Gå til innhold
Hundesonen.no

Kløving med HD


litchi
 Share

Recommended Posts

Jeg har lyst til å få bygget litt muskler på Litchi og tenkte kløving var en grei måte å gjøre det på fordi vi går mye tur der jeg alltid bærer på masse selv. Derfor tenkte jeg at det kunne fungere å la Litchi bære sine egne småting som dekken og håndkle eller lignende på tur.

Det eneste som stopper meg er HD'en hennes. Hun har HD grad D men er egentlig ikke noe påvirket i hverdagen. Hun får forebyggende stoffer blandet i maten og er generelt en lykkelig hund. Likevel vet jeg jo at det er viktig at hun ikke er overvektig slik at hun ikke har ekstra last å bære på enn nødvendig, det er derfor jeg føler det litt feil å sette på hun en kløv å gi hun ting å bære på igjen.

Så hva synes dere? Er det noe galt i å la hun kløve hvis jeg tar det rolig/trener hun opp og ser ann hoftene? Hadde du gjort det selv?

Takk for svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde absolutt og mye heller trent opp hunden ved å gå i ulendt terreng med gradvis økning og varierende intensitet (som en også øker), fremfor å øke belastningen ved kløving. Ulendt terreng og gjerne intervall-trening har dere godt av begge to, forresten :)

En HD-hund kan fint gå med en kløv til pynt (fylle i volum), men bære svært lite vekt. Hunden kan i tillegg til å endre gangmønster grunnet vekt og seler, og gjør veien til feilbelastning kortere. En meget godt tilpasset kløv er minstekrav.

Har du tatt røntgen foran også?

Å øke kondisjonen på hunden kan du gjøre på flere måter, og du kommer nok til å få flere tips i tråden din :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun har AD A. Vi har ikke mulighet til å svømme på vinteren, men vi bor ved sjøen så da blir det svømming flere ganger ukentlig på sommerstid. Hovedmålet med kløvinga er en tur jeg planlegger til sommer, da det hadde vært kjekt om Litchi kunne bært f.eks sin egen mat, men da forstår jeg det slik at jeg ikke burde la hun gå med kløv.

Hadde absolutt ikke tenkt at dette var eneste formen for trening vi skulle drive med altså. Vi går allerede turer i ulendt terreng for å bygge opp muskelaturen, hun har faktisk netopp gått ned 4 kg slanking pga. HD'en :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde jeg glatt gjort :) MEN, jeg hadde selvfølgelig tatt noen forhåndsregler iforhold til en helt frisk hund. Jeg hadde ikke kløvet med noen voldsom belastning, og ikke "hver dag", brukt lengre tid på opptrapping (slik at hun hele tiden har mest mulig støttemuskulatur ifht belastningen hun får) og ikke brukt kløv på de lengste/tyngste turene. Og selvfølgelig hele tiden holdt øye med tegn på mulige plager/ubehag.

Enkelt sagt, ja, bare med litt større forsiktighet enn ellers. Det er jo en balansegang her, jeg hadde jo ikke ville brukt kløv for mye, men samtidig så bør man jo holde et gjevnt bruk, slik at hunden beholder formen og muskulaturen til denne type belastning. God tid på opptrapping av vekt og kanskje heller brukt kløven de dagene man går 1 time og lagt igjen kløven hjemme når man skal være ute i 3 timer. Men alt vil jo være individuelt så det beste svaret på rett og galt får man nok når man ser an hunden :) Det er jo også forskjell om man kløver 3 langturer i uken fast eller 1 en gang i blant. En god muskulatur er jo ekstra viktig på hd hunder, så jeg hadde definitivt kunnet bruke kløv som en del av et variert "opplegg" :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med riktig og gradvis opptrening,er det ingenting som er umulig. Men jeg ville ikke begynt med å legge kløv på en hund som ikke har noe muskler "i bunn".

Nå har ikke min hund HD,men AD. Høyresidig grad E.
Han bærer kløv. Ca 6 kg var vel vekta sist vi gikk. Men nå er han godt muskelsatt,og vi har brukt lang tid.

post-11689-0-04749900-1392398988_thumb.j

post-11689-0-74971700-1392399007_thumb.j

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...