Gå til innhold
Hundesonen.no

Når du kommer inn i en kiosk


Lica
 Share

Recommended Posts

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

"Sunn" ferdigmat! Grove baguetter, frukt som ser ok ut, vegetaralternativer (om så bare påsmurt med ost, uten skinke). Forøvrig handler jeg veldig sjeldent i kiosker, men det er litt fordi det stort s

Det skal lukte godt. En blanding av ferske boller og pølser. Kanelbollene til DdL med masse melis flytende utover i delikate kurver på disken. Smågodtet skal være Lucky Lips style, med fulle og rene b

Vi har fått grove pølsebrød på jobben!

....hva ser du etter?

Jeg jobber selv i kiosk, og vi har et bredt utvalg av påsmurt, samt pølser av forskjellig slag. Jeg lurer likevel ofte på hva dere som kunder ser etter når dere kommer inn. Hva kunne dere tenke dere å spise til lunsj, er det medbragt, en salat, noe påsmurt eller ei pølse? Hva er det som gjør at dere kommer tilbake (eller ikke kommer tilbake), er det utvalget av påsmurt, billig smågodt/brus, billig tobakk eller det sosiale med å kunne spise sammen utenfor arbeidsplassen?

Litt daglig tankespinn :)!

Salater. Og matpakke-brød :) Hva slags pålegg og hvor sunne de ser ut. De to tingene er det som får meg inn i en kiosk overhodet, i tillegg til kaffe-maskina :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går som regler for å se om det har komt et nytt bilblad fra Tyskland eller Sverige.

Jeg er ikke særlig begeistret for de pølsene som ligger i en kiosk, men jeg har alltid elsket gode sandwiches. Det kan være en grovt baguette, scones, bagels, rundstykker e.l. Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Jeg elsker også vafler da og ka la meg friste av det en gang i mellom.

Eller må det gjerne være Troika, Peanutkubbe og mandelstang ved kassaapparatet for dèt har de ikke her i DK og dèt savnet jeg :P:D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke særlig begeistret for de pølsene som ligger i en kiosk, men jeg har alltid elsket gode sandwiches. Det kan være en grovt baguette, scones, bagels, rundstykker e.l. Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ......og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ...og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Ja, det er akkurat det som er problemet mitt at dressing/majones alltid ligger i bund. Jeg har ingen aning om jeg er kjempesær eller om det er flere som har det som meg :icon_confused:

Tenkte at viss alle var uten majones/dressing kunne jo noen ha hvitløksdressing på ost/skinke mens andre tar majones eller ingenting, på en måte at alle får den komboen de liker;-) Blir kanskje litt tungvint i praksis? Vet ikke hvor travelt det er hos dere, men jeg hadde blitt kjempeglad i allefall :)

Er jo synd viss det skal bruke et par hansker hver gang man tar i noe, mener å ha sett noen steder de har litt tykkere og romsligere hansker som man kan bruke mange ganger og flere personer, kanskje det hadde vært bedre for både miljøet og lommeboka til sjefen? :blink:

Uansett syns jeg det er fint du spør, det betyr at du er engasjert i det du gjør om ønsker å gjøre kundene tilfredse :thumbsup:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er akkurat det som er problemet mitt at dressing/majones alltid ligger i bund. Jeg har ingen aning om jeg er kjempesær eller om det er flere som har det som meg :icon_confused:

Tenkte at viss alle var uten majones/dressing kunne jo noen ha hvitløksdressing på ost/skinke mens andre tar majones eller ingenting, på en måte at alle får den komboen de liker;-) Blir kanskje litt tungvint i praksis? Vet ikke hvor travelt det er hos dere, men jeg hadde blitt kjempeglad i allefall :)

Er jo synd viss det skal bruke et par hansker hver gang man tar i noe, mener å ha sett noen steder de har litt tykkere og romsligere hansker som man kan bruke mange ganger og flere personer, kanskje det hadde vært bedre for både miljøet og lommeboka til sjefen? :blink:

Uansett syns jeg det er fint du spør, det betyr at du er engasjert i det du gjør om ønsker å gjøre kundene tilfredse :thumbsup:

Det hadde jo kanskje gått an å sette frem majones og ikke tatt majones på NOEN baguetter, men usikker på hvordan det hadde fungert (får man vel kanskje bare svar på ved å prøve det ut, hehe!).

