelig i et par minutter, slippe løs igjen - så sovner han/slapper av igjen. Leken er lett å få frem (og ikke minst avbryte) hvor som helst, når som helst. Drar overhodet ikke i bånd, men legger seg ned for å slappe av så fort vi stopper opp noen sekunder. Bilkjøring var greit, klippe klør var greit. Være alene et par minutter var null problem, legger seg ned og slapper av da også. Ikke minst er han alltid klar for kos og oppmerksomhet når det passer oss. :D

Altså.. Vims var et bitemonster uten av-knapp, tisset inne like mye som ute, håpløs å distrahere om han først hadde bestemt seg for noe, fikk raptuser inne hele tiden, ble helt krakilsk av å være alene, osv. Var forberedt på det samme, men nei da!Er nå klar over at dette kan (og mest sannsynlig vil) endre seg i perioder... Men da er det jo fint å se tilbake og huske at det egentlig er en innmari grei hund. :)

Åh, er bare så glad nå.Valp er veeeldig gøy akkurat nå! Slenger med et bilde fra første lille tur uti skogen.

post-13393-0-18820000-1404757317_thumb.j

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...