Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp/liten hund på fly..for liten bag?


Recommended Posts

Det er jo flere flyselskap som godtar at hunden kan bli med i kabinen dersom hunden + bagen er under 8 kg. (og bagen ikke overskrider disse målene 40*25*23 cm)

Det blir jo også spesifisert som et krav at "buret skal være så stort at dyret skal kunne stå oppreist, snu seg og legge seg i en naturlig posisjon."

Likevel så vil vel større valper og små, voksne hunder få litt vanskelig for å stå oppreist pga den lave høyden på buret..Flere små hunder vil jo komme innenfor vektgrensa, men ha problemer med at buret er for lavt. Si at hunden er kun 4kg, men er 27 cm høy. Vil ikke dette bli godtatt selv for en kort flytur? Hunden vil jo mest sannsynlig ligge under flyturen uansett og en kan vel åpne "toppluka" på bagen mellom avgang og landing?

Noen som vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://hundesonen.no/forum/topic/51832-hjelp-jeg-skal-ut-og-fly-med-hunden-min/

Svaret står her.

"Widerøe og SAS opererer med svært like regler, dyret skal ha "nok plass", men det er ikke like strengt som ved frakt i lasterom. Du kan "stappe" dyret litt nedi, men det går på skjønn. Det viktigste er vekta - som ikke skal overskride 8 kg."

"Alle disse dimensjonene er *med en del skjønn* - du vil ikke få målt baggen på flyplassen ned til nærmeste centimeter. Jeg vil tro det korrelerer med en sherpa bag av størrelse SMALL. Hvis du har en bag som er større, vil den kunne godtas så lenge de ytre målene kan komprimeres sammen (sherpa bag'er er i "mykt stoff") uten at dyret lider av det.

Årsaken til dimensjonene er at bag'en dyret transporteres i SKAL UNDER SETET FORAN DEG som all annen håndbaggasje. Det er ikke for å være drita kjip, men fordi at dyret ditt ikke skal smelle i taket på flyet dersom det blir voldsom turbulens. Ergo skal buret ikke være større enn at det går under et normalt flysete."

(du kan ha luka litt åpen, men ha baggen på gulvet og pass på at den ikke flyr i taket hvis flyet plutselig kommer i turbulent luftrom. Tenk hele tiden "hvis flyet plutselig havner i en nedovergående luftstrøm, hva skjer med alle løse objekter")

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn kan det se ut etter turbulens som plutselig oppstod i marsjhøyde (altså ikke på innflyvning eller takeoff, men i cruisehøyde):

singapore-flight.jpg

Merk kaffen som har smelt i taket på bildet til høyre...

Hvilket er hvorfor man alltid også bør ha setebeltet på seg når man sitter i setet sitt :P Og man bør passe på at hunden ikke sitter løst på fanget ditt i en bagg med åpen luke for å kjike ut vinduet eller noe :P Det er sjeldent, men det er umulig å forutse clear air turbulence.

Litt sånn digresjon, men jeg leste artikkelen her om dagen så jeg tenkte å illustrere hvorfor man sier at hunden ikke bør være på fanget :)http://avherald.com/h?article=462eaf1c

EDIT: La til link og endret bilde, fordi bildet ikke kunne hotlinkes.

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det sånn, jeg har ALDRI hatt problemer med størrelsen på bag og valp i kabinen. Jeg hadde en valp som egentlig var litt for stor, men som jeg "kledde på" bagen og bar inn på flyet. Kommer kanskje litt an på flyselskap og lengde på turen. Men en tur med SAS på 1 time, så er det ingen som sier noe. Treffer du på det rette cabin crewet og, så får du ha valpen på fanget ;)
Jeg bruker til info denne flybag'en :http://www.doggia.no/produkt/hundevesker/hundeveske-bla-trixie



  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min dalmatiner var for stor til bakken, det var igrunn nesten snakk om sild i tønne :-/ Jeg hadde han ikke inn i bakken før jeg måtte (ombordstigning) og jeg tok han ut så fort som mulig etter landing. Han var nok også for tung men ingen sjekket og for meg var det uaktuelt med valp i lasterommet.

Den trange baggen gjorde derimot ikke flyturen bedre da jeg var så "heldig" at akkurat min valp hylte og pep hele flyturen :-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...