Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundeklipp


Lillekrapyl
 Share

Recommended Posts

Takk for tips 2ne.

Jeg har ringt rundt til alle hundefrisører jeg har funnet i området (og rundt en time kjøring herfra også), men de har sommerferie hele gjengen - og det er jo ikke så rart.

Ettersom valpeshowet er 9. og 10. august, innser jeg derfor at jeg nok må klippe selv.

Følger med på Puddelklubben sine sider, for vil definitivt på pelsstell og klippekurs.

Skal få sett på youtubelinkene ikveld.

Bruker dere forresten kun kam?

Jeg har en puddelkam fra spratts som jeg bruker.

Ser på denne linken om tips til pelsstell av puddel - http://tormaha.com/treningstips/stell-av-hund.html - at det brukes karde.

Har du tatt kontakt med noen puddelopprettere? De vet helt sikkert om gode frisører eller det kan hende de klipper selv - og kan gjøre det for deg? Oppdretterlisten finner du på puddelklubben. :) Nå er ikke jeg helt stø i geografi, men jeg mener kennel Triodame og kennel Abdogs hører til i Arendals distriktet, det er kanskje litt langt unna?

Det finnes også en myriade puddelgrupper på Facebook som du kan melde deg inn, jeg vet andre har fått hjelp til utstillingsklipp og stuss via disse gruppene. :)

Når det gjelder pelsstell så elsker jeg min Chris Christensen karde og min Chris Christensen kam, men det er en smakssak. Du burde prøve litt forskjellig og se hva som ligger godt i hånden. Doggyman har også gode karder. Siden du har en brun puddel som lett blekes i solen burde du investere i solbeskyttelse til pelsen. Jeg bruker Chris Christensen ice on ice, det er en balsamspray med solfaktor.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Har vært i kontakt med kennel Triodame. Hun var opptatt frem til 15. august. Skal sjekke ut Abdogs.

Er med i Puddelvenner og Livet med puddel, men har ikke funnet noen som kan klippe enda.

Solbeskyttelse ja, det har jeg ikke tenkt på. Men ser hun har blitt litt solbleket, så det skal jeg investere i.

Takk for hjelpen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørs jo hvor skamklippet den er, men det vokser fort - f.eks. så får Malin bølger i ansiktet to uker etter barbering, det vokser senest på rompa og i nakken, men ett hakk hist og her tror jeg vokser ganske fort.

Det er individuelt hvor fort pelsen vokser, noen (som Leah) gror pels som om hun fikk betalt for det, andre igjen bruker litt lenger tid på å få manke :)

Tusen takk for svar begge to! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit ikke helt hvor mye erfaring du har med pelsstellhund, men jeg fant en side om pelsstell på puddel, det kan være greit å lese over :) Man starter alltid med børsting, bading og blåsing av hunden, så klipper man når pelsen er ren og nybørstet :)

For valpeklipp, så skal hun være kort på bakre del av ryggen, fronten skal formes i en ball, sånn kort fortalt. Barber nese og labber, samt en liten ring nederst ved halerota. Formklipp halen, den skal være rund-ish, uten å bli for tung eller for sped. Dette er vår Leah da hun var rundt 6 mnd:

abimg_0090.jpg

Nå er hun litt lang og grov i kroppen, så hvordan hun er klippet er ikke nødvendigvis overførbart til din frøken, men du ser hva jeg mener med ball rundt kroppen, ikke sant?

Hvis du har tenkt å stille henne sånn etterhvert som hun blir voksen også, så spar på topp, manke og ører. Det er der man vil ha lang pels, og det kan virke som at pelsen vokser saktere der (den gjør jo ikke det, men det kjennes sånn ut fordi man venter på at det skal bli langt lenge :lol: ). Jeg skal ikke gi noen råd om hvordan du klipper frem vinklene i beina, det er jeg ikke så flink til selv, men det er vel heller ikke sånn kjempeviktig frem til det første valpeshowet deres :)

- Og, om du skulle klippe feil, så har du puddel - det vokser alltid ut igjen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1406270879.036159.jpg

Prøvd å klippe litt på rumpa. En start iallefall?

Kan luggen has i strikk på utstilling forresten?

Du kan klippe enda lenger frem på rompa, du skal få frem lenden og bakparten, om du skjønner hva jeg mener? Her er noen eksempler på hvor sånn ca man begynner på ballen:

fidel_berlin82.jpg

Sultanfrufru.jpg

nyanja_whats_the_ruch.jpg

Ser du hva jeg mener? :)

Man skal ha topp i på utstilling, og strikken skal være i samme farge-ish som pelsen. Dvs du må finne brune/røde strikker :) Toppen skal se sånn ca ut:

18206d1308278571-flat-top-knot-what-do-d

2832d1250617712-help-top-knot-16th_octob

0.jpg

Man strikker frem en slags markert stopp, om du skjønner hva jeg mener? Frøkna di har såpass kort topp at du neppe trenger mer enn en strikk til henne da :P

Men, når du skal klippe, så er det veldig viktig at hun er helt gjennombørstet, fra hud til hårtupp, sånn at du får klippet en jevn ball uten hakk eller hår som stikker ut. Man begynner alltid klipping med en rein og gjennombørstet hund, møkkete pels sliter på klippeutstyret, og så dyrt som sånt er det greit å ta noen forhåndsregler :)

Så, før du klipper, bruker du karde lag for lag gjennom hele pelsen, så bader du, før du føner/blåser henne tørr, lag for lag mens du karder der også. Det lønner seg å begynne bak og jobbe seg fremover, for pelsen på bakparten er kortere enn pelsen på fremparten. Man skal føne eller blåse ut alt som er av krøller, pelsen skal være så rett som overhode mulig, og det får du om du blåser og børster samtidig :)

Jeg mener ikke dette som kritikk altså, men det ser ut som Mocca har litt lett og myk pels, stemmer det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ser så gøy ut å drive med pelsen til pudler. Hadde det ikke vært for pelsstellet i hverdagen, så hadde jeg absolutt ønsket meg puddel pga pelsstellet :blink:

Jeg skulle hatt en hobbypuddel jeg kunne lagt til side når jeg var lei av pelsstell, og tatt fram når jeg følte for det :lol: Fine dyra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Hvor lenge før en utstilling bør hunden klippes?

Har funnet ei som kan klippe, men hun er bortreist de siste dagene før valpeshowet.

Da avtaler du bare så nerme du kan. Valpeshow er jo ikke stress
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også lyst på en puddel som jeg kan skamklippe og lage morsomme frisyrer på! Det vokser jo alltid ut igjen, så det virker så morsomt å holde på :lol:

Er det flere frisyrer de kan ha på valpeshow også(slik som når de blir eldre), eller er det en type klipp som gjelder der? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også lyst på en puddel som jeg kan skamklippe og lage morsomme frisyrer på! Det vokser jo alltid ut igjen, så det virker så morsomt å holde på :lol:

Er det flere frisyrer de kan ha på valpeshow også(slik som når de blir eldre), eller er det en type klipp som gjelder der? :)

Må si meg enig med deg!

Hadde det ikke vært for at vi skal på valpeshow og utstillinger etterhvert, kunne det blitt riktig moro. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...