Jump to content
Hundesonen.no

Begynt å spise bæsj...


Stine
 Share

Recommended Posts

Tuva begynte så vidt å spise hundebæsj ute etter valpene, det gikk mer eller mindre over etterhvert. Men nå er hun i full gang igjen! Hun gulper i seg andre sine bæsjer hun finner på tur og bæsj i hagen vår, hun har tilogmed fått med seg Trym på det tullet her! (han er 5 år og har aldri gjort det før!) Det er så ***** motbydelig med bæsjånde!

Hun ble kastrert for 2.5 uke siden, og jeg tror det eskalerte etter det (hun gjorde det før kastreringa og, men ikke så ille) föret er det samme, men vi begynte å gi henne glucosamin i Januar.

WHY!?? Hun er jo på leiting etter bæsj å spise i hagen, virker mer eller mindre desperat liksom...

Link to comment
Share on other sites

Når det kommer til bæsj hun finner på tur er det jo ikke så lett å gjøre noe med, men for at hun ikke skal spise sin egen og de to andre hundene deres sin kan du gi hundene ananas i maten - det har jeg forstått at skal få dem til å ikke ville spise det som kommet ut. Men ja, selvom det ikke hjelper på annen bæsj på tur så kan det kanskje hjelpe henne tilbake til "bæsj er æsj" igjen? :P

Minner meg om når jeg passa Cindy, mamman til Melvin, jeg er vant med Melvin som rynker på nesa av sånt så jeg tenkte ikke noe over det når vi gikk forbi verdens største rødlige hundebæsj, hun jafsa den i seg i et gulp. Jeg brakk meg, helt seriøst :x

Link to comment
Share on other sites

Chicka var bæsje spiser i sine yngre dager, fy fader så fustrert man blir av det :frantics::sint_01: , Chicka gjorde det ikke på hver tur engang, så jeg har medfølelse med dere som sliter med det hele tiden :)

Jeg har vent meg til å hele tiden holde et øye med hun når hun går løs, jeg har nok utviklet skikkelige argus øyne og leser på kroppen hennes om hun har funnet noe æsj... :x

Nå har jo du flere hunder kanskje ikke så lett å følge med på alle hele tiden, men jeg ville prøvd så godt jeg kan, er de langt unna så skrik så de skjønner at det ikke er lov og forhåpentligvis lar være å spise det, Chicka slapp alltid når jeg ropte "NEI!!!!!!!!"

Link to comment
Share on other sites

Ananas forsøkte jeg en periode og det hjalp ikke...

Synes virkelig noen kan lage ett eller annet i pulver/tablett form man kan gi hunder så dritten smaker.. ja dritt...

For forferdelig uvane som er skikkelig plagsom når man har flere hunder som går løst på stort område (og sikkert for de som har hunder som spiser på turer o.l også)

Link to comment
Share on other sites

Det mest umiddelbare som slår meg er jo å være flink til å plukke opp bæsjen i hagen...?

Selvfølgelig plukker vi bæsj fra hagen, men med 3 hunder og 1 mål inngjerdet hage så er det ikke bare bare å følge med på hvor bæsjen er til enhver tid :P

Red: Og nei, jeg gidder ikke å være ute sammen med dem til enhver tid.

Edited by Stine
Link to comment
Share on other sites

Frøkena her på 7,5 år startet med det for noen måneder siden også. Æsj også det er jo skikkelig ekkelt. Hun er flink til slippe men,går jo for det meste løs så hun forter seg gaffle innpå hele tiden. Uæ! Vet ikke om det kan ha noen samenheng med forbytte? Gjorde det nemelig da hun startet. Ikke sikkert det har noe å si da. Hun er jo allergisk så ikke så lett bytte mat eller.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg regner egentlig med at det er pga det. Synd da for er jo det foret hun fungerer best på. Spist bæsj noen måneder nå så mulig det er en så "satt" vane alt om bytter for. Hmp får se. Skikkelig ufyselig er det nå uansett! Hjelper ikke at folk er så himla sløv på plukke opp eller da.

Link to comment
Share on other sites

Koprofagi er dessverre mer vanlig hos kastrerte hunder, og det høres jo her ut som om det har forverret det.

Dyrebar hadde en artikkel om dette. Har ikke lest den så jeg vet ikke om det er noe nyttig der, men her er den i alle fall: http://www.dyrebar.no/artikkel/slutt-aa-spise-baesj-21611540

Link to comment
Share on other sites

Koprofagi er dessverre mer vanlig hos kastrerte hunder, og det høres jo her ut som om det har forverret det.

Dyrebar hadde en artikkel om dette. Har ikke lest den så jeg vet ikke om det er noe nyttig der, men her er den i alle fall: http://www.dyrebar.no/artikkel/slutt-aa-spise-baesj-21611540

Interresant anngående det med kastrerte hunder, det ble jo værre etter det. Interresant artikkel og, kanskje vi bare skal ta en full sjekk av henne? Allergihunden min gjorde jo også det som sagt, men hun var jo syk og "unnskyldt".

Noen i denne tråden som synes det er innmari rart at jeg alltid plukker opp møkka etter bikkjene mine? Noen som synes det er innmari rart at jeg reagerer på folk som ikke gjør det? :)

Er det noen som sier at de ikke plukker opp etter hunden sin? Og hvorfor skulle det være innmari rart at du gjør det? Er det fordi jeg ikke er ute med hundene mine hvert sekund de er ute i hagen så jeg får plukket opp dritten dems du tenker på?

Link to comment
Share on other sites

Er det noen som sier at de ikke plukker opp etter hunden sin? Og hvorfor skulle det være innmari rart at du gjør det? Er det fordi jeg ikke er ute med hundene mine hvert sekund de er ute i hagen så jeg får plukket opp dritten dems du tenker på?

Det var ikke hint i det hele tatt til noen i denne tråden så senk skuldrene. Det var bare et generelt hjertesukk ang bikkjemøkk for jeg har også en som eter bikkjemøkk så jeg vet så innmari godt hvordan dere har det.

I andre tråder leser jeg at folk ikke plukker opp, plukker opp og hiver det litt unna og i det hele tatt en del varianter derfor måtte jeg bare kommentere på generelt grunnlag i denne tråden.

Link to comment
Share on other sites

Da skjønner jeg :) Ja, nei jeg synes ikke det er veldig delikat når bikkja glupser innpå en stor tørrför bæsj ute på tur for å si det sånn. Så det hadde vært utrolig fint om folk plukket opp etter seg der det går andre folk, men det er vel en drømmeverden som aldri kommer til å eksistere :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...