Jump to content
Hundesonen.no

Slukte dentastix


PerH
 Share

Recommended Posts

Hunden min på 8 kg fikk en medium dentastix av meg da han hadde vært flink på tur i stad. Det er ikke noe jeg har kjøpt selv, men tenkte han kunne få kose seg litt når vi først hadde fått det til jul. Hadde han ved siden av meg og passet på at han tygget og ikke bare ville sluke hele saken, før han med dentastixen gikk ned i stua. Det gikk ca 30 sekunder før jeg hører et dunk og løper ned, og da har han klart å sluke det som var igjen og har falt sammen på gulvet. Da dentastixen var for langt ned i gapet til at jeg fikk den opp, ble det til at den gikk ned uten at jeg helt husker hva jeg gjorde for noe.

Luftveier er ikke blokkert og det virker ikke som han har vondt noe sted når jeg kjenner på halsen og magen, men han var særlig den første halvtimen uvel og lå og slikket seg om munnen og så rett framfor seg. Virker mer pigg nå, men ligger fortsatt ved siden av meg slik at jeg har oversikt.

Er det noen av dere som har opplevd noe liknende? Dentastixen er vel såpass myk at det ikke vil være noe problem for magen å bryte den ned? Og etter at den var tygget på en stund var det heller ingen spesielt skarpe kanter på den. Er det noe spesielt jeg burde være obs på, annet enn almenntildstanden og eventuelt forstoppelse? Når er faren over?

Jeg VET at hunden alltid skal være under oppsyn når den før slike ting, og det er ikke snakk om at han får tygge på noe som helst uten at jeg holder det fra nå av. Dumme dumme glupske hunden... (og dumme dumme eier som var litt for opptatt av boken sin)

Link to comment
Share on other sites

Har ingenting med temaet å gjøre, men..... :ahappy:

Jeg har to stk på 8 kilo, kjøper dentastix og "sånne andre myke tyggebein" :icon_redface: i matbutikken og innbiller meg at jeg er skikkelig økonomisk når jeg kjøper Giga-str. og deler dem opp i smått. Legger dem i Norgesglass og gir et par tre biter til gutta hver dag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...