Gå til innhold
Hundesonen.no

Må man ha bil for å ha hund?


idastef
 Share

Recommended Posts

Mtp på akkurat nå-trådens tema kan vi vel heller si: "må man ha penger for å ha hund?" svaret er : ja :ahappy:

Akkurat det er jeg HELT enig i. Hunder koster penger. Men ikke i så stor grad at man MÅ ha bil, for det er snakk om ganske mange ekstra penger i året. Men penger til å betale for det du trenger til hunden, mat, utstyr og ikke minst medisinsk tilsyn er alfa omega for å ha hund. Jeg har løst det ved å ha en god forsikring og en liten slump hundepenger på egen konto, pluss familie som kan stille opp dersom det er helt krise. Dette gjelder bare ca et halvår til, så får jeg forhåpentlig en fet jobb med masse penger - da blir det både medisiner (som jeg ikke trenger) og bil for å si det sånn!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Leste vi samme innlegg? Hun sier jo ikke at det instruktørens ansvar, men at hun setter pris på at det ble tilrettelagt. Og hvorfor ikke tilrettelegge litt? Å være hundeinstruktør er jo på en måte ett

Jeg har hatt hund i 5 år, og aldri hatt bil. Har alltid gått greit. Nå har jeg ikke gått på noe kurs med ham da, mulig jeg hadde gjort det om jeg hadde hatt bil. Det å ikke ha bil har jo gjort at jeg

Det er ikke noe problem å ha hund og ikke ha bil. Problemet oppstår når man vil være mer aktiv med hunden. Det hadde vært veldig mye lettere å være mer aktiv på treninger, stevner og kurs dersom jeg h

Det er ikke såå stort trenings-/kursmiljø i Bergen, nei :)

Som Snusmumrikken sier, er det ikke barebare å arrangere kurs, og etter å ha vært på en god del forskjellige kurs, med en god del forskjellige arrangører, har jeg kun ett sted (i Bergensområdet) opplevd at vi har vært et sted der hunder kan taes med inn , og det er i hallen til Fjellanger. Det er også helt vanlig at kursarrangørene dessverre ikke har alt helt på plass før ikke så lenge før kurset arrangeres, med mindre man går et sted som arrangerer kontinuerlige kurs og har tilgang på helt egne lokaler. Som sagt veldig synd du ikke opplevde å få ordentlige svar, men akkurat dette kurset kunne du nok uansett ikke vært med på, med mindre du da kom uten hund bare for teorien.

Må si jeg hisser meg litt opp over dette. Hvordan kan jeg - som fersk hundeeier, som aldri i livet har hatt hund på kurs, og dermed like fersk i hundesportsammenheng - vite om hva som er vanlig praksis og mulig/ikke mulig på hundekurs i Hordaland, når arrangørene ikke sier det? Det vitner om en arrogant holdning som ikke ønsker nye folk velkommen i miljøet. Jeg har ikke skaffet meg hund for å konkurrere eller kurse land og strand, men jeg har tatt over en gammel hund som trengte et nytt hjem, og som har godt av å sunne aktiviteter som krever hjernetrim (ah, perfekt å ta et gøyalt kurs for dette!). I dette kursets tilfelle stod det minimalt om kurset på nettsidene, og jeg regner med de visste om hvordan det var meningen at kurset skulle legges opp lenge før de visste i hvilket lokale det skulle holdes - derav mail. Når jeg i tillegg prøver å få svar fra ikke bare en, men tre forskjellige personer som har en tilknytning til klubben/kurset - i god tid i forveien - og bare får en kort og avvisende setning til svar noen dager før kursstart, blir jeg litt negativ - særlig når det faktisk finnes så mange gode og helt gyldige årsaker til hvorfor det ikke funker, som du forklarer. Når du sier "men akkurat dette kurset kunne du nok uansett ikke vært med på, med mindre du da kom uten hund bare for teorien" - det burde være opp til meg å bestemme om jeg ville komme uten hund eller ikke? Det er SELVSAGT helt greit at de ikke har mulighet, og som jeg har sagt før er det ikke kursarrangørenes ansvar å tilrettelegge for at jeg kan være med uten å ha egen bil, men det regner jeg med at har kommet klart frem.