Tror nok at vi måtte byttet hansker ofte uansett, f. eks vil jeg tro at en kunde som skal ha en baguett ikke hadde blitt spesielt fornøyd om jeg tok på hansker som var tilgriset med hamburgerfett eller vann fra rekene :D . Sånn er det bare. Jeg kaster hansker over en lav sko jeg da, kommer det en kunde mens jeg holder på med en hamburger så kaster jeg hansken, tar kasse, og tar ny hanske etterpå f. eks. Vi har bare sånne tynne hansker som er umulig å bruke mer enn en gang da, så jeg skjønner jo at sjefen ikke vil at vi skal bruke mer enn nødvendig. Vet at noen ansatte bruker dem bare de skal vaske og tørke støv, og DET er jo hysterisk og unødvendig.

Hadde en gang mareritt om at jeg kjøpte en pølse på bensinstasjon og hun som jobbet der brukte ikke hansker :lol: .

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dressing/majones ligger alltid i bunnen, det står i oppskriftheftet vi må følge siden alle baguettene skal lages på samme måte. Kanskje det kunne vært en idè å foreslå på jobben å lage et par baguetter uten majones på? "Problemet" er vel at det kanskje ikke selger, da, men det er jo vanskelig å vite hvor mange kunder som er innom i løpet av dagen som IKKE kjøper en baguett fordi det er majones på :P .

Det er vel majones på alle rett og slett fordi det blir ekstraarbeid å ikke ta det på noen av baguettene, og så hvis kunden må ha det så må vi på med plasthansker for hver eneste baguett som selges :hmm: . ...og ekstra bruk av hansker, DET liker ikke sjefen, for det er dyrt :D (blåser jeg i da, jeg er anarkist og bruker så mange hansker jeg vil :D ) ..hehe :) .

Sorry at jeg quoter hele greia, men føkkings sonen-editoren er så annoying nå at jeg ikke gidder prøve én gang til å gjøre quoten "ren" :P Det "nye" (har jo vært en stund) quotesystemet er regerett grusomt / end rant :P

Til poenget, og det jeg har uthevet (for DET gikk :P ) : liker å høre vi er flere som ikke orket å høre på sjefens mas om å spare penger! Når jeg jobba på museum var det ofte slik at vi skulle snu på 50øringen i kafeen. Men ikke pokkern om jeg har samvittighet til å servere gamlinger som kommer til søndagskaffen sin noe gammel vaffelrøre eller utgått rømme! Hvis noe var utgått på dato gikk det rett i søpla, selv om alle rundt meg surka og sa NEI NEI ikke hiv. Man selger et produkt til folk, da kan man ikke drive å selge UTGÅTT mat. Fysj og fy! Eller vaffelrøre som har stått siden fredag fordi kafeen ikke er åpen på lørdager og man liksom skal spare tid på å ikke lage vaffelrøre på søndagsmårra. Jeg kasta vaffelrøra de andre hadde laget på fredagen (som stod ute, i romtemperatur) og laget ny. Det tok meg 5 minutter, var laga av vaffelmix liksom. Hvor vanskelig er det. Så mye juks og crap det egentlig må være der ute i verden, jeg må ofte skru på "ignorance is bliss"-capsen min for ikke å bli kvalm når jeg spiser på kafe :P

I tillegg gav jeg gratis kaffepåfyll til alle over 60 år (hysj hysj) :lol::innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde jo kanskje gått an å sette frem majones og ikke tatt majones på NOEN baguetter, men usikker på hvordan det hadde fungert (får man vel kanskje bare svar på ved å prøve det ut, hehe!).

Tror nok at vi måtte byttet hansker ofte uansett, f. eks vil jeg tro at en kunde som skal ha en baguett ikke hadde blitt spesielt fornøyd om jeg tok på hansker som var tilgriset med hamburgerfett eller vann fra rekene :D . Sånn er det bare. Jeg kaster hansker over en lav sko jeg da, kommer det en kunde mens jeg holder på med en hamburger så kaster jeg hansken, tar kasse, og tar ny hanske etterpå f. eks. Vi har bare sånne tynne hansker som er umulig å bruke mer enn en gang da, så jeg skjønner jo at sjefen ikke vil at vi skal bruke mer enn nødvendig. Vet at noen ansatte bruker dem bare de skal vaske og tørke støv, og DET er jo hysterisk og unødvendig.

