Gå til innhold
Hundesonen.no

Første familiehund!


Bitte47
 Share

Recommended Posts

Hei!

Vi er en familie på 4 som gjerne ønsker oss en hund. Begge vi voksne er oppvokst med hunder og er vant til å ha dem rundt føttene, men nå er vi klar for å få oss en egen hund i lag. Vi har på barn på 3 og 1 1/2 år så det må være en rase som er glade i barn.

Ellers så bor vi veldig landlig inni skogen med meget god boltrings plass for hunden. Hunden må både kunne være i ro inne og ta seg en lang tur ute, både etter vei og på fjellet. Noen fisketurer vill det nok også bli på den.

Vi vil ikke bruke hunden til utstilling eller premiering.

Ønsker en hund av mellom stor størrelse. Ikke for stor og ikke for liten.

Takk på forhånd :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mye pelsstell ønsker dere?

Er det viktig at hunden skal kunne å løs?

Kommer dere til å drive med noen hundesport, lydighet, agility, spor e.l.?

Hvor mye tur kommer hunden normalt til å ha på daglig basis?

Retrieverene er jo generelt sett greie familiehunder, labrador og golen. Andre alternativer kan være finsk lapphund, mellompinscher, eurasier, collie, mellomschnauzer, litt etter hva dere ønsker og hva dere kan tilby hunden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gjør ingenting å børste pelsen til hunden en gang for dag for å holde den fri for floker som gress o.l.

Det er viktig at hunden skal kunne gå løs ute rundt huset og oppe på fjellet uten at den springer ned andre turgåere!!

Kommer til å trene på lydighet og sikkert litt sporing, at den skal finne en gjenstand og få belønning etterpå, men ikke så dyptgående at den skal bli ekspert på det.

Kommer til å blir noen turer i uka, men hunden må også "tåle" å ha en dag uten tur også.

Spennende alternativer du kommer med :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville sjekket ut korthåret collie. De jeg har kjent har vært veldig lette å trene, har en naturlig nærhet til eier som gjør at de aldri egentlig har måttet bli trent på å holde seg i nærheten, de har ønsket det selv, de har lite jaktlyst og har vært gode med barn. I tillegg har de ikke vært fullt så energiske/hoppesprettehurramegrundt i unghundperioden som de labradorene og goldens jeg har kjent.

Ellers har jeg selv virkelig fått øynene opp for finsk lapphund de siste årene, der kan flere skrive mer utfyllende enn meg her inne på forumet, men jeg har et utrolig godt inntrykk av de som aktive familiehunder med en god og trygg psyke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen turer vill si kanskje 4 turer den ene uken og 6 turer neste uka...

Går en tur på ca 45 min-60 min

45-60min 4 dager i uken er veldig lite. Jeg synes ikke det å være ute i en hage kan erstatte det å komme seg ut å få oppleve litt andre ting og få andre inntrykk enn bare hus og hage (med forbehold om at hagen deres ikke er en svær tomt da). Hvis du ikke tror dere klarer å gå tur med hunden stort sett hver dag (med stort sett hver dag mener jeg ikke 4-6 dager i uken, men hver dag med mindre det er noe spesielt som gjør at dere ikke har mulighet, som f.eks sykdom), så synes jeg dere bør vente med å skaffe dere hund til dere har mer tid og overskudd til å faktisk ha hund, både for deres egen og for hunden sin del.

Husk også på at en valp/unghund krever en god del mer enn en "ferdigtrent", rolig voksen hund. Dere kan jo evt se etter voksne omplasseringshunder, fortrinnsvis av en selskapsrase.

Ser noen nevnte eurasier her, jeg kan ikke med god samvittighet anbefale eurasier til noen som i verste fall bare kan gi den 45 min 4 ganger i uken. Finsk lapphund som også blir nevnt blir regnet som en hakket mer aktiv rase enn eurasier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...