Gå til innhold
Hundesonen.no

Roligere når kun én er hjemme


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

Det er en finurlig greie Meesha har, som jeg funderer litt på. Han er rett og slett mye mer gira og "up there" når både samboeren min og jeg er hjemme.

 

Når bare jeg er hjemme, ligger han enten i sofaen, under stuebordet eller i senga si og sover, slapper av eller tygger på en leke. Innimellom kommer han bort til meg, blir klødd litt i nakken, og om jeg vil kose sitter han på fanget mitt en stund. Reagerer fint lite om jeg går rundt mellom rom, vil kanskje være med på do en gang, men stort sett er han "umerkelig".

 

Når bare samboeren min er hjemme, ligger han som regel i sengen vår på soverommet og sover eller slapper av, eller trør rundt og tygger på en leke.

 

Når vi begge er hjemme, derimot, er det mye mer "liv" i han. Det går spesielt ut over samboeren min. Han tygger på buksen hans, biter han i armene, hopper oppetter beina hans når han går osv. Jeg har sagt til sambo at han må sette litt tydeligere grenser for hva som er greit og ikke, for når han begynner sånn er det alltid jeg som må gå bort til hunden og geleide han til plassen sin evt. til time-out på soverommet, for det er liksom meg han hører mest på. Om en av oss går ut av stua og lukker døra bak oss, står Meesha ved stuedøra og venter evt. begynner å pipe masse. Dersom vi sitter i sofaen skal Meesha "alltid" være oppå samboeren min og bite han i armene.

 

Jeg skjønner ikke helt dette. NÃ¥r han bare er med én av oss, er han kjemperolig og veldig lettvint (hvertfall med meg, og sÃ¥nn jeg har skjønt sambo er det ikke noe problem nÃ¥r han er alene med han). NÃ¥r vi begge to er hjemme, er det rett og slett litt plagsomt. 

 

Hva kan grunnene til dette være? Burde jeg snakke med min samboer om at han også må vise hunden tydeligere hvordan man skal oppføre seg (ikke bare dytte han ned fra sofaen, men vise han til plassen sin og be han legge seg når han blir irriterende)? Er "legg deg" og time-out en fornuftig måte å korrigere på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg veit ikkje heilt, men vår yngste har og ei "greie" med forskjellig oppførsel etter kven han er med.

 

Så lenge eg er heime er han rolig og grei, men om sambuaren min er aleine med han kan han visst vere ganske så plagsom og urolig. (Han er forøvrig rolig når han er heime aleine utan folk.)

Når sønnen min er heime er han konsekvent ekstremt glad, heile dyret strålar. Kan vere noko intenst opptatt av han men er generelt grei.

 

Min eigen lille tolkning av det er at pluttemannen har absolutt minst med han å gjere, så han har muligens ikkje fått lært inn "av-knapp" i lag med han?

Når pluttesønnen er her så skjer det derimot meir, heile "flokken" er samla, og han og guten er rett og slett bestevenner. :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...