Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva får din hund av "ekstramat"?


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

  • Svar 50
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er det ikke giftig, får han. Dette kommer i tillegg til den oppmålte matmengden fordi han er en meget aktiv fyr som ikke legger på seg.

De får ganske mye, når jeg tenker meg om De får gjerne skorper når jeg spiser brødmat, særlig Ganzie. (Inya er ikke så nøye på det og ligger gjerne og sover når jeg spiser) Ganzie får også hasselnø

Jeg har to sheltier og de legger lett på seg av mat som er ment for mennesker. Veldig lett! Tispen er en del tyngre enn hannen, merkelig nok, siden de får eksakt samme mengde av både mat og snacks og

Mine får stort sett alt som er spiselig. Blir jo for det meste middagsrester. Yngstemann får så mye han vil for han legger ikke på seg uansett hva han spiser(han har også fri tilgang på vanlig hundemat), mens eldstemann får i mindre porsjoner for at han ikke skal legge på seg. De får så ofte som vi har noe å gi. Blir stort sett middagsrester de fleste dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fôrer rent på V&H men gir godbiter som belønning på tur (for å komme, for å hoppe opp på ting, klatre o.l) og på trening. De jobber bra for det. :) Men de får ikke mat om morgenen så det er på en måte frokosten.
Så kutter ikke i kveldsmaten av den grunn.

Til kveldsmaten får de ofte litt middagsrester, særlig ris.
Også fôres de litt utenom av menneskeettåringen hehe. Sånne ting de finner i skapet sammen + brødskive med leverpostei. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter jeg fikk en litt lubben labrador (som har matchvekt nå) i hus, har jeg blitt kjipere med ekstrating.. Nøye oppmålt tørrfor til frokost, og v/h til middag. Bruker en del godbiter på tur, pluss i trening noen dager i uken, og de dagene kuttes det i maten til labradoren. Godbiter = kyllingkjøtt eller pølse. Whippeten er det ikke så farlig med - helt annen forbrenning. Av snacks får de tørket hud, av og til haler osv. ALDRI middagsrester osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godbiter under trening, og jeg har omtrent alltid med på tur. Noen ganger middagsrester som fisk, ris, rent kjøtt og fiskeboller. Ellers får han smake når far i huset spiser, for stakkars hunden må jo få.. selv om det ikke er lov! Hvis han får middagsrester så gir jeg mindre av hundemat, men ellers er det ingen fare da han har så innmari høy forbrenning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han får av og til litt rester av middagen, kommer an på om det er noe som er hunde-vennlig eller ikke. Som regel er det snakk om så lite at jeg ikke reduserer maten hans av den grunn.

Men jeg trener mye med ham, både passeringstreninger, trening på tur, fellestreninger og kurs. Da kan det gå en del godbiter (alt fra èn dag i uka til tre-fire dager). Hvis han har fått mye godbiter, så reduserer vi kveldsmaten. Skal jeg på kurs på dagtid, så dropper vi frokosten.

Hverdagsgodbiter: Dreamies (kattesnop, fås kjøpt i dagligvarebutikken) og diverse hundesnop kjøpt i dagligvare eller dyrebutikk

Kurs/treningsgodbiter: Pølse, kjøttbiter eller oppkuttet ost, men bruker mye hundepølse kjøpt hos slakteren da det er både veldig poppis samt svært billig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når de er hjemme alene og jeg er på jobb bruker jeg en minders manner. I den ligger det 6 kong'er med litt leverpostei i og to biter tørrfisk. I tillegg får de en halv dentastix om morgenen når jeg går. Jeg reduserer normalt ikke så mye på maten av den grunn, men ser det jo an om de begynner å bli runde i hjørnene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får matrester om vi har ting som ikke er alt for sterkt. For øyeblikket får de tørrfor som gobiter ute siden totten har begynt å legge på seg etter kastreringen, det går av middagsrasjonen. Det hender vi bruker frolic også. Og så stjeles det barnegrøtrester over en lav sko, samt at ungen forer dem med brødbiter. :aww::lol: Ser at jeg må passe vekta på hottie, og må vel kanskje det på lupin og når han kommer hjem, så da får vi ta en vurdering på gobit/matrester/matmengde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De får ganske mye, når jeg tenker meg om :P
De får gjerne skorper når jeg spiser brødmat, særlig Ganzie. (Inya er ikke så nøye på det og ligger gjerne og sover når jeg spiser)
Ganzie får også hasselnøtten som ligger inni diverse konfekt, f.eks toffefee :innocent:
Potetgullflak som ramler ned går ned på høykant, og så får de gjerne litt middagsrester. (ris, pasta, potet, fisk)

