Gå til innhold
Hundesonen.no

å kjøpe utstyr til valpis


Recommended Posts

Nå skal jeg ikke skaffe meg valp før om en stund, men.

Jeg lurer litt på hvordan folk gjør dette med halsbånd og seler.

Jeg skal ha labbis, hannhund. Jeg vil helst lære voffsen å bruke sele så tidlig som mulig.
Må jeg belage meg på å kjøpe små størrelser først, og så begynne å tenke på utstyr som kan justeres?
Eller kan jeg kjøpe seler og halsbånd som kan justeres fra dag 1, og så etterhvert kjøpe større størrelser?

Så har jeg tenkt på bur, og har lest på bur-trådene her inne. Hva bør jeg gå for i bilen? har sett på variocage, trønderburet og herkules. Variocage L blir ikke høyere enn 65cm i høyden, og så er det jo litt vanskelig å si hvor høy pelsen vil bli, men følge rasestandarden blir hannhunder 56-57cm mankehøyde.
Det vil jo si at jeg har knappe 10cm av resterende plass til hals og hode...bør jeg derfor gå for Vario XL?Usikker på hvilken type bur jeg skal gå for, men det står nok mellom Vario og Trønderburet...
Tenker at hunden skal kunne snu seg, sitte, stå, og ligge på skinka, da hunden skal være med mye på trening og tilbringe en god del tid i buret.
Synes dette er veldig vanskelig, begynte å tenke at jeg nesten bare skal bygge et selv, men så har jeg ikke peil på sveising... :P

tips? :))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kjøpt tynne og behagelige og justerbare halsbånd og kobbel. Ikke flexiline til valp. Samt en god stoffsele som passer greit. Bare sånne rimelige ting med tanke på at de vokser fort ut av det.

Når det kom til bur så fikk jeg et Atlas plastbur som er godkjent av min mor. Romslig i lang stund, så vi får bare se an hvor lenge det holder i str. Vokser hun ut av det må jeg finne et større.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rogz har mange fine seler, og de går det ann å justere ganske mye.

Den butikken jeg liker til er billig på Rogz og har gratis frakt, jeg handler kun av dem om dagen (utstyret tåler en god trøkk også, solide greier) :)

Ehm, så på de Red Dingo selene, du vet ikke tilfeldigvis hvordan de er i størrelsen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehm, så på de Red Dingo selene, du vet ikke tilfeldigvis hvordan de er i størrelsen?

Nei, vet ikke, men det står vel cm under bildet?

Selv så har jeg rogz sele og er veldig fornøyd med at det går ann å stille den enden ut og inn..da hun ble gammel så ble hun litt rundrre...sukk ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øya mine satt i veien, så så ikke størrelsestabellen :P

He he, skal ikke alltid være så greit.

Jeg syntes det er så bra med gratis frakt, også er de veldig flinke til å hjelpe deg dersom du skriver en mail til dem, koseligere mennesker som driver nettbutikk tror jeg ikke at jeg har møtt på ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

He he, skal ikke alltid være så greit.

Jeg syntes det er så bra med gratis frakt, også er de veldig flinke til å hjelpe deg dersom du skriver en mail til dem, koseligere mennesker som driver nettbutikk tror jeg ikke at jeg har møtt på ;)

Ja,fytti, for en service! Bestillte noen seler og betalte. To dager senere fikk jeg mail om at de overførte 5 euro til meg, de hadde nemlig satt ned prisen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...