Jump to content
Hundesonen.no

Hvit gjeterhund - erfaringer?


Brist
 Share

Recommended Posts

Jeg vurderer hvit gjeterhund og lurer på hvilke erfaringer folk har? Både negative og positive.

Hvor vanskelig er det å finne en som både kan stilles ut og konkurreres med f.eks?
Har ingen store ambisjoner, så det viktigste er at hunden fungerer godt i hverdagen og er frisk på alle måter.

Og hvilke oppdrettere burde jeg vurdere (evnt. styre unna)?

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er at det finnes noen dårlige linjer, gemytt/usikkerhet og at det er en dårlig brukshund. Lite driftige hunder rett og slett, ikke noe jeg ville ha satset på, ikke en gang om jeg bare hadde villet trene litt på hobbybasis. Som familiehund, selskap og turkompis virker de som allrighte hunder. Sindige, snille sjeler med liten radius og lite jaktinnstinkter.

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring:

Jeg har truffet mange Hvite gjetere og har vært eiger av en i 4 år nå.

Felles for dem alle er at de holder seg i nærheten av eiger. De er lettlærte, men mange har vanskelig for å konsentrere seg og kan bli lett påvirket av miljøet rundt når de skal konsentrere seg.

Har desverre sett et stort antall HG som er redd eller meget reserverte for mennesker. Noen sliter også med høyt stressnivå og dårlige nerver.

HG er en rase som lett leser deg og lar seg påvirke av ditt humør. De leser deg som en åpen bok ;)

Vet om flere som trener frem mot reddningshund med varierende resultat, det finnes også besøkshunder, diabeteshund, førerhunder og hunder som trener IPO og Mondioring av rasen.

De fleste er skuddfaste.

Om jeg selv skal ha en ny HG etter den jeg har nå skal jeg sjekke linjene meget nøye. Jeg kjenner til noe som driver med IPO osv som ser ut til å ha meget driftige hunder på nivå med brukschæfer, så om du er interessert så kan jeg sende mld på PM ;)

Men disse finner du ikke i Norge. Om du skal kjøpe i Norge, så anbefaler jeg deg å ta kontakt med HG klubben. De oppdretterne i Norge som ikke klarer å avle etter klubben sine enkle retningslinjer, eller ikke vil forholde seg til klubben ville jeg holdt meg laaaaangt unna.... for der er det noe riv ruskende galt. Det kan jeg love deg ;)

Link to comment
Share on other sites

Om jeg selv skal ha en ny HG etter den jeg har nå skal jeg sjekke linjene meget nøye. Jeg kjenner til noe som driver med IPO osv som ser ut til å ha meget driftige hunder på nivå med brukschæfer, så om du er interessert så kan jeg sende mld på PM ;)

Ja, send gjerne PM :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...