Gå til innhold
Hundesonen.no

Deformert/kort tå - arvelighet?


MaritaS
 Share

Recommended Posts

Har noen sett noe lignende i sin rase og kan dere eventuelt si noe om arveligheten på dette? Hva er det? Hva kommer det av?

Vil gjerne se bilder om det er noen som har.

post-10329-0-61466400-1392586040_thumb.j

Det er likt på begge sider. Tåen har alle ledd, men er kort, og når ikke ned til bakken. Ved første øyekast så det ut som en skade, men sannsynligheten for det er jo veldig lav når det er helt likt på begge. Etter å ha sjekket litt fant vi ut at det er flere tilfeller på rasen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett det på en Staff, og det har vært diskutert i det Engelske miljøet. Jeg husker ikke hva de kom frem til :P Men det er visst ikke et "sjeldent" fenomen.

Om du plutselig kommer på det, eller det er noe de evt. ikke vil dele med offentligheten så tar jeg gjerne imot en PM :D

Kanskje ikke helt relevant, men vår BC manglet innerste tåen på ene bakfoten. Hun fikk etterhvert belastningsskade.

Jeg ville ikke brukt en hund med medfødte misdannelser i avl.

Det har vi allerede fortalt eier ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest en artikkel fra en svensk shibaoppdretter en gang om dette. Fint å vite at det ikke er en egen shiba-defekt, men veldig kjipt at tilogmed tærne på hunder kan bli helt snåle.

På det store internettet? Sykdommen finnes på mennesker også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husker ikke om den var trykka eller om det var på nett, skal sjekke opp litt mer. Hva sa eierne da dere kommenterte?

At hun visste om tærne, men at hun ikke visste at det var noe arvelig. Hun trudde det kunne være som et fall som valp, eller fordi han hadde mycoplasma som valp. Det begynte å synes rundt 3-4 måneder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spurt i en Shibagruppe på Facebook og fikk overraskende mye informasjon. Tenkte det kanskje kunne være interessant for none av dere. :)

Alle avsnitt med likt antall stjerner er skrevet av samme person.

*We have a lot in France too. What we know about it it's : Both parents need to carry it to give pups with this (carry not : show on them), And if your pups carry 2 times the gene it will be apparent on him. Lot of Shiba are carrier but not show on themself (I know lot of Champion dog who are carrier... but now the breeders choose the good girl to not have this apparent on the puppy but the puppy could be carrier)... When they have the Short toe in him they give lot of kids without testicules or with only one, it seems to be related... We had a reproductor in a French kennel with short toe, he makes lot of kids so we could learn more... unfortunatly...

*And you can see it at only 10 weeks old not before. Cause the bones of the toe stop to grow at this age. Really strange, a people did an X-Ray and the "short toe" had the same number of bones than the others toes... just they stopped to grow.

*Yes, I know some kennels in France (3) with reproductors with short toe (apparent) so we could study it (unfortunatly).... And only if there are short toe in the line on the other side the puppy will have it apparent or will be carrier and could give it to his pup after. It seems to be a recessive gene like the white color on Shiba.

**these dogs win in the shows and become a champions... and then pass it to future generation... there is champion dog in Russia who has 4 short toes...

***I have heard about a champion in USA and I have also see dogs with short toe showed under jpan judges without any comments

*Never heard about 4 toes, always 2... And in France it's common in Shiba like **.. I know around 10 friends who have Shiba with this issue. Breeders use affected (apparant on the dog) dogs in their breeding program so...

http://shiba-no-kai.com/sida/artiklar/Brachydactylia%20eller%20Short%20Toe%20Anomaly.pdf

https://www.facebook.com/notes/elettra-grassi-tessaiga/shiba-congenital-malformations-short-toe/10150500960931773

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...