Gå til innhold
Hundesonen.no

Burtilvenning


Recommended Posts

Jeg har søkt, men fant bare en tråd som handlet om burtilvenning og den var driiitlang og mest orientert rundt "du er kjip som bruker bur" og "du er kjip som synes de som bruker bur er kjipe", så da starter jeg en ny :)

Meesha skal i en periode være i bur når han er alene hjemme. Jeg har satt buret der soveplassen hans var i stua, og lagt sovetingene hans inni buret. Det er såpass stort at han kan ligge utstrakt, stå oppreist og snu seg, med god plass "til overs". Jeg satte det opp nå i kveld først, og har selvfølgelig ikke tenkt at han skal venne seg til å være der innen vi legger oss :P

Jeg lurer på hvordan jeg på en enkel, effektiv og hyggelig måte kan venne han til å være i buret. Han vil være der mellom 1 og 8 timer i døgnet, i – som nevnt – en periode nå mens han er unghund og "kreativ". Foreløpig har jeg satt matskålen hans inni det, og lokket han inn med godbiter. Han er litt skeptisk, men kom seg inn etterhvert og fikk masse snacks. Da han gikk helt inn la han seg rett ned. Jeg lukket døren, gikk på do med åpen dør (slik at han så meg), og da stod han oppreist. Jeg kom tilbake, han la seg, han fikk godbit, jeg åpnet døren, han ventet på frisignal slik han gjør i bilburet og så gikk han ut. Null lyd, ingen tegn til stress annet enn at han var litt "på vakt" i blikket.

Jeg har søkt opp crate games på det o store internett, og det er noe vi skal bruke. Jeg har en uke med eksamenslesing hvor jeg kan være mye hjemme og venne han til å være i buret.

Hva tenker Sonen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med Falcon var det egentlig ganske enkelt.

1. Lokket i buret med godbiter.

2. Lukket døren i to minutter mens jeg satt i sofaen fem meter unna.

3. Da han la seg åpnet jeg buret.

4. Fortsatte med å la han være i buret mens jeg gikk på do.

5. Da han la seg etter jeg kom tilbake åpnet jeg buret.

6. Øket gradvis.

7. Med økningen startet han å pipe. Da gikk vi ett steg tilbake, men slapp han ikke ut før han lå.

8. Når han kunne være i buret i en time mens jeg svinset rundt i huset, begynte jeg å gå ut.

9. Hadde han tatt av i buret mens jeg gikk ut hadde jeg igjen tatt det ett steg tilbake igjen.

Etter å ha klart en time, klarte han "alt" mer eller mindre. Hvis han er i buret i...la oss si tre timer, ligger han og slapper av når jeg kommer hjem.

Nå er det ikke noe leker eller overvekt av godis i buret mens han er der. Han vet at han skal inn, og han vet at han ikke slipper ut før han er rolig. "Dulling" gjorde det bare vanskeligere for min iallefall :) Ikke drikker han når jeg ikke er hjemme heller, men han har tilgang på vann. Ellers er det kun to tepper i buret og kanskje et griseøre, men det gidder'n sjeldent røre hvis ikke jeg er tilstede.

Tror cluet er å ta det gradvis og bare tenke at "der skal du være når vi ikke er hjemme". Prøv deg frem og se hva som skjer!

*Forøvrig har jeg også brukt buret til å få han rolig i de mest hypre tilfellene hvor han mest sannsynlig har vært overtrøtt. Spesielt i perioden da han kunne gå to dager før han la seg rolig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg gjorde var å ta hunden i buret, lukke døra og slippe han ut når han sovnet (mens han var valp, de sovner jo lett :P). Med voksen hund ville jeg ventet til hunden feks la seg, så slippe den ut, så vente til den så tydelig avslappet ut, så slippe den ut og så vente til den sovnet før jeg slapp den ut slik at bur = slappe av/sove :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker ikke hvordan jeg gjorde det, men tror jeg bare ba han gå inn, og så gjorde han det :P Uten så mye dill liksom :)

Haha, kjekt :lol: Meesha er vant til at et knips med hånda + "gå inn" betyr at han skal hoppe inn i bilburet, kanskje det fungerer innendørs også :) Ser liksom ikke helt hvorfor det ikke skal fungere.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med basenjien min gjorde jeg omvendt. La allverdens godsaker inni buret, stengte døra og lot henne gå og glo på herlighetene hele dagen.. så fikk hun lov å komme i buret som belønning når hun hadde vært veldig flink med annen trening. Da var det veldig stas å gå i buret. Jeg pleide å lukke døra mens hun koste seg, og i førsten, slapp jeg henne ut når hun var ferdig. Etterhvert fikk hun et nytt grise øre eller et nytt tyggeben når hun var ferdig med det hun hadde fått (mengden godsaker i buret ble jo redusert etterghvert), og så måtte hun vente lenger på å få den ekstra godsaken osv. Hun elsket bur hun, men fikk sjeldent ligge i det.. kun når vi hadde besøk som hun ikke fikset e.l. Men buret var alltid gigastas! Hundene her har jeg egentlig ikke vendt til bur.. vet ikke om jeg ville brukt samme metoden på dem. Shy elsker å ligge i bur helt av seg selv hun, mens Strider kan sikkert være en verre nøtt å knekke, muligens

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fan av burleker :) Jeg har klikkertrent det inn med begge mine. Først bare se på buret, klikk og godbit, deretter snuse på det, så en fot inni, to føtter, alle føttene, bli stående inni buret og tilslutt legge seg inni buret. Blondie syns burleker er super morsomt! Hun stormer inn og legger seg rett ned. Tidi har jeg såvidt trent litt med, men på utstillingen i helgen lå hun helt fin i buret mens jeg gikk rundt på utstillingsplassen. Jeg er så vandt med å kunne gjøre det med Blondie at jeg tenkte ikke på at Tidi ikke var vandt med det :P Heldigvis lå hun helt fint :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri hatt noe problem med å bare putte en hund i bur, og vips så er de "burtilvendt" :P Om det er i bilen, eller i huset for noen timer en gang i mellom - av nødvendige årsaker.... Kan ikke egentlig huske at noen har protestert på det, eller hatt problemer med å roe seg når døra lukker bak dem. Det enkle er ofte det greieste?? :innocent:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...