Gå til innhold
Hundesonen.no

Løs mage, tre mnd. gammel - pga. v&h?


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

Heia!

I dag våknet jeg til valp med dårlig mage. Han vekket meg kl. 09, måtte ut asap, og bæsja en litt løs bæsj. Inn igjen, spise litt tørrfôr og han drakk vann. Deretter sov vi igjen i ti minutter før han måtte ut igjen. Løsere bæsj denne gangen. Ingen spising eller drikking etterpå. Deretter sov han et kvarter før han måtte ut igjen, og da var det "promp med saus" som sambo pent beskrev det.

Etter dette sovnet han i en time, virket helt utslått. Våknet, ut igjen, mer "saus". Han spiste litt da vi kom inn og drakk noen slurker vann. Så sov han igjen i et par-tre timer før det var ut igjen, da tisset han bare.

Han er nå "oppe og går", drikker vann, og har ikke virket nedsatt i formen annet enn at han har sovet mye (men vi la oss veldig sent i går, så det trenger ikke være pga. magen). As we speak har han løpt noen runder på stuegulvet, kost litt på fanget mitt og er nå i gang med å ta livet av et pledd (håper jeg – jeg ser han ikke akkurat nå, nemlig :lol: ).

Jeg har søkt på forumet og lest om valp med løs mage her inne, men småparanoid som jeg er lager jeg tråd likevel.

Vi begynte å tilleggsfôre på v&h nr. 33 i går. "Hoveddelen" av maten hans er RC medium junior, som han får spise så mye han vil av. Valpen er tre mnd. gammel. Jeg mistenker at jeg rett og slett har gitt han for store porsjoner v&h, og at det har forstyrret magen.

Vi har ikke gitt han mer mat etter sist gang han spiste.

Dette er vår første hund og jeg og samboeren min har ikke så mye erfaring, men det logiske for meg virker at det er for store porsjoner v&h som er årsaken. Og at løsningen er å vente litt med å gi mer mat i dag, og begynne å innføre mindre porsjoner med v&h mer gradvis enn slik vi startet.

Hva tenker sonen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løs bæsj hadde jeg regnet med, men her var det..... vann og promp, liksom. Løs bæsj første gang, så bare brunt vann og en promp. Som jeg skriver skal jeg gi mindre mengder med v&h, jeg klasker meg selv i pannen av at jeg begynte med for stor porsjon. Når jeg har byttet fôr på hest x antall ganger skulle jo liksom den tanken satt i når valpis skulle begynne å få v&h, det er jo det mest logiske i verden.

Han feller ikke tenner.

Han har forøvrig ikke kastet opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan være vanlig ved forbytte, i såfall vil det gå over raskt.

Men vår whippet hadde en periode da hun var valp der hun var veldig dårlig i magen. Hun måtte ut hele tiden, og var suppe som kom ut. Det kom og gikk hele tiden, og gikk liksom aldri helt bort. Til slutt valgte vi å faste henne til alt var ute, samtidig som hun fikk zoolac og markkur. Etter dette har hun vært fin i magen. Det skjer hun blir litt løs i magen dersom hun har fått kjøtt med mye fett, men ikke dårlig i magen, slik hun var en periode.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du sier han får spise så mye han vil av tørrfor - betyr det at det står fremme hele tiden?

Nei, det var kanskje en litt dum formulering – han får tørrfôr fire ganger om dagen, da fyller vi oppi kanskje halvannen-to dl. Dersom han spiser opp og ber om mer, så får han mer. Det går jo litt opp og ned med apetitten, og noen ganger går han fra skålen uten å ha spist opp. Da tar vi maten vekk (noen ganger blir den stående en stund, men det er når vi glemmer det av – f.eks. at vi er gått for å holde på med noe når han spiser og skal noe sted rett etterpå etc.). Så det er på en måte fri tilgang, men ikke FRI tilgang. Om det ble forståelig forklart :P

---

Kan si at vi ikke skal bytte fra tørrfôr til v&h, kun supplere tørrfôringen med rått. Dette etter anbefaling fra oppdretter og egne tanker, siden valpis er i en vekstfase og kan ha lett for å bli tynn. Han er litt tynnere enn jeg skulle ønske allerede nå, og kjøtt sluker han selv om han er "tøffôrmett", så vi har konkludert med at dette kan hjelpe på holdet. Så må vi jo bare passe på at han ikke automatisk forbinder ferdig med å spise tørrfôr = digg kjøtt i skåla (så derfor tar han tre munner tørt og er "mett"). Derfor tenker jeg å variere hvilke måltid han får v&h til, også må vi bare se an hvordan rutinene blir etterhvert som vi har fôret på det en stund.

