Gå til innhold
Hundesonen.no

Murikollens Fidelio «Marve»


Snorken
 Share

Recommended Posts

Valpis har vært hos oss noen dager, og da er det kanskje på tide å lage en tråd for han her inne! :D

Som tittelen sier, er dette en labbegutt fra Murikollen!

Han er en aktiv liten krabat ute og sover for det meste når han er inne! Han er superglad i folk og synes det er helt utmerket å være center of attention!

Han skal brukes i lydighet og spor, men vi skal prøve oss på litt av hvert. Han skal også vokse opp til å bli en trygg og stabil familiehund, som vi kan ta med oss litt over alt.

Marve er vår aller første egne hund, det er både spennende, rart og herlig!

her er vi på vei hjem! Ca 6 timers kjøretur, og det gikk helt strålende :)

post-12310-0-29200500-1400075011_thumb.j

Ute for å sanke inn med-instruktørenes hjerter på jobb!

post-12310-0-87002400-1400074997_thumb.j

Ser på verden.

post-12310-0-44825300-1400075007_thumb.j

:D

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Valpis har vært hos oss noen dager, og da er det kanskje på tide å lage en tråd for han her inne! Som tittelen sier, er dette en labbegutt fra Murikollen! Han er en aktiv liten krabat ute og

Jeg har oppdaget hvor dårlig jeg er til å huske å ta bilder… Jeg som liksom skulle dokumentere valpetida, siden den går så innmari fort Vel, Marve har rukket å bli 11 uker! Han fyller 12 uker i m

Deilig å rulle seg i gresset! søker litt mat på gulvet ca sånn er han inne, hele tiden

Posted Images

tusen takk! :D

ja - dét må nesten understrekes altså; oppdretter er bare helt fantastisk! og hun gjør en innmari god jobb, både ifht avl men også i forhold til pregning og sosialisering fra tidlig alder. Vi har fått et utrolig godt utgangspunkt med lille Marve! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Bølla

ja, han er ganske plugg ;)

veide 6,7 kg da vi hentet han… hehe :D

Vår veide nesten 10, men vi hentet han bevisst litt på overtid. Gratulerer med nytt familiemedlem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herreguuuuuud :wub:

Tispa mi veide 5,4 kg når jeg hentet henne 9 uker gammel :P Men de er jo litt gollebolle alle sammen i den alderen :wub: I demand pictures! More more more! :D

:D ja han er ganske fin altså! :wub:

bilder kommer - må bare lære meg å ta bilder av svart hund først… :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Jeg har oppdaget hvor dårlig jeg er til å huske å ta bilder… Jeg som liksom skulle dokumentere valpetida, siden den går så innmari fort :huh::P

Vel, Marve har rukket å bli 11 uker! Han fyller 12 uker i morgen, og jeg ser at det kritiske vinduet så smått begynner å lukke seg. Han er fortsatt en herlig valp! For det meste rolig inne, men vi har hatt noen runder med raptus og samtlige angrep på føtter. Han har strukket seg en del, men jeg tror ikke han har lagt på seg så alt for mye - han var ganske plugg da han kom hit :P

Å være ute er det beste i verden, og vi har måttet jobbe ganske mye med å gå inn igjen etter å ha vært i hagen. Han har begynt å terge pus og pus terger tilbake, men det går fremdeles over all forventning de to i mellom! Har fortsatt noen uhell inne, men det er jo min egen skyld, fordi jeg er noget lat.. Han er flink til å si ifra når han må ut for å tisse, så det går egentlig veldig fint på den fronten ;)

Han har blitt en ekte bader, og jeg tror ikke det er lenge til han svømmer gitt… Vann = gøy! Må vel passe på så han klarer å ha litt impulskontroll rundt dette deilige vannet… :P

Kos å bare ligge på fanget!

post-12310-0-40604700-1402131294_thumb.j

På besøk hos en vennine med en mindre tam nymfeparakitt var det best å ligge i gangen, sa Marve.

post-12310-0-46554900-1402131305_thumb.j

Han er en fin liten knert! :wub:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

tida går fort gitt! Marve har blitt 16 uker og har strekt seg mye!

Han begynner så smått å formes til en staselig kar med mye meninger, det er gøy!

Frem til nå har han bestått med glans på valpekurs, deltatt på klikkerkurs med meg, miljøtrent ut av en annen verden, og trent mye på grunnferdigheter. Vi skal bruke sommeren på hjemme-alenetrening, mere grunnferdigheter og selvfølgelig masse lek! Han kommer som et skudd på innkalling, elsker å trene, og fange fluer. Senest idag brukte han et godt kvarter på å leke seg med en (i tett samarbeid med katten).

