Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få hundene til å omgås


Mille1234
 Share

Recommended Posts

Hei!
Vi har en Pomeranian valp på 4 mnd, og svigerforeldrene mine har ei blanding (engelsk springer spaniel og working cocker) på 6 år, og disse to går ikke sammen overhodet. Jenta vår vil veldig gjerne hilse på og viser bare nysgjerrighet men så fort de kommer nær hverandre går den eldste til angrep. Hun knurrer, flekker tenner og glefser om hun er i nærheten, og dette skaper så klart utrolig mye stress for oss da vi ikke kan ha de i samme rom eller i nærheten av hverandre. Er det noe måte man kan få de til å omgås? Det skal sies at hun eldste hunden ser utrolig stressa ut når valpen er der og lar dette komme frem i aggresjon. Det er jo en del størrelseforskjell på disse dyra så vi kan ikke akkurat bare la det stå til heller.

Håper noen har noen nyttige tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta på bånd å gå masse turer sammen, ha de gjerne i samme rom når dere er på besøk, men ha på bånd slik at de ikke kan komme bort til hverandre, men alikevell observere den andre å venne seg på at den er der. Etter å ha gjort slik en stund kan dere forsøke å slippe de sammen, da helst utendørs på "nøytral" grunn slik at ikke den eldste føler noe behov for og passe på "sitt". Og når dere er kommet til det punktet at dere vil slippe det sammen, gå tur først også den dagen, slik at de får litt tid på å roe seg og også får ut litt energi. Ikke bare kom på besøk å slipp de i hagen/inne, og gjerne slipp de mens dere er på tur, mens dere fortsetter å gå(det vil holde hundene i "tur"modus og mindre pressende). Det er mye mindre stressende å konfrontasjonsaktig enn å slippe de i en typisk lekeslipp. Om det finnes spenninger er det bedre at de, ihvertfall i starten, kan være litt opptatt med andre ting og bare lære å være sammen, ikke rett på lek og interaksjon, med mindre de velger det selv da så klart.. Også får dere se da, selv om det antagelig går fint så kan det være greit å ta litt hensyn også i ettertid, ikke nødvendigvis like mye som før, men feks små ting som å ikke slippe deres hund rett inn neste gang, men kanskje ha begge i bånd en liten stund til alt har roet seg, eller gå en liten tur sammen før dere går inn. Er jo gjerne ekstra stress akkurat når man kommer og det kan fyre opp ting litt ekstra.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å høres negativ ut, men vær forsiktig! Slik du beskriver atferden til den stressa/aggressive hunden virker veldig likt atferden til den hunden som bet min lille terrierblanding (på 2,5kg) nesten til døde. Det bare funket ikke. Den store hunden så på henne som et bytte, ikke som en hund, rett og slett. Det var forferdelig skummelt og ekkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hahah frykter absolutt puberteten med første hannhund! Wææ!😬
    • 5 mnd og en stund er det fint. Og så kommer puberteten. Da er det ikke fred å få på et par år.
    • @maysofieer vel for tiden vår lokale gjeter-ekspert. Jeg synes det høres ut som dere har greit aktivitetsnivå, og så lenge hunden får brukt seg utenom sesongen så bør det ikke være noe stort problem.
    • Syns foreløpig den 0-4 måneder var den kjedeligste fasen 😂 Vi er ved 5 måneder nå, og jeg syns alt er mye bedre nå. Fra 2-4 måneder skal de bare tisse, sove, spise og leke. Nå kan han noen få ting, han kan gå skikkelige turer, han sover i lengre strekk, tisser ikke inne, biter egentlig mye mindre nå enn før selv om han er midt i tannfelling. Men, jeg skal være forsiktig med å si det for tidlig. Han kan enda få en periode hvor han blir en skikkelig slitsom valp/unghund 😂. Men akkurat nå flyter vi på en fin rosa sky ved 5 måneder 🥰 
    • Hei! Jeg og samboer vurderer Border Collie som neste hund. Eier pdd en finsk lapphund på 13 mnd. Ny hund blir ikke för om et halvt år. Da söster har sau og ikke mulighet til å ha hund selv, tenkte det vi det kunne värt en lösning å skaffe border collie hun kan bruke under gjetning da vi uansett hadde skaffet en hund nr 2. Vi satser på å bruke hunden til lydighetstrening, ettersök og muligens bruks i tillegg til gjeting. Det vi da lurer på er hvordan det vil gå når hunden kun brukes til gjeting om hösten. Vi må jo selvfölgelig trene gjennom vinteren men dette kan jo variere i hyppighet. Dere som har bc, hvor mye aktivisering får den ila en uke/per dag? Evt andre ting vi bör vurdere og tenke over!   Takk for alle innspill!! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...