Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan reagerer du når hunden din stikker når den går løs?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

Jeg er veldig glad for at jeg sjeldent går tur hvor det er folk. Stikker hunden/gjør noe den ikke skal brøler jeg HØYT med sint stemme, for så et overlykkelig "jaaaa, kom her!". Glad ingen må være vitne til det. :lol:

Hun er flink på å snike seg vekk, da. Det har skjedd et par ganger. Å sitte stille på tur er det kjedeligste i verden. Hun får ikke gå løs lengre fordi hun fikk en uvane med å gå tilbake til bilen alene hvis hun kjedet seg, eller ble småskremt av noe. Siste gang hun gjorde det, gikk hun feil og havnet på en fjellhylle hun ikke kom opp eller ned fra. :/

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 81
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

"OZZYYY, JAAAA, HURRAAAA, KOM A GUTTEN! JA KOMME DAAAA. JAAAAA HURRAAAAA SÅ BRAAAAAAAAAAAAAAA! DYYYYKTIIIIIIIG " med verdens teiteste stemme.

Hei folkens, hunden stakk fordi den var redd!! Da flykter den jo og det er noe helt annet enn alle andre utflukter. Du kan ikke gjøre annet enn å bygge selvtillit og lære han å ty til deg, når han er

Min erfaring: jeg løper i motsatt retning og lager masse rare lyder og bevegelser. Funker fjell på min unghund. Min løper bare videre dersom jeg kommer etter, for da har han jo "flokken" med seg på "j

Kanskje noen (ingen nevnt, ingen glemt) som har skrevet i denne tråden burde lese startinnlegget en gang til? Bare et tips i kassa. :icon_redface:

Bikkja stakk fordi den ble skremt.

Hvis den er lett kan den gå an ja, går vel evt an å bytte kroken med en mindre hvis den er litt stor og tung.

Kroken er ikke spesielt stor, det skal nok gå helt greit. :) Jeg brukte den da eldstebikkja mi var valp og sånn ca "ingen kilo tung."

Endret av madam mim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje noen (ingen nevnt, ingen glemt) som har skrevet i denne tråden burde lese startinnlegget en gang til? Bare et tips i kassa. :icon_redface:

Nei for jeg har svart på tittelen på tråden :aww:

Om min hund stikker i panikk er det lite jeg får gjort enn å prøve å løse situasjonen DER og da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det snakkes mye om blokkering i jaktmodus. Hva mener dere med jaktmodus?

Jakthunder, i jakt (los,stand,whatever) er sjelden noe problem å kalle inn om de har en god innkalling, her inne høres jo det ut som en umulighet. I jaktmiljøet er det vanlig på mange hunder. Raptus kunne jeg kalle inn fra los, med fløyte. Han var kun trent med tradisjonell inkalling. Ymse kan kalles inn fra stand, men det tar jeg ikke æren for, han kom lydig til meg :lol:

Jeg lurer, fordi jeg ser dette med jaktmodus ofte bli nevnt og tenker dere kanskje mener noe annet? Sånn litt på siden:)

Jeg tenkter jaktmodus i forhold til de polarhundene jeg har erfaring med. Når Nuka kommer inn i jaktmodus (om det er i bånd eller løs) er hun ikke mulig å snakke til. Jeg må fysisk legge henne i bakken eller løfte henne opp for å få kontroll om hun f.eks. klarer å skremme sau sånn at de løper. Kommer hun seg løs da er det livsfarlig for sauene..

De gangene hun har stukket etter vilt i skogen har det vært klin umulig å rope henne tilbake, og dette har kun vært på lukt. Kjenner hun en spennende lukt er hun borte, uansett hvor gode godbiter jeg har eller hvor klovn jeg blir.

Jeg tenker at det kanskje har noe med at de jaktrasene du nevner faktisk er avlet frem til å samarbeide med eier under jakta, og faktisk MÅ nåes igjennom til. En polarhund (eller noe annet) som blokker pga. jakt har ingen motivasjon til å høre på fører som regel. De er selvstendige dyr som ikke har noe behov for å måtte høre på andre enn sine egne instinkter og lyster (dessverre..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hvorfor de stikker, og hvor vi er. Og hva konsekvensene er når de stikker. Nå er det ekstremt sjeldent de forsvinner da.

Løper Vida etter katt, så står jeg ikke og venter pent, løper andre veien eller blir lykkelig når hun returnerer.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hysj :o Ikke si det så puddelen hører det, det har fungert helt utmerket på henne! 

 

--

Om hunden har panikk og er redd så vil den ikke reagere normalt for den heller, så jeg veit ikke helt hvor mye det har for seg å rope eller løpe den ene eller den andre retningen. Nora, som vanligvis er en veldig lydig hund, stakk i panikk en gang etter at hun holdt på å bli nedkjørt av syklist (han stupte over hodet på henne, bokstavelig talt), og siden hun ble forfulgt av flexibåndet (som jeg glapp) så var hun ikke akkurat åpen for å høre på fornuft :P Hun løp heldigvis de 200 meterene det var hjem, stadig forfulgt av flexibåndet, og hun var ikke tilsnakkendes før vi sto på gårdsplassen alle sammen. Det er den eneste gangen hun har fått panikk, og det er den eneste gangen hun har ignorert både hvor jeg er og hva jeg gjør. Jeg håper vi ikke havner i en lignende situasjon igjen. 

Forventede reaksjoner forutsetter hunder uten "issues" ;)

Og det hadde vært uaktuelt å gjøre noe slikt med en av tidl AH med sterke jaktinstinkter av en annen verden.

Så aldri en "regel" uten unntak ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...