Hadde en gang mareritt om at jeg kjøpte en pølse på bensinstasjon og hun som jobbet der brukte ikke hansker :lol: .

Ja, test det ut og spre det frie majonesvalget, he he he. eg syns det er en god idè for noen liker mye, mens andre liker lite eller ingenting, so go for it!

Med tanke på hanskebruken er det jo også bedre viss kunden tar det på selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

Problemet mitt er at jeg ikke liker majones og ikke er særlig glad i dressing. Jeg vil gjerne ha smør på, men som en annen nevnte her er det direkte kvalmende når det er for mye på. Jeg vil gjerne ha litt salat på, tomat/paprika så ost/skinke, reker makrell i tomat, eller kylling/kurry eller kylling/bacon, røkelaks/egg eller en laksewrap med philadelphiaost og knasende grønt. Mitt forslag til å løse majones/dressingproblemet er at alle de ferdigsmurte er uten og så spør man kunden om de vil ha en dash dressing/majones på, det er da en mulighet? Jeg elsker reker, men jeg har ennå tilgode å se et rekesmørbrød uten majones :no:

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Så bra! Skulle ønske det var sånn flere steder :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I tillegg gav jeg gratis kaffepåfyll til alle over 60 år (hysj hysj) :lol::innocent:

Måtte de vise leg, eller??? :lol: :lol:

Jeg er kjempesær på baguetter...

- baguett med ost og skinke skal IKKE ha majones - jeg gjentar: IKKE majones. De skal heller ikke ha remulade eller annet stæsj. De skal kun ha smør som underlag :aww:.

- baguett med roastbiff skal IKKE ha potetsalat under - jeg gjentar: IKKE potetsalat. De skal ha remulade.

... og har ikke kiosken/bensinstasjonen el l ostepølse, så kan det være det samme. Da snur jeg og går, faktisk. Og det skal være fint brød til - ikke grovt. Som 2ne sier: jeg kjøper ikke kioskmat for å være sunn :aww:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mange tilbakemeldinger! :) :flower:

Jeg jobber i en lokal kjede, altså ikke type Mix, Narvesen, 7/11 etc. Vi er nok litt mer som @Vims beskriver deres lolale kiosk. Vi er mer café/gatekjøkken enn kiosk i den forstand. Det er hovedsakelig påsmurt vi har, men også innslag av vanlig kioskprodukter som snop, pølser og brus.

Vi har gratis kaffe til maten og driver også med utlevering til arbeidsplasser :)

Vi har vel kun to/tre enheter med majones i disken, kun smør på de andre baguettene. Vi har også veldig ofte usmørte baguetter, slik at om kundene har andre ønsker så kan vi lage det til dem. Senest forrige uke var det en kunde som ville ha rekesmørbrød uten majones, men med egg i bunn, null problem :)

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Har dere smågodt? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøper heller ikke kioskmat for å være sunn - men de grove pølsebrødene smaker jo mye bedre! Spesielt sammen med baconpølse og rå løk. Og ketchup og sennep, da selvfølgelig.
Ja! rå løk glemte jeg, det blir jeg alltid veldig glad hvis de har. Og grove brød, som sagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går rett til smågodt hylla. Det er viktig at det er godt utvalg der! :D Bor dessverre på en plass med ingen kiosker og de butikkene har bare noen få skuffer smågodt. Så er jeg på en kiosk med godt utvalg, så FRÅTSER jeg. :w00t:

HELT enig. Selvplukk, altså. Skuffende hvor få kiosker og bensinstasjoner som har dette. Heldigvis har matbutikkene godt utvalg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har standard oppskrifter vi følger, men ikke så strenge rettningslinjer at vi ikke kan imøtekomme andre ønsker (sett at vi har ingrediensene selvsagt). :)

Om dere ikke har standard oppskrifter på ting som er vegetarisk eller vegansk, men har noen slags menyoversikt, så hadde det vært superkjekt med en liten tekst om at dere kan lage vegetarisk/vegansk på forespørsel. Mange spør ikke etter ting som ikke står i menyen, selv om de fleste steder er enkle å lage til en. Glutenfrie alternativer er også veldig greit å ha, da fler og fler lever glutenfritt for tiden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, takker for tips! Var der i går, faktisk, men kastet bare et raskt blikk på smågodthylla før jeg gikk videre. Det skal sjekkes ut! :D

