Gå til innhold
Hundesonen.no

Billige og smakfulle godbiter


mushi
 Share

Recommended Posts

Nei fy f***  :x  Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkkenbenken - som egentlig er veeldig ulovlig! Dette bør være verd det!  :pinch:

 

EDIT: ÆÆÆ det blir bare værre og værre..  :x  Lukter råtten innmat  :x

Skulle lest innlegget mitt først :P LOL!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 88
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bruker Mix Minibein til mine hunder som belønning på trening og turgodis. Holder seg myke, lette å dele og hundene blir ikke så tørste av de. Brukte handlers godbitene før.

Jeg har også hatt prosjekt "lage levergodbiter" nå, og det fungerte aldeles strålende synes jeg Tinte først hele klumpen (så ikke tipset om at den var mer håndterlig når den var halvfrossen før det v

Nei fy f*** Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkk

Blir ALDRI å koke lever flere ganger.. dersom det blir noe neste gang, så skal leveren kuttes opp frossen og rå, og rett i stekovn.. har i den siste timen kun pusta gjennom næsa.. og gjør det enda. Og sikkert resten av kvelden også. Kjenner halsen reagerer på det, og begynner å bli sår.. flott! Bikja e iallefall i ekstase rundt kjøkkenet.. Hakje vært bortig verre stank.. :x Sku heller hatt en hel møkkakjeller i stua enn det her...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skrev tidligere tråden, men siterer meg selv under:

Syntes dette blir lite klin og lukter lite når det er ferdig. Godbitene blir ikke helt tørre, bare et lite skal på utsiden, inni er de myke og smakfulle.

Lukter det mye underveis?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter det mye underveis?

Kan love deg at det lukter uansett, men for all del - ikke kok! Det var det som gjor utslaget for at lukta spredde seg i hele leiligheta. Har stormlufta her, men like ille.. nå tenker jeg bare på den stakkars komfyren, som nå blir å stinke lever.. og der skal liksom jeg steke meg middag i imorgen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter det mye underveis?

Jeg syntes ikke det lukta noe særlig, men jeg tok forhåndsregler med vifte på full guffe, vinduet på kjøkkenet åpent og en tur med bikkja. Klart så kjente man at det luktet lever, men ikke i nærheten av det som beskrives av SandraNH, det stinka med andre ord overhodet ikke med fremgangsmåten jeg brukte.

Kan love deg at det lukter uansett, men for all del - ikke kok! Det var det som gjor utslaget for at lukta spredde seg i hele leiligheta. Har stormlufta her, men like ille.. nå tenker jeg bare på den stakkars komfyren, som nå blir å stinke lever.. og der skal liksom jeg steke meg middag i imorgen..

Du får kjøpe deg ny komfyr da :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner det er forskjell på neser. Jeg har laget hjemmelaget lever mange ganger, og synes ikke det lukter så ille jeg. ja det lukter, men skal jo bare trekke en kort stund (om man skjærer lever klumpen opp i skiver mens den er halvfrossen)

Her bruker vi det vi har, men favoritten er kokt skinke. men det er jo rimelig klinete :P Hverdags godis er kattmat tørrfor. Har en boks stående på kjøkkenbenken til alle slags små belønninger hundene får gjennom dagen. Passer også ypperlig på turer i skog og by. Bitte små, og hundene elsker det :) Ellers går det i litt frolic, slike harde lever biter og handlers av ferdig godis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner det er forskjell på neser. Jeg har laget hjemmelaget lever mange ganger, og synes ikke det lukter så ille jeg. ja det lukter, men skal jo bare trekke en kort stund (om man skjærer lever klumpen opp i skiver mens den er halvfrossen)

Her bruker vi det vi har, men favoritten er kokt skinke. men det er jo rimelig klinete :P Hverdags godis er kattmat tørrfor. Har en boks stående på kjøkkenbenken til alle slags små belønninger hundene får gjennom dagen. Passer også ypperlig på turer i skog og by. Bitte små, og hundene elsker det :) Ellers går det i litt frolic, slike harde lever biter og handlers av ferdig godis :)

Det går ikke ant at dere synes denne lukten er grei.. nå er det blitt bedre da, trur ikke jeg gidder å ta de ut av ovnen engang.. Jeg lot de koke i ca 10-15 min (hadde skjært i skiver). Likevel var noen ganske rå i midten..

EDIT: altså rå lever luktet ille, men det var kun hvis du var i nærheten av kjøttstykket.. men med en gang jeg kokte det, så stinket det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Natures menu. jeg deler de i 2 eller 3 så da varer en pose ganske lenge til og med for min store flat. 250kr for 12poser er vell ikke ille heller :) De fleste pleier å virkelig elske disse. Noen svært svært kresne hunder har ikke spist de men til nå har jeg kun hørt om 2 hunder som ikke elsker de :)

Jeg bruker disse også, men i fisk, veldig fin pris også :)

Ellers så bruker jeg mye frolic som jeg deler opp i mange små biter, også kjøper jeg 3kg sekk med spesific slanke fôr som er kjempe populær, til og med sære hunder liker den, tror den er veldig smak full.

Noen ganger kjøper jeg sånne myke bein eller i andre former, mest når jeg ser at de er på tilbud.

