Gå til innhold
Hundesonen.no

Half Black, Half Yellow Labrador


Kaja
 Share

Recommended Posts

Guest Belgerpia

Det er samme utseendemessige resultat som katt, men ikke samme genetikken bak. Dog har det vært noen tilfeller av dette på katt som har gitt skilpaddefargede hannkatter. Skilpaddefarge er egentlig bare knyttet til hunnkatter.

Og nei, det er ikke to individer, men ett. Men det ene har "adoptert" gener fra en søsken på tidlig embryo-stadie. Årsaken er forholdsvis godt dokumentert og absolutt fullt mulig. Spennende greier.

Men den er jo ikke noen sensasjon på noen som helst måte, det finnes jo bråtevis av labradorer med sånn farge - om denne er to indvider som har blitt ett, så må jo de andre mosaic fargede labradorene også være det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig. Jeg vet veldig lite om dette fenomenet på lab, men noe veldig spesielt og nytt er det ikke, da det skjer både på hund, katt, menneske og sikkert de fleste andre pattedyr og. Men det er jo ikke akkurat noe som dukker opp veldig ofte uansett da :) så det blir jo en morsom kuriositet hver gang det skjer.

Nå kjenner jeg ikke genetikken bak fargene til lab, men jeg vil tro man kan få samme resultat på flere måter, f.eks. ved kromosomfeil som kanskje gir doble sett av fargegenene. Kromosomfeil gir gjerne sterile dyr da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Meg bekjent er det to måter å få denne typen farge på - ene er en chimera - altså to zygoter som smelter sammen på et litt senere tidspunkt. Det er ganske sjeldent.

Andre og mer vanlige måten er somatisk mosaikk mutasjon og det er mutasjoner i som ikke berører kjønnscellene men som har skjedd i cellene som produserer pels før valpen var ferdig utviklet. Dette er ikke så uvanlig og kan skje både hos mennesker, planter og dyr og gir ingen annen effekt enn at melaninet slås på forskjellig på forskjellige deler av kroppen.

spot5.jpg

holme_park_van_gogh1.jpg

MA_syndrome.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...