Gå til innhold
Hundesonen.no

Border Collien Koda


Snoffe
 Share

Recommended Posts

Velkommen til Koda sin side :)

Koda er en stor Border Collie som ble født 7.november 2009 hos en oppdretter ved Geirangerfjorden. Han er registret i NKK.

Da koda var liten begynne vi å ane at han kom til å bli større enn de fleste Border Collier. Han hadde ikke frambein, men tømmerstokker. Og allerede når han var 7 måneder så veide han 24 kg (og var slank og fin). På den tiden måtte han igjennom en operasjon fordi han vokste så fort. Han fikk OCD i skulderen. Alt gikk kjempe fint og han kom seg i rekord fart :lol:

Nå er Koda 30 kg og litt større enn Border Collier flest, men han er (i mine øyne) verdens fineste BC :wub:

post-11536-0-45864400-1381653562.jpg Koda er 2 mnd

post-11536-0-97854300-1381653587_thumb.j Første tur på hytta

post-11536-0-07347600-1381653600.jpg

post-11536-0-33159700-1381653650_thumb.j

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på en deilig tur i morges. Gikk en fin tur i skogen før vi kom oss ut på åkeren. Hadde selvfølgelig med oss frisbee :D Koda elsker frisbee! Vi trente litt på forskjellige kommandoer som sitt, ligg, høye, venstre, stopp... han er en fryd å trene når frisbee'en er med :ahappy:

Vi møtte på endel hunder når vi gikk i skogen, heldigvis så gikk det bra. Koda sliter veldig med at han utagerer på alle hunder som går i bånd. Han ble angrepet når han var i bånd da han var 1 år og siden har det vært fryktelig å møte andre hunder som går i bånd. Lenge trodde jeg også at han var en liten "sloss kjempe", men det viser seg å være feil. Han går så greit i lag med hunder vi kjenner, både med og uten bånd. Og trekker seg unna ved den minste antydning til konflikter.

Dett problemet har gjort til at ønsket om å begynne med agility har blitt lagt på hylla til neste hund kommer i hus.

Her er ivertfall litt bilder av god gutten :wub:

post-11536-0-73056600-1382009516_thumb.j

post-11536-0-69191500-1382009561_thumb.j

post-11536-0-45205300-1382009700_thumb.j

post-11536-0-90793400-1382009793_thumb.j

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 months later...

En stund siden det har vært oppdateringer her, men det får nå være.

Koda stor koser seg her vi bor nå. Han er fremdeles kjempe rar og har alt for mange meninger om hvordan ting skal være, men alt i alt har han det bra :ahappy:

Det har kommet lam hos sauene i nabolaget, og de får alltid et obligatorisk stopp når vi går "runden". Det er utrolig gøy å se hvor mye disse lammene vokser, og siden de fire lammene har forskjellige farger alle sammen så er det lett å følge med :)

17.mai var vi på padletur og selvfølgelig var Koden med oss. Litt mye mas og kjefting når vi padlet til, men tilbake så var han så trøtt etter å ha badet, løpt og spist pølser at han satt som en engel hele veien.

Koda har tidligere vært med på en ukes padletur på fjellet, og da storkoste han seg. Så det var gøy at han fikk være med igjen :D

post-11536-0-44269100-1400925625_thumb.j

Det er også veldig gøy å se hvor mye han har forandret seg på de 4 årene som har gått. Syntes han har blitt en flott kar :ahappy:

post-11536-0-65140400-1400925796_thumb.j

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så søt som valp! Hva var grunnen til at du valgte BC? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Helt ærlig så var det min mor sin samboer som presset på BC, fordi han mente at det var den eneste rasen som dugde. På tidspunktet vi kjøpte Koda så var jeg så innstilt og giret på å få hund at jeg ikke orket å ta fatt på noen diskusjon på akkurat det. I ettertid så skulle jeg ønske at jeg hadde kjøpt en av rasene jeg i utgangspunktet ønsket, og ikke blitt overtalt til en rase som krever så mye som det en BC gjør.

Har vært heldig med Koda, men hadde det vært en annen BC som er mer intens så hadde det nok ikke gått.

Men for all del, jeg er veldig glad i Koda og border collier har kjøpet endel under huden på meg :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...