Nettdyret.no har mye bra priser på godbiter, feks provit sine frysetørkede godbiter til 35kr, nå vet ikke jeg hvor mye de koster i butikk siden jeg bare handler dem der :)

Tørket kylling/and? 1 kg med kyllingfilet koster 75 kr på Rema 1000 (frossen). Skjer i tynne strimler og tørk på 50-75 grader med døren på gløtt i 2-3 timer :) Skjær så i mindre biter. Ellers går det også an å tørke lever, men det lukter ikke så godt :P

Da skal jeg prøve på å tørke kylling, takk for tipset :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bruker Axi trainer godbiter - 450g for 69kr på nettdyret og Nogaas kylling/okse til 35kr for 500g, Disse har såppas størrelse at de kan deles til SBT, også på nettdyret... Mye for pengene :) Kjøper også leverbiter på Animail for 75kr for 3kg, samt 4kg Frolic til 129kr som jeg deler opp til godbiter, Da det møkkaforet egner seg godt til godbiter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tattaaa!

Lukta er så og si borte, og godbitene lukter ikke så ille nå når de er tørket :) Halvparten av bitene gikk i fryseren utørket, og dette ble resultatet av resten: 1939724_10151915285946816_308751231_n.jp

Nuka liker dem, men hun var mer interessert når det lukta som værst :P Nå har vi bare trent inne uten forstyrrelser, skal teste neste onsdag på fellestrening om de fungere bedre enn ost og pølse :P Alt i alt, billig hundegodis - men man må ofre en kveld med stank i huset :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lever i ovnen, og det lukter faktisk ikke i det hele tatt :)

Kommer nok til å lukte litt akkurat i det jeg tar ut av ovnen, men det er jo ikke lenge akkurat.

Hihi .. den var god ;-) Ta deg en tur ut og kjenn på stanken når du kommer inn igjen! Når det er sagt så bryr jeg meg fint lite om to timers leverlukt i huset, da er det verre med oppvarmet vom&hundemat, som jeg faktisk har forsøkt å blande med mel for å lage godbiter :x

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Hihi .. den var god ;-) Ta deg en tur ut og kjenn på stanken når du kommer inn igjen! Når det er sagt så bryr jeg meg fint lite om to timers leverlukt i huset, da er det verre med oppvarmet vom&hundemat, som jeg faktisk har forsøkt å blande med mel for å lage godbiter  :x

Gjorde det, ingen forskjell. Kanskje ovnen min som er tett, ikke vet jeg.

Det andre tipset mitt er å skru av ovnen å vente til innholdet er kaldt før jeg tar det ut :)

Det kjipe er at Norvegia i biter er mye mer poppis...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjorde det, ingen forskjell. Kanskje ovnen min som er tett, ikke vet jeg.

Det andre tipset mitt er å skru av ovnen å vente til innholdet er kaldt før jeg tar det ut :)

Det kjipe er at Norvegia i biter er mye mer poppis...

Men skal man ikke ha ovnsdøren på gløtt når man tørker, da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også hatt prosjekt "lage levergodbiter" nå, og det fungerte aldeles strålende synes jeg :) Tinte først hele klumpen (så ikke tipset om at den var mer håndterlig når den var halvfrossen før det var for sent, men var ikke noe problem å dele selv om den var tint), så kutta jeg den i strimler og hadde det i ovnen på et sted mellom 50 og 100 grader. Stod inne i et par timer eller noe, og lukta minimalt. Så ble de vel stående over natta i kald ovn før jeg gadd å dele de i mindre biter og så havna de i fryseren. Mio fulgte med med store øyne, så dette tror jeg blir bra :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine ble ikke helt gjennomtørka, så jeg hev mine i fryseren etter de var kuttet opp. Skal de holde seg en stund på benken, må de i hvert fall være helt tørre, uten at jeg vet hvor lenge de holder da heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine ble ikke helt gjennomtørka, så jeg hev mine i fryseren etter de var kuttet opp. Skal de holde seg en stund på benken, må de i hvert fall være helt tørre, uten at jeg vet hvor lenge de holder da heller.

Mine blir ikke helt gjennomtørka, og må oppbevares i fryseren. Holder noen dager ute av frysen.

Men det hjalp å la de stå i ovnen over natten, så på benken et døgn for å tørke litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget egne godbiter et par ganger. Da tiner jeg lever og kjører så i blendern sammen med 4-5egg, deretter smører jeg det utover to stekeplater (på bakepapir altså) lar det stå i ovnen på 50grader i ca 4t. Når det er passe avkjølt tar jeg pizzakutter og lager passende biter.

Putter i glass/boks, og det som ikke skal brukes med det første går i frysen.

Veldig enkelt egentlig!

Åh, det var jo bare en genial måte å gjøre det på! Har drevet å kokt, delt opp, tørka, klippa og alt, men så enkelt kan det altså gjøres :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
    • Ser at det er nesten 6 år siden noen har skrevet her, men jeg prøver likevel:  Har et par spørsmål om whippet som jeg lurer på. 1) Leser her og der at det er veldig lett at de får overflatiske skader på kroppen, pga av full fart under "fri leik". Hvordan er det å kombinere tur  i typisk norsk skog med en løs whippet?  2) Whippet har jo jaktlyst. Er det mange som har erfaring med at naboens katt har fått en ublid skjebne? 3) Når det gjelder jaktlyst; er det helt "på trynet" å sette munnkurv på en whippet som skal få rase fra seg i fritt løp? Bare noen spørsmål fra en som har whippet på lista over "hunder jeg kanskje kunne tenkte med, når den hunden jeg har nå rusler til de evige jaktmarker"...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...