Edit; og så får de pølse, kyllingfilet, ost og annen snacks som treningsgodbiter.
Kutter litt ned på tørrforet dersom de får mye, men som regel får de mat som vanlig. De er i veldig fint hold begge to :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pi lever fryktelig godt på at hun bor i en hundebutikk :lol: Hun får okseører, vomrull, nesten hver dag :icon_redface: ellers får hun litt grisehaler og andre ting, litt avhengig av hva jeg har ekstra av og hva jeg vil prøve ut :lol: bortskjemt? ja :aww:

Hun pleide også å få en eukanuba kjeks hver gang hun kom inn fra hagen, men nå er vi tomme, så pi ser veldig skuffet ut :P utover det så får hun mix minibein og kjøttboller som godbiter.

Pi blir foret litt på slump da :P så hittil ikke blitt tykk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun driver stadig og snuser seg frem til gourmetmåltider i skogen, senest i dag fant hun seg et svært bein som hun tok med hjem :rofl:

Hun spiser normalt 500g vogh per dag samt middagsrester når vi har. Godbiter under trening er vilkårlig hva vi har liggende (tacolompefrisbee = yes), ellers cheesybites ol. fra butikken. Kanskje en håndfull eller to per dag? Avhengig av hvor mye vi trener. Og kjøttbein/oksekuk for kos innimellom. Også får hun en sånn pedigree markies-kjeks hver kveld bare fordi.

Kun hvis hun får oppimot halvparten av dagsrasjonen ekstramat uten ekstra aktivitet kuttes et av måltidene. Jeg gidder ikke styre sånn med det, hun legger ikke på seg annet enn muskler uansett. Men nå har jo jeg stor bikkje, så en frolic fra eller til har ikke så stort utslag. Kunne ønske jeg hadde forbrenningen hennes. :dog_running:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får maten sin to ganger om dagen og godbit på trening. That's it. Hvis jeg husker å kjøpe det når jeg er i butikken, så får de et bein i ny og ne. Men det husker jeg jo stort sett ikke så. Stakkars pusebarn :ahappy:
Men har jeg pisket krem, så får de alltid rester bare av den grunn at jeg ler meg skakk når de spiser det. Det er den beste underholdningen ever :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Interessant å lese, jeg har fått inntrykk av at man skal følge et strengt fôringsregime her inne, men ser jo at det ikke er helt slik jeg har oppfattet :P

Meesha får ører/haler/peniser og dentastix flere ganger i uken, men bare en av hver for hver dag. Etter lunsj og middag får han gjerne spise opp det som er igjen på fatet, om det er hundevennlig og det ikke et lass av mat igjen. Godbiter får han hver dag, men mer om vi trener. Da er det oppkuttet pølse, tørket lever, tørket kylling, ost eller tørrfôr fra smaksprøveposer. Så slenger sambo til han en karbonade her og der. I tillegg til at han støvsuger gulvet jevnlig, selvsagt. Jeg begynte å tenke gjennom det, hva av "ekstra" han får hver dag, og da ble det plutselig en del i uken... :lol:

Kutter ikke i måltidene, han spiser tørrfôr tre ganger for dag uavhengig av hvor mye annet han har fått. Også er han jo en aktiv kar, med god forbrenning, så foreløpig har det absolutt ikke gjort han tjukk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får bare godbiter, og et tyggebein for tannhygienen (type greenies eller dentastix).

