Gå til innhold
Hundesonen.no

Fikk ikke fjernet hele flåtten


Janis
 Share

Recommended Posts

Flått middelet fungerer tydeligvis ikke.

Har fjernet mye ¨flått, men denne gangen klarte jeg ikke å ta hele kroppen.

Tok resten med pinsett. Fikk litt panikk, og rensa såret med pyricept.

Hva kan skje om det er noe igjen?

Hva tenker dere om flått vaksinen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Sjansen for overføring av borrelia er størst når flåtten sitter festet i mer enn 24 timer.
  • Smøring med fett, sprit eller lignende for å få flåtten til å slippe taket selv anbefales ikke da dette kan forsinke fjerningen av flåtten med større risiko for sykdomssmitte som resultat.
  • Ta med en flåttfjerner, pinsett eller fingrene rundt flåttens hode så nær huden som mulig. Du kan vri eller dra flåtten rett ut.
  • Hvis litt av munnen til flåtten sitter igjen etter at den er fjernet, er dette ikke farlig. Den delen av flåtten bærer ikke smitte, og vil avstøtes av huden. Prøv likevel å fjerne så mye av flåtten som mulig.
  • For å unngå en betennelse i selve bittet, kan du desinfisere bittstedet med sårvask og påføre antibiotikaholdig sårsalve etterpå. Du kan også bruke såpevann. Desinfisering er særlig viktig dersom noe av flåtten sitter igjen i huden.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

apropos flottbitt.

På våres Mutte så blir hele området der flotten har vært hårløst og det hovner , er dette normalt? Har ikke hatt så mange "lang hårete" hunder, så kanskje jeg bare ikke har tenkt over det før?

Hvis det hovner opp tyder det på lokal betennelse. Vask med desinfiserende vask og smør feks med Brulidin, Bacimycin el etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk :)

Men jeg synes det er litt rart at han hovner opp av alle bittene, selv når vi har fått hele flotten bort.

Man kan få slike lokale reaksjoner. Selv etter forbigående bitt og stikk. Noen er mer følsomme enn andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan få slike lokale reaksjoner. Selv etter forbigående bitt og stikk. Noen er mer følsomme enn andre.

Katten vår reagerer på samme måte. Hovner opp og får en hard kul der flåtten er fjernet, samt at han får hårløse flekker. Han reagerer også ganske sterkt på flåttdråper, så vi har måttet ty til naturlige midler (enten teatreeoil eller egenprodusert) samt å gå over ham daglig for å fjerne de få som likevel henger seg på.

Pus er tre år nå, og har alltid vært sånn. Ellers er han frisk på alle måter :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke få reklamere nok for de geniale, små plastgaflene som flåttfjernere. Tre flåtten inn på "gaffelen", vri rundt (ikke nykk) og flåtten er ute. Så er det bare å kaste flåtten i do og trekke. Beste oppfinnelsen jeg har vært borti.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke få reklamere nok for de geniale, små plastgaflene som flåttfjernere. Tre flåtten inn på "gaffelen", vri rundt (ikke nykk) og flåtten er ute. Så er det bare å kaste flåtten i do og trekke. Beste oppfinnelsen jeg har vært borti.

Enig! Er akkurat som et lite brekkjern, bare at man snurrer flåtten ut isteden for å dra den ut. Da får man faktisk med hele flåtten og slipper å klemme "flått-innholdet" inn i hunden fordi man prøver å ta den med fingrene eller andre ubrukelige redskaper. De er faktisk geniale og alle hunde/katteeiere burde kjøpe seg slik! ( ja, jeg er frelst! :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke i do folkens! Brenn de..

Hvorfor må man brenne de? Holder det ikke med å knuse de?

Jeg pleier å ta de inn i litt papir og bruke flåttfjerneren til å knerte dem inni papiret. Legger papiret med flåtten inni på hardt underlag og moser de med flåttfjerneren. Så kaster jeg den enten i søpla eller i do. Er den ikke dø da? Eller kan eggene overleve og komme seg ut i naturen og plage oss igjen? :shocked:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Man skal ikke snurre flåtten rundt når man skal ha den av, den skal trekkes rett ut.

Etter at jeg slutta å bruke flåttfjernertang/galge og begynte å ta tak i de og bare nappe de bestemt ut så har det enda ikke skjedd at noe har blitt sittende igjen, selv ikke fra de pittesmå, er de store tar jeg litt papir i mellom i tilfelle de sprekker (gugg og grøss).

Jeg har forøvrig i år ikke plukket en eneste flått av hundene - ikke en, og det til tross for at det bruker å være MYE flått på Kråkstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man skal ikke snurre flåtten rundt når man skal ha den av, den skal trekkes rett ut.

Pleier alltid å snurre den av. Tar masse flått hvert år av hunder og katter, og hodet har aldri sittet igjen. Derimot, før jeg hadde teknikken for noen år tilbake, så satt hodet igjen mer enn en gang da jeg trakk dem ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...