Gå til innhold
Hundesonen.no

Bryte forventninger - bli kvitt piping


Karianski
 Share

Recommended Posts

Jeg begynner å bli frustrert.. Har en hund som piper når vi trener apportering. Ikke når vi er alene, men sammen med andre. Når det er hennes tur er hun stille og rolig, men det å se på andre hunder jobbe fremkaller piping.

Jeg har prøvd å kjefte og prøvd å overhøre, men det hjelper ikke. Pipinga er der.

Tips? Jeg er usikker på om hun skjønner at det er pipinga jeg misliker, for hun titter helt uforstående på meg og fortsetter når jeg prøver å irettesette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det fungerer ikke. Da må jeg ihvertfall gå veldig langt vekk før hun slutter å være mer opptatt av treningen de andre driver med og fokusere på meg. Og jeg ønsker jo at vi skal klare å trene sammen med andre. Dummyer og jakt er det morsomste som fins i hele verden..

Hun kan forresten ta kontakt når jeg ber om det når vi er der og hun klarer fint å spise godbiter hvis jeg belønner for at hun sitter rolig f.eks. Men pipinga kommer tilbake så fort hun fokuserer på treningen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å bare komme på treninga for å se på andre og trene på å være rolig? Ta med en bærepose godbiter. Start langt unna, f.eks. i bilen før dere går ut. Må være rolig og stille før ut av bilen, så bevege dere nærmere og nærmere. Slår hun seg helt vrang så er det inn i bilen og starte på nytt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg ville fått hjelp til dette i jaktmiljøet jeg. Er det ingen flinke der du trener, så gå et jaktkurs for retrievere. Dette er et veldig vanlig problem hos de som driver med retrieverjakt, og de har mye erfaring med å løse denne typen problemer. Jeg tror ikke en bærepose med godbiter fjerner forventninga :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Japp dette er ikke unormalt :) ei i "jaktgjengen" her har en labrador som fikk lyd på fellestreninger. Hun tok en sesong hvor han aldri fikk hente dummies på fellestreninga (så vidt jeg vet trente de utelukkende jaktlydighet ellers også). Var det andre hunder der, måtte han bare være med og gå fot hele dagen, han fikk ikke hente noen verdens ting.

Da han kunne være med en hel dag på jakttrening mens hun gikk med børsa og skjøt (som mange jaktretrievere blir han heitere av skudd) uten at han lot seg fyre opp i det hele tatt, plukket hun fram apporteringen igjen. Da var det helt tydelig på ham at han hadde null forventninger til jakta, han bare kjede seg. Nå er de såvidt i gang med at han får hente på fellestreninger, men hun er nøye på at han ikke får hente de fleste av dummenw hun legger/kaster ut for ham.

Har man en heit hund som har lett for lyd, må man jobbe mye og målretta med lyd og forventning. Goldens og flatter har vel litt mer tendens til lyd, så jeg har vært supernøye på dette. Det minste tegn til opphisselse på jakttrening så sitter vi på sekken til hun synker sammen og slapper godt av. Ingen høye haler på jakt, sier oppdretterne min :) jakttrening er en tålmodighetsprøve :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...