Gå til innhold
Hundesonen.no

Har han fått vannhale?


jaktlykke
 Share

Recommended Posts

Jeg undres på om Storm har fått vannhale...? Han var med oss ute i øsregnet i timesvis i går da vi slaktet hjort og han ble dassblaut og kald. Etterpå pakket vi bilene og kjørte hjem; en tur som tok oss fire timer. Jeg hadde selvsagt ikke håndkle med meg så han ble ikke tørket. Det var ikke i min fjerneste fantasi at han skulle kunne få vannhale - har aldri vært borti den tilstanden før...

Jeg merket ingenting da vi kom hjem og han gikk inn i huset; da gikk hele hurven til sengs (kjørt hele natten).

Nå ligger han rolig og er ikke særlig villig til å gå rundt; halen henger rett ned og han virker litt utilpass. Har ikke vondt noe sted når jeg klemmer på halen eller potene eller ryggen. Men vil helst ligge og slappe av.

Jeg tror det kan være vannhale etter det jeg har lest på nettet. Hva er deres erfaringer med denne tilstanden?

Kan han være i hundegården mens jeg er på jobb eller bør han være inne? Han har ikke vondt ser det ut for; bør han likevel få Rimadyl for hevelsens skyld?

Vi skal på utstilling i Bergen på lørdag; dersom han friskner til om noen dager så kan jeg kanskje stille likevel? Eller bør vi kutte ut?

Dere som har hatt vannhale på hundene før; er det vanlig at det kommer igjen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Casper har hatt vannhale to ganger. Begge gangene har det gått over i løpet av 2-4 dager. Hold ham relativ rolig, og varm.

Han bør nok ikke stå i hundegård. Jeg ga metacam den ene gangen (etter dyrleges anbefaling).

Har lest flere steder at når de først har fått det en gang, får de det gjerne igjen. Men er lenge siden Casper hadde det sist nå, så betyr ikke at det kommer til å skje ofte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hva er vannhale? :huh::icon_redface:

http://www.agria.no/hund/artikkel/vannhale-pa-hund

Vannhale kan oppstå på hunder som har blitt kalde etter de har badet eller vært ute i regn over lengre tid. Det er vanligst på retrievere og spanieler.

Årsaken til tilstanden er sannsynligvis en infeksjon i nervene i haleroten. Denne oppstår når hunden blir kald på bakdelen. Det gjør veldig vondt og halen henger rett ned. Hunden ømmer kraftig dersom du tar på dens hale eller bakerste del av ryggen. Den kan også ha vansker for å sitte eller tisse dersom det er en tispe.

Vannhale forsvinner vanligvis av seg selv etter noen dager hvis du lar hunden få hvile og holder den varm og tørr. Har hunden veldig vondt kan man gi den smertestillende og betennelsesnedsettende medisin. Hør med din veterinær dersom det virker som om hunden din har smerter.

Hunder som har fått vannhale en gang vil ofte få det igjen. For å forebygge dette bør du passe på å få hunden tørr etter at den har badet eller vært ute i regn. Man kan også legge et teppe over hunden hvis den har badet når det er kaldt ute eller om den skal ligge stille i en kald bil.

Hvis tilstanden ikke gir seg på noen dager bør du kontakte din veterinær. Symptomene kan også skyldes annen type sykdom eller skader i rygg eller bakdel.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Storm humpet rundt såvidt i går og ville hverken spise eller kose - bare ligge stille. Han syntes det var ubehagelig å måtte reise seg og når han gikk var det som ei gammal ku.

Han har ligget inne og slappet av i et døgn nå og han er back in business as usual. Jeg kan ikke se noen tegn til smerter/ubehag/unormale ting.

Så lesson learned; tørke og varme etter slike utskeielser!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...