Han er til daglig forøvrig veldig glad i tørrfôret og spiser det med stor lyst.

Er zoolac reseptbelagt (må man til vet.?)? Kjøpes det på apotek?

Jeg tenker at vi er forsiktige med maten i dag, gir små porsjoner og følger med på formen hans. Jeg var ute med han for en times tid siden og da var det fremdeles veldig løs bæsj, men nå var det mer "materie" og ikke bare vann. Henger nok sammen med at spiste litt før vi gikk ut. Ang. evt. zoolac og vet. og sånn får vi jo uansett ikke gjort noe før mandag.

Valpen har forøvrig god matlyst i dag, energinivået hans er tilbake på normalen, og han virker til å være i godt humør (om enn noe deppa når vi er ute for å gå på do, er nok ikke godt å ha sprutbæsj).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke alle hunder legger på seg av å få for mye mat, det går rett ut igjen som avføring. 6-8 dl fôr er sinnsvakt mye mat til en som ikke veier 10 kg engang, selv om det er valp. Og hvor mange ribben kan se når valpen står i ro? Folk flest vil ha valpene/hundene sine altfor tykke, det er faktisk sjeldent man ser for tynne hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du lest på anbefalt dags rasjon på RC posen? Har 3mnd gammel Border Collie og han fikk litt hundepølse som "helge godt" i tillegg til rasjonen sin i går, bare bløtt i dag.

Og nå vet jeg hvorfor, så tørrfôr rasjonen skrenkes inn :)

EDIT; skrenkes inn fordi han får hundepølse på kvelden i helgene :P

Endret av Keiron
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er hundepølse? :icon_redface: Tinkaen vår er voksen, men hun får dritua av alt våtfôr. Vi kuttet helt ut V&H og fôrer på tørt tørrfôr. Kanskje et par desiliter om dagen fordelt på to måltider :) Seks kilos voksen phalene, da :) Nå er hun fin i magen og bæsjer aldri inne :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan se konturene av alle ribbeina hans når han står i ro, og man ser dem svært tydelig når han går rett frem.

Ifølge tabellen skal ha ha ca. 230 gram for dag. Vi har ingen vekt i huset, kun desilitermål.

Da trenger han bedre næring ja, uten tvil.

Hva fôr veier er forskjellig, men 11 dl Orijen veier feks 800gram, så 5dl vil være rett under 400g. Selv om dere ikke har vekt, så har kanskje oppdretter det, og kan veie og måle for dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viser seg at jeg har løyet for dere. Ga mat til hunden nettopp og porsjonene ligger på litt under en dl. Jeg har åpenbart ikke så godt øyemål som jeg trodde :P

Da begynner det å ligne noe :D Øk litt på to av måltidene (dvs litt over 1,5 dl pr) og gi VOH som det tredje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er hundepølse? :icon_redface: Tinkaen vår er voksen, men hun får drtua av alt våtfôr. Vi kuttet helt ut V&H og fôrer på tørt tørrfôr. Kanskje et par desiliter om dagen fordelt på to måltider :) Seks kilos voksen phalene, da :) Nå er hun fin i magen og bæsjer aldri inne :)

Siden det er helge godt, kjøper jeg bare Pedigree pal sin hundepølse på rema :P Er ikke hver helg heller og han er så glad i den at den pølsa unner jeg ham. Ikke hele på en gang da, er nok til en liten kveldsmat på fredag, lørdag og søndag de gangene jeg kjøper en :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan burde v&h-måltidet tilvennes? Først bare litt v&h som en del av tørrfôrmåltid, så "faser man ut" det tørre?

Nei, bare kjør på og gi det som eget måltid med en gang. De som blander det får som oftest problemer i forhold til de som har det som separate måltider. Bare begynn med lite, si 100g pr gang. Det er også dette måltidet du bør øke mest på etterhvert iom at du trenger vekt på valpen.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...