Jeg jobba i går faktisk :) Ja det er bare å ta helt av,jeg skal passe på at vi alltid har det inne (jeg har ansvar for bestillingen) :P
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Takk for råd 😊.Han har opplevd å utforsket mye på de 2 uker han har vært med meg .Men tror det lett kan bli for mye inntrykk på en gang .Mulig jeg skal ta frem Valpe gården .Kom på at den brukte jeg til forrige hund .Den er 90* 90 .Jeg satt stoff buret der når min forrige hund skulle slappe av .Jeg har som sagt helt glemt rutiner jeg hadde på forrige hund .Takk for «oppfriskning «
    • Det er lett å glemme hvor krevende valpetiden faktisk er. Å holde lek utendørs synes jeg er en fin regel, men ha gjerne tyggeleger tilgjengelig innendørs for å begrense tygging på uønskede ting. Han er jo fortsatt en baby som vokser og oppdager verden i stort tempo. Det er viktig å ha noen rolige dager innimellom, men jeg tenker også at det er viktig å dra litt rundt og oppleve ulike miljøer, treffe ulike folk, underlag, lyder, lukter osv. Dra på oppdagelsesferd ihvertfall et par dager i uken. Lek og oppdagelse i eget tempo er fint. Her går det an å skille mellom kjedelige, korte lufteturer for å gjøre fra seg, og lengre turer for å leke, oppdage og trene litt. Lær valpen tydelig skille mellom disse. Inne tenker jeg også at det er greit å skille tydelig mellom ro og aktivitet. Men såklart, er valpen aktiv så bruk det, tren en kort økt med kontakt eller øvelser, ta en kort pause og en liten økt til, og så prøv å avslutte. Du kan jo gjerne avlutte alle økter med å jobbe med å gå å legge seg i senga/teppet/plassen, så han lærer å gå dit og slappe av etter aktivitet.
    • Hei  Jeg har en chi valp gutt på nå 12 uker .Dette er min andre chihuahua valp . Min forrige ble 12 år. Merker jo at denne valpen er 10 ganger mer hyper en den jeg hadde .   Føler jeg har glemt ut igjen Valpe stadiet .vet jo at det er en periode der man må forvente at det går litt i « hundre «  Den forrige chi var mye roligere og var lettere å roe ned . Håper å få noe råd -føler meg som en nybegynner igjen . Vi er mye ute -leker og han får sosialisering  vi holder lek til utendørs -inne forsøker jeg mental stimulering .Han klarer ikke roe seg inne .Han har nå vært hos meg i nesten 2 uker .Ble veldig raskt husvarm  Han har leker og tygge ting tilgjengelig inne Er det en ide å fjerne leker inne ? Er heller ikke lett å vite om han er understimulert eller overstimulert Håper på noen innspill her for hva som har fungert for andre           
    • Vi hadde en skikkelig ups and downs tur i går. Skulle "bare" på Posten og hente en pakke. Dr. Jekyll og Mr. Hyde ble med. På tur til bussen vekslet han mellom å være nevnte. Knallbra adferd avbrutt av skikkelig problematferd. Det ble bykset og bjeffet og knurret. Det ble gått aldeles eksemplarisk pent. Vanskelig å si hva som utløste det ene eller det andre. Han reagerte da naboer kom syklende med hund. De var åpenbart også på opplæring, gitt hvordan vi fikk et stresset og angstfylt tilrop bakfra om vi kunne stå i ro mens de passerte. Det skulle gå fint, trodde jeg, og ba Ede om en sitt jeg forventet han skulle mestre. Fysisk nærkontakt med en annen hund har han ikke hatt siden han flyttet fra oppdretter, så ingen forventninger om det når han ser en, og sladretrening på passering av mennesker har resultert i en svært høy suksessrate nå. Han bare overser de fleste uten å engang forvente belønning. Passerende syklister som kommer bakfra er vi IKKE i mål med. De ser antakelig ut som en kombinasjon av leketøy og deilige kjøttstykker, men disse kom så sakte, jeg trodde ikke det skulle trigge noen byttedrift. Til min overraskelse reagerte Ede mer enn han vanligvis gjør på Tour de Finance racerne som pleier trene på denne strekningen. Først ble jeg bekymret for et nyoppstått problem med utagering på hunder. Så forsto jeg at dette handlet om en slags misunnelse og en reaksjon på lovbrudd. Brudd på naturlovene. Hunder og sykler har vi nemlig