Skulle prøve meg på oppstillingsbilde, men det gikk mildt sagt i vasken, han har allerede blitt så stor at det er unaturlig å stille han opp på spisebordet :P 14kg og i alle fall 40cm over bakken er ganske stor det faktisk!

Lang kar

post-12310-0-41947200-1404664511.jpg

lekker ny sele. den varer vel ikke lenge kan jeg tenke meg.

post-12310-0-56267000-1404664518.jpg

høy trivsel ute i hagen

post-12310-0-50018500-1404664533.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss er han 40 cm allerede! Gosj han er jo som Vips er når hun er som voksen. :P sært :)

Mye du har rukket da! :) vi har bare miljøtrent og trent på grunnting som target, omvendtlokking o.l vi. Haha.

Han vokser seg pen da ser det ut som

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss er han 40 cm allerede! Gosj han er jo som Vips er når hun er som voksen. :P sært :)

Mye du har rukket da! :) vi har bare miljøtrent og trent på grunnting som target, omvendtlokking o.l vi. Haha.

Han vokser seg pen da ser det ut som

Ganske sært å tenke på ja :P

Ja, jeg har rukket en del - likevel mer jeg skulle ha gjort tidligere da, som type busskjøring og mer bytur. Han har foreløpig kun vært på baksida av buran der det ikke skjer så forferdelig mye, men ja - masse tid enda heldigvis ;)

Vi må opp noen gir i target og omvendtlokking - der er jeg for dårlig :P Gleder meg veldig til å trene mer med gjengen i sommer.

Han er blitt myyyye penere i det siste synes jeg. Mindre hengefjes :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud, så fiiin! Gleder meg til min neste lab, den skal jeg ha fra valpeben av :ahappy:

hihi, tusen takk! :D

Ja! så kos! :) Har hørt de kan være en håndfull som valp og unghund, men foreløpig virker det hele svært rosenrødt for vår del :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Marve var en tur til dyrlegen i går, da ørene hans bare ble værre etter to turer i vannet denne helga. Jeg rensa og holdt det tørt frem til i går, og da så de bedre ut, men det stinka noe inni hampen.

Dyrlegen fikk tatt sine prøver og da hun skulle se ned i øregangen kunne hun ikke se stort på grunn av mye voks. Gråbrun voks der altså. Usj!

Vi valgte å sette han på en 10 dagers antibiotikatablettkur med kontroll neste uke. Da skulle prøveresultatene være klare også, så krysser fingrene for at vi kan få roa det i alle fall! Vet jo at rasen er disponert for ørebetennelser, men det hadde vært fint om det gikk an å holde det ved et minimum.

Han var superflink hos vettedamen og lot henne ta og kjenne på hele seg! :)

Har også hørt noen ulyder i bakbeina, og vi fikk lokalisert det til høyre kne. Vetten mente dette var vanskelig å si noe om, for Marve hverken halter eller viser noen tegn til smerte. Hun anbefalte at vi skulle holde et øye med det og kontakte en osteopat som kunne ta røntgen og evt finne ut hva det var. Han er jo i vekst, og det er mye bein som skal sette seg før man overhodet begynner å gjøre noe som helst, så jeg skal følge med :)

Ellers er han blitt 17 kg. Jeg fatter ikke at han kan være så tung. Løfter han hver dag jo :P

Jeg er foreløpig grådig på fôr, siden vi trener stort sett hver dag, så jeg passer godt på at han ikke blir for stor. Han får et godt måltid om morgene og så to små ettermiddag og kveld.

Han kommer som et skudd på innkalling, så nå skal vi begynne å legge inn mer forstyrrelser. Digger fløyta og hvordan jeg kan være sikker på at han kommer når han hører den lyden. Han er en ekstremt selvstendig sjel, som kan gå ørt og førti meter foran meg uten å ense at han går alene… Så vi jobber fortsatt med å få en stødig, frivillig kontakt. Vi trener en god del på delmomenter i apport, utgangsstilling og target. dessuten er han forelska i klikkertrening :wub:

Han snorker og fiser som en gammal mann, elsker å leke og finnes ikke kresen. Til og med antibiotikan gikk ned på høykant. Kloklippinga har endelig løsna og nå kan jeg klippe uten issues (så lenge sambo fôrer godis). Han er også veldig glad i kattepus-søstra si, som han aller helst bare vil legge seg på så snart hun kommer inn på stua. Han vet nok ikke hvor stor han egentlig er!

Selv om han her om dagen ble lagt i bakken av en yorkshireterrier (det så ekstremt komisk ut, stakkars Marve) :P

Fin valpefis! :D

post-12310-0-94902500-1405421460.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...