Blir i tillegg. På en måte. Hunden vår sier ifra når han er sulten, da får han en porsjon. Ble det for mye legger han igjen det til overs, og var det for lite spør han etter mer. Så han regulerer det selv på en måte :P

Hvor ofte? Godbiter etter hvor mye triks han gjør, men som regel 1/2-1 tyggebein om dagen :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Så mye dere gir utenom måltider :o Nå begynner jeg å forstå hvorfor mine hunder trenger så veldig mye mer for enn alle andre sine hunder og fortsatt er tynne :lol:

Mine får en del godbiter på trening, men ikke veldig mye, for jeg bruker ganske mye leke (litt avhengig av hva vi trener på) og de får en del frolic på turer for innkalling osv. Ellers får de en liten tørrfiskbit et par ganger i uka. Og det er det :o Stakkars små. Det er egentlig ingen grunn til at jeg ikke gir matrester, men eldstemann spiser ikke noe som ikke har kjøtt i seg (tørrfor går, det er litt kjøtt :P ), så det har bare ikke blitt det med yngsten heller (forrige hunden min fikk en del middagsrester).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har alltid med godbiter og leke på tur, da vi trener masse på innkalling, passering, kontakt osv. I tillegg har vi daglige treningsøkter hjemme med forskjellige triks og sånt kosetull, som hun får godbiter for :) Skal vi på kurs eller trening om dagen får hun litt mindre frokost. Godbiter: ofte pølse, ost, skinke, tørket kylling, kokt lever, frolic eller noe sånt.

Hun får en dentastix når hun skal være alene hjemme, men siden det er sjeldent får hun det sjeldent også :P Ellers får hun haler/peniser/muskler/kjøttstenger/tørrfisk flere ganger i uken som snacs. Alt etter hva vi har i huset :)

Aldri middagsrester. Kutter som sagt på frokosten hvis vi skal på kurs senere på dagen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får som regel en liten smakebit på noe grønt hver gang jeg lager middag eller fett/sener som blir skåret bort under middagstilberedning, og godbiter innimellom som jeg forøvrig lager selv, ellers ingenting annet. Blir det mye godbiter en dag, må jeg gi litt mindre mat neste dag, da min legger på seg lett, men skjer sjelden at det blir såpass. :)

Råfôrer etter PM så er naturlig mye tyggesnacks som svinehaler osv. inkludert som en del av kostholdet, så trenger ikke gi sånt ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt som faller på gulvet, ting han får av "bestemor", diverse snacks (oksemuskel, kalkunnakke osv), og masse "godtbiter'" - som oftest foret sitt (alt den bikkjen gjør for en tørrforkule) eller pølse. Hvis jeg skal trene mye, og han får masse godbiter og pølse, så trekker jeg litt fra i foret den dagen. Arthur er jo alt annet enn aktiv, og jeg er opptatt av at han ikke skal legge på seg siden han er så stor og tung i utgangspunktet :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får godbiter i trening og på tur (v/innkalling) ellers får de ris og grønnsaksrester fra middagen hvis det er og litt frukt av og til.

Av tyggegreier får de margbein og bruskbein fra slakteren, rå svineribbe, kyllingklubber og fårikålkjøtt etter sesong. Grisehaler, okseører, muskler, av og til div annet jeg kommer over.

Tyggeting gies variert, 3-5 ganger pr uke. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det meste restene av maten vi spiser som ikke er farlig for han. Karbonadene og kyllingen vi ikke spiste opp til middag i dag og i går får han som godbiter på trening i morgen f.eks.

Ja, jeg trekker ifra på maten hvis det blir mye, men tar det litt på feelingen :)

Ellers er oksepenis det eneste han får av "hundesnacks", alt annet tygger han opp ila. 1 min. Oksepenisen holder i KANSKJE 8 min… Det får han etter vi har vært i skogen hvis det er lenge til middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Det hender han får torsk og grønnsaker, eller litt kylling. Det er ikke ofte.

Ellers får han ganske mye godbiter når vi trener på forskjellig, og godbit når jeg går på jobb. For mye, antakelig.

Han er kastrert, og det merkes, for han er nok litt rund, så jeg bør redusere matmengden mer enn jeg gjør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...