ikke observert sammen før. Sykler er kjempespennende, og disse hundene fikk altså lov til å løpe sammen med syklene?! "The audacity! Stop in the name of the law! Jeg vil også være med! Hvem **** tror dere dere er?! Er ikke vi i familie? Dere lukter kjent! SVIKERE!" Vel. Han roet seg ned igjen en stund etter at de var forsvunnet ut av syne, og alt gikk vel til vi kom av bussen. Nå var han høy på mestring fra å gå ned trappen og en trang til å undersøke og kontrollere kjente omgivelser han ikke har vært i på en stund. Vanskelig å få kontakt med. Brukte lang tid på å komme oss til Posten fordi han var helt i sin egen verden angående omgivelsene. Ham ville utforske og kontrollere, han ville FREM og han var vokal om det. Det ble full stopp hver gang han strammet båndet uten å stoppe og vente på meg. Det ble full stopp hver gang han bjeffet av frustrasjon. Det ble lange stopper for å vente på kontakt. Heldigvis har han forstått hva som skal til for å utløse fremdrift og hva som er "straffen" for stressbetont dårlig adferd. Jeg trenger knapt be ham, han legger seg rett ned og later som han slapper av - regelrett skuespiller avslappet. Om ikke haka på bakken temmelig umiddelbart utløser videre fremdrift, så slenger han seg på hofta, krøller den ene fremlabben og SKUESPILLER relaxed AF for å komme fortere videre.  Strekningen fra bussen til Posten tok så lang tid fordi han ikke evnet oppføre seg, vi måtte avblåse planen om å busse tilbake, og istedenfor ta beina fatt og trene mer på å gå pent og rolig for å komme oss hjem igjen.  Omsider fremme ved Posten brukte vi også lang tid på å komme oss inn, pga ivrige byks frem fra hver eneste pent utførte straffestopp med bøtesitt. Virker som han gjør det med viten og vilje. Trigger en ny straffesitt i håp om å innkassere. Ikke helt forstått konseptet ennå. At en straffesitt belønnes med videre fremdrift. For ham er en sitt en sitt, foreløpig. Sitt pleier som regel å medføre en eller annen form for belønning, enten ved å holde den en stund eller å bli bedt om noe annet som så belønnes, så han bykser altså ut av sitten når jeg gir klar for å gå videre uten å ha belønnet, for å trigge meg til å be om en ny sitt i håp om belønning. Dette kan ta litt tid. Endelig inne på Posten kom vi oss for første gang gjennom seansen uten lyd, fordi jeg var godt forberedt. Kjørte en sitt med belønning (tørrforkule, jeg prøver fase ut, men lek var malplassert i settingen) for hver halvmeter inn gjennom døren og slapp ikke fokus fra ham mens betjeningen scannet kode og hentet pakke. Han var IVRIG spent, men vi kom oss gjennom det hele uten en lyd og uten poter på disken. Gedigen lettelse. Her er det håp.  Så var det å ta fatt på den 40 minutter lange driiiikjedelige strekka langs bilveien. Nesten strakt. Laaaange rett frem strekker med åker på ene siden og vei på den andre. Veldig lite som skjer og det føles som det går frustrerende sakte fordi en kan se så langt fremover. Denne strekningen har vi gått mange ganger før, både hele og deler av den, og HVER GANG har Ede fått utbrudd. Den er for kjedelig. Det er frustrerende å se bilene fare forbi mens vi nær snegler avgårde på stedet hvil ifht landskapet.  I tillegg lukter det tydeligvis hund fra enkelte av bilene. Jeg forstod det da en schæferoppdretter kom fra treningsbane og kjørte ut på hovedveien ~20 meter foran oss. Det tok sekunder før Ede ble merkbart alert og gikk opp i stress. Han forbinder lukten av andre hunder med trening. Utløser sterke forventninger i ham. Jeg innså med ett at dette antakelig er tilfellet med mange av bilene som passerer på veien. De eimer av hund. Ga meg delvis svar på hva som får ham til å gå så opp og ned i stress langs den strekningen der. Det har tidligere vært en gåte for meg hvorfor han plutselig stresser, så roer seg ned og går avslappet, for så å plutselig gå opp i stress igjen. Den passerende schæferoppdretteren ga meg svaret på det.  