Så tusen takk @lucy for at du opplyser om dette, det skal jeg huske på til neste gang jeg vurderer å melde meg på kurs :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at når en kursdeltager har behov for å ha med hunden inn på teoridelen, fordi han/hun ikke har tilgang på bil eller bur, så må vedkommende selv spørre arrangøren om dette er mulig før vedkommende melder seg på kurset. Arrangøren kan jo ikke vite hvem som har bil eller ikke, så om det trengs tilrettelegging så må jo arrangøren få infomasjon om det. :)

Jeg hadde nylig et grunnkurs der to av deltagerne hadde med hundene inn på første teoriøkt, hundene var urolige og var helt klart en forstyrrelse for deltagerne. De andre kurskveldene var det kun en hund med på teorien og da var det selvsagt mye roligere inne. Hunden som deltok på torien var ganske sliten når vi skulle ut å jobbe med praktiske øvelser.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er da vel ingen som har sagt at du burde vite disse tingene. Ikke meningen å starte noen stor, hissig diskusjonnher, så trekker meg ut av denne tråden jeg :)

Ja sorry, hadde ikke med deg å gjøre, mente det jeg sa med takk for info uironisk :) Syntes bare jeg måtte si hva jeg mente i og med at det ble forklart opptil flere ganger hvorfor man ikke måtte forvente det ene og det andre av en hundeklubb som arrangerer kurs. Ferdig snakka!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Ja sorry, hadde ikke med deg å gjøre, mente det jeg sa med takk for info uironisk :) Syntes bare jeg måtte si hva jeg mente i og med at det ble forklart opptil flere ganger hvorfor man ikke måtte forvente det ene og det andre av en hundeklubb som arrangerer kurs. Ferdig snakka!

Det du KAN forvente er et skikkelig svar når du SPØR :) Men å dra på teoridelen av kurs med hund er i mange tilfeller ikke mulig, og noen kurs er det ikke mulig å være med på om du ikke kan sette den i bil, bur eller bundet innimellom, men det varierer med hvordan type kurs det er snakk om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hund og ikke bil, men jeg skulle veldig gjerne hatt egen. Jeg har en veldig snill svigermor som lar oss låne bilen hennes når vi trenger og hun ikke skal bruke den selv, men den kan vi ikke ha bur i baksetet i = bikkja hyler konstant hvis han er i buret. Det går jo fint å ha han på fanget, slik gjør vi når jeg får skyss av venner også, men det blir bare mindre og mindre praktisk jo større han blir.

Jeg har dratt med meg hunden på det meste av kollektivtransport (båt og tog er det eneste han ikke har vært på, tror jeg), og han får "værsågod" å henge med til og fra kollektivtransport, ved bytter, stå bundet her og der når jeg ikke har bur i bil å putte han i osv. Det har gått helt fint og som det ble nevnt tidligere i tråden, mye gratis miljøtrening. Hunden min er blitt en miljøtrygg valp og jeg tror vi kan takke bilmangelen litt for dét.

Men den dag jeg har råd, skal jeg ha egen bil. Da er bikkja blitt litt større og jeg vil dra på kurs, treninger og utstillinger rundt omkring. Jeg vil også enkelt kunne dra på ferie, og da er det enklere å kjøre med hund og bagasje enn å ta kollektiv eller fly. For å komme oss til finere turområder her vi bor nå er det ikke nødvendig å ha bil, men det gjør det enklere å komme seg ut i skogen. Jeg er også litt nervøs for at vi ikke skal ha min svigermors bil eller mulighet for å få skyss av venner dersom han akutt må til vet. (men der er jo alltid også taxi et alternativ).

Jeg er også veldig glad for at Chicka har vært med meg på buss, tog, båt osv, veldig mye bra miljøtrening, og hun er veldig miljøfast nå :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke bil og får nok ikke det med det første, så valpen blir pent nødt til å ta buss/tog/t-bane. Synes ikke det er ideelt, men det får bare gå. Så får vi heller låne bil av familie om det er noe spesielt, og ta taxi i nødstilfeller. Heldigvis flytter vi nærmere marka, syns det er kjedelig å måtte reise langt for å komme til fine turområder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...