Men, så hadde Ede noen virkelig stygge utbrudd. Plutselige raptuser med påfølgende aggresjon mot meg pga frustrasjon med de selvpåførte rykkene i halsbåndet, tror jeg. Raptusene starter med vill byksing og så vender han seg mot meg i raseri fordi han sitter fast i båndet. I sele har han ikke blitt aggressiv mot meg under disse plutselige raptusene. Halsbåndet er tydeligvis mer smertefullt når han rykker til sånn. Nå var han direkte truende. RASENDE. Truet med å gjøre alvor av å rive meg i filler i sinne. Såpass skremmende at jeg vurderte om han kanskje skal gå med munnkurv en stund fremover. Han nærmer seg pubertet.. Men han roer seg fort og oppfører plutselig eksemplarisk igjen. Avslappet kroppsspråk. Går pent. Massivt hodebry å prøve forstå triggerene for både stress og ro. Det hele ga lite mening for meg. Omtrent halvparten av turen var eksemplarisk adferd. Utbruddene utgjorde kun en liten del. Det i mellom der var irriterende, men tolererbar vimsing, stramt bånd uten å trekke i fremdriftsstress. Han er flink til å ikke trekke, men det bygger seg tydelig opp frustrasjon over min ufattelige treghet. Hvorfor kan jeg ikke alltid løpe? Han vet at jeg KAN løpe. Har gjort det før, så hvorfor gjør jeg det ikke hele tiden? Antakelig en tung medvirkende trigger for utbrudd mot meg.  Han var glad da vi nærmet oss hjemme. Lettet og glad og ville inn. Vel inne forventet jeg at han skulle sovne som en stein, som han pleier gjøre. Istedenfor å sovne forble han stresset. Peste. La seg ned, men sluttet ikke pese. Ble turen for lang? Nope. Dette har vi gjort før. Resultatet pleier å være rett i søvn. Det slo meg etterhvert at han kan ha fått i seg noe. Han har beitet en del i det siste, også tidligere på dagen. En lengre konsultasjon med Grok senere er jeg sikker på at den merkelige Jekyll og Hyde adferden, hvor han vekslet uforutsigbart mellom eksemplarisk avslappet adferd og voldsomme utbrudd skyldes ubehag fra smørblomst og hundekjeks. Jeg kan erindre at han var borti den ene hundekjeksen langs veggen rett utenfor her, og han kan ikke ha unngått å få i seg smørblomst sånn som han har gresset midt i klaser av dem. Han holdt på å kveles av å drikke vann (krampe i øsofagus?) da vi kom hjem, hvilket passer symptomene fra smørblomst.  Regner det som en case solved. Han hadde sterkt ubehag i slimhinnene og muligens også noe ubehag fra hundekjeks. Han ble frustrert de gangene han var oppmerksom på det, og avslappet når han hadde fokus på annet og ignorerte det. Antar munnkurv er unødvendig på tur så lenge vi klarer unngå beiting. Smørblomst har høysesong frem til juli og er ALL OVER THE PLACE her hvor vi bor, så dette blir spennende. 
    • Massiv milepæl nådd: Ede mestrer å gå av turbuss på egne bein 🥳 Det startet med at jeg holdt på å falle ned trappen med ham i armene. Løftet ham for tidlig. Bussen ble uventet stående i kø foran rundkjøring før holdeplassen. Det meste jeg hadde av krefter var allerede brukt på å løfte ham fra gulvet. 30 kg med lealaus teddybjørn i den fasongen der viste seg å være i overkant av min bæreevne over tid. Ikke bare armene, men alt av stabiliserende muskulatur fikk kjørt seg mens bussen stod, hakket og rykket, deretter ga full gass og svingte fort og brutalt gjennom den rundkjøringen, for så å svinge like brutalt inn i busslommen og nær bråstoppe. 30 kg ekstra på overkroppen er uvant å balansere på en buss i store bevegelser. Jeg forstår nå de som utfører brystreduksjon på en annen måte. Da det endelig ble tid for å gå av den ufrivillige karusellen der holdt jeg på å falle ned trappen og Ede fikk en overraskende bråslutt på mammadalttilværelsen på gullstol midt i den, uten noen annen mulighet enn å adlyde tyngdekraften og fartsretningen og fortsette ned trappen på egne bein — og det gikk FINT, til hans store overraskelse. Ny motivasjon til å lære Mr.T å gå ned den trappen der var født, og vi har nå, en uke senere lykkes med avstigning fra turbuss på egne ben 🥳 Det ble feiret med Vom